Gönderen Konu: AVENSİS' LERDE ŞUANA KADAR RASTLANILMAMIŞ MEKANİK BİR SORUN  (Okunma sayısı 2611 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
Merhabalar arkadaşlar.
Dün sabah herzaman olduğu gibi işimize gittik ve aracımızı park ettik. Akşam mesai saatinde çıktık ve vites topuzuna dokunur dokunmaz bi problem olduğunu anladım. Şöyleki araçla tam mesai çıkışı dur kalk olayının zirve yaptığı saatlerde vitesde eskiden olduğu gibi bi kemikleşme yoktu sanki 2' ye 3'e vs.. vites değiştirirken boşa atıyomuş gibi oluyordu. Yaklaşık 5 km yol aldıktan sonra Dikmen Caddesindeki rampada durdum. Ve şimdi bi problem çıkacak dememle birlikte araç 1.vitese geçmedi 2 ye bağıra çağıra kalkmaya çalıştım derken 3 e geçemedim. 4. vitese geçtim felan ama 5 yok. Eve gidene kadar sadece 2.vites çalıştı.Park ederkende geri viteste yoktu. Vites kolu hacıyatmaz gibiydi bi oraya bi buraya sallanıyodu. Sabahına çekici çağırdım. Telefonla bi kaç ustala görüştüm. Neredeyse hepsi debriyaj baskı balata dediler. Ancak aracımızın 42000 km de olduğunu üstelik debriyajı zorlayıcı sürüşümün olmadığını sorunun baskı balatayla ilgili olmadığı konusunda emindim. Bu arada telefonla Yetkili Servis olan Ankara Toyan'dan debriyaj baskı balata değişiminin fiyatını öğrendim. 425 TL baskı balata + 450 TL işçilik dediler. Yani ıvırı zıvırı 1000 TL- 1200 TL felan neredeyse.
Neyse ben kedi ustama gittim. Kaputu açtı bir iki yere baktıktan sonra bi kaç ileri geri felan sorunun şanzımandan olmdığını söyledi. Ki usta onca yıl Toyotanın yetkili serviste usta başılığını yapmış. Baktlar felan en sonunda hatanın yerini buldular. Hata dah önce hiç duyulmamış hiç tamiriyle karşılaşılmamış vites kolunu şanzımana bağlayan iki tane körüklü küçük parmak kalınlığında çeikten halat gibi bişeydi. Okadar sağlam bişeyim ucundaki rulman gibi bi parçanın nasıl kırılığını çözemedik. Tabi ucuna sekmanıda yoktu.Sanırım bu parçadan sorun çıkarmaycağını düşünen Toyota firması bu halatları öyle biyere koymuşki iznallah çıkarması çok zordu. Aradık sağı solu özel servisleri bu parçavarmı diye. Yok! bitane bulduk saıyorum fiyatı 575 TL dediler. Usta çok dedi hurdacılara bakalım. Bu parçayı hurdacıda bulduk. 150 TL ye ölçtü usta, evet bu olur dedi. 2004 yada 2005 Avensisten çıkma buldk. Ve çıkarmsı kadar akmasda bi okadar zahmetli parçayı taktılar. Yaklaşık 4 saat uğraştı ustlar. Şimdi bi proble yok gib gorunuyo yarın iyce test derim artk. Bu arada aracımız 2007 avensis 1.6 comfort. Bu konuda tecrübelerimiz bunlardı.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB-
  • Model Yılı: -
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: AVENSİS' LERDE ŞUANA KADAR RASTLANILMAMIŞ MEKANİK BİR SORUN
« Yanıtla #1 : Eylül 02, 2010, 19:08:28 »
 Geçmiş olsun.Sonucunu bekliyoruz.Kazasız belasız keyifli sürüşler.
A AURİS Çıkarım seninle her yola

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 02, 2010, 19:13:05 »
Geçmiş olsun . O dediğiniz şey çıkmıcak gibiyse acaba vitese ne yaptınızda oldu :)
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Eylül 02, 2010, 19:24:35 »
 :)
ben vites değişiminin bile motor devrine göre yaparım. Üst viteslerde anlamassın vites değiştirdiğimi. Emin ol bişey yapmadım ben o vitese.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #4 : Eylül 03, 2010, 17:28:05 »
Bende de 2006 comfort var, bu sorunu paylaştığınız çok iyi oldu. Umarım benim de başıma gelmez. Benim sorunumda yol bilgisayarı. 3 ay önce kendiliğinden ekran gitti, servise sordum tamir yok 1,500 TL yenisi !! Bakalım nasıl çözeceğiz.
2006 Avensis 1.6 Comfort Kuzey Gri | İstanbul

Bilgi paylaştıkça artar . . .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 03, 2010, 17:46:39 »
Bende de 2006 comfort var, bu sorunu paylaştığınız çok iyi oldu. Umarım benim de başıma gelmez. Benim sorunumda yol bilgisayarı. 3 ay önce kendiliğinden ekran gitti, servise sordum tamir yok 1,500 TL yenisi !! Bakalım nasıl çözeceğiz.

tamiri yoksa hurdacılara bakın. ucuza bulabilirsiniz.
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Eylül 03, 2010, 23:18:16 »
geçmiş olsun, valla enteresan bi sorun. sonuçta kul yapısı sözü bu duruma çok uygun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 04, 2010, 00:33:28 »
:)
ben vites değişiminin bile motor devrine göre yaparım. Üst viteslerde anlamassın vites değiştirdiğimi. Emin ol bişey yapmadım ben o vitese.

geçmiş olsun, sorun illaki sizde olacak diye bişey yok, parça ayıplıdır, ne biliyim binde bir ihtimal size denk gelmiştir.

tekrar geçmiş olsun, sorunun çözüldüğüne sevindim...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...