0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
normalde nekadar yakıyodu kiyakıt tüketimi bana öyle çokta gelmedi aslında50 tlye 13-14 lt benzin geliyor ve bununla 140 km pekte az değil bana göre yada benim eski arabaya göre bana öyle geliyor???
Arkadaşlar son 1 aydır yakıt tüketimim oldukça arttık (şehir içi 50 liralık benzinle 140 km yol gitmek gibi) enjektörlerden şüpheleniyorum başka sebepleri de olabilir mi (çekiş de pek sorun yok gibi ) ( hava filtresi ve bujiler iyi durumda) enjektör temizletmede nelere dikkat etmek gerekli ?
aslında çok Yağız abi biz 30 liralık koyup 130u geçiyoruz şehir içi anlamış değilim Yağınıza baktırın bor yoksa koydurun faydası var kesinlikle enjektör temizleyici şişeler var full depoya bunu koyuyorsunuz kullanıyorsunuz ama nekadar işe yarar bilemiyorum biz hiç kullanmadık
valla ben 50 tl'lik benzinle 100-120 km yapıyodum yaa yerine göre 500 de yakıyodum yani ama basıyodum o ayrı ona göre hesap yaptım şimdi dizel aldım 50 tl'ye 250 km yi bile geçiyorum bide bu varbu 50 tl ile 250 km biraz erdem'e nispet yapar gibi oldu ama neyse
peugeout 206 sedanlar nasıl...yani yakıt performas vs.
sağol
Evet önceden balıkesirdeydim orada 95 oktan kullanırdım hep, şimdi bursadayım 97 alayım dedim ve hep 97 oktan kullanıyorum ondan olabilir belki (sebebi ne acaba ) ( BP den alıyorum sürekli) enjektör temizleyici ve BOR yaklaşık 20 bin km önce koymuştum depoya ve motora,o zamanlar biraz faydasını görmüştüm özellikle de borun. Acaba enjektörlerin pislendiğini nasıl anlayabiliriz bunu anlamadın bir yolu var mı acaba. ( Bu arada evet dizel araba çok güzel şirketin arabası opel combo 1.3 dizel , şehir içi sürekli klima açık halde 50 lira ile 220km kadar hırçın bir şekilde ( araba gitmediği için hırçın kullanmak gerekiyor ) yol gidilebiliyor.