Gönderen Konu: motordan gelen ses  (Okunma sayısı 1640 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: 0-
motordan gelen ses
« : Eylül 03, 2010, 05:41:46 »
aracım 92 toyota corona 408 bin km de aracda 3 5 gundur motor ısınana kadar motordan tak tak tak ses gelıyor yag ve su eksıltmesı bıraz fazla ozellıkle su eksıltmesı , cabuk fan acıyor termostattan mı bılmıyorum , eksozdan ne sıyah nede beyaz duman atmıyor km de sehır ıcı 18 kurus yakıyor ve bu halı ıcınde hep 5 kısı olmasına ragmen sabah trafıgınde 1 ay once hararet yaptı devrıdaım pompasını degıstırdık bıdahada hararet sorunu falan olmadı masallah babamda bende aracımızı cok sevıyoruz bırsey olmasını ıstemıyoruz senelerdır bızde zaten bu sorunların sebebı nedır yardımcı olursanız tesekkur ederım herkese

Toyota Club Türkiye

motordan gelen ses
« : Eylül 03, 2010, 05:41:46 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: motordan gelen ses
« Yanıtla #1 : Eylül 03, 2010, 09:03:48 »
silindir kapak contası yanmış olabilir  ufak bir yanık
corolla 1.6 4afe luna specıal (99 ama 01 görünümlü)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 03, 2010, 09:31:47 »
fevzi beye katılıyorum.
devirdaim değiştirdiğiniz hararet sorununda ufak bir sorun olmuş olabilir contanızda.
motor yük altında çalışıp tam hararetine kavuştuğunda radyatör kapağını açıp 40000-5000 devir yaparak radyatörden üfleme var mı? kontrolü yaparsanız contanın sorunlu olup, olmadığını anlarsınız. (üfleme varsa contanızda sorun var)
saygılar
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #3 : Eylül 05, 2010, 04:10:13 »
tesekkur ederım yorumlarınız ıcın ama selcuk abı sımdı 2 defa yaptım o hatayı 1 ınde hararet yapmıstı actım radyator kapagını fırlattı egıldı kapak dıgerındede normaldı hararet bı acıyım dedım gene fırlattı . sımdı nasıl acayım bılmıyorum dogrusu arabam 700 800 kmde falan o yedek depoyu bıtırıyo tabı agzına kadar doldurmuyorum full yazan yere kadar dolduruyorum normalmı pekı bu 410bın km dekı bı arac ıcın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 05, 2010, 13:41:27 »
2. Denemende hararet normalkende radyator kapgının fırlaması conta sorununu ısaret edıyor.
Sık sık su eksıltme ve takvıyede bukunmak zorunda kalman normal degıl
Aracını km sı ıle hararete baglı conta yanması hadısesınde bır alak yoktur. Isterse aracın 0 km olsun aynı seyı yasama rıskın var.
Daha fazla zaman kaybetmeden ıyı bır servıse gıtmenı tavsıye ederım
Saygılar
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #5 : Eylül 06, 2010, 00:28:41 »
eyvallah abı tesekkur ederım verdıgın bılgıler ıcın yarın bı acıp bakayım ufleme var mı fırlatmaz ınsallah sonrada dedıgın gıbı bı motorcuya gıtmek lazım duruma gore eyvallah