Gönderen Konu: 2006 corolla ya sis farı tavsiyeniz??  (Okunma sayısı 1750 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • iyi adamdı...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
2006 corolla ya sis farı tavsiyeniz??
« : Eylül 02, 2010, 00:59:35 »
arkadaşlar ıspartadan selamlar. dün 2006 corolla sahibi oldum. fakat linea modeli olduğundan sis farı yok. bulunduğum coğrafya da yaz mevsimi hariç diğer zamanlarda özellikle sabahları yoğun sis oluyor bu yüzden sis farı taktırmak istiyorum. bugün takılıp takılamayacağı konusunda (ısparta da toyota servsi olmadığı için ) denizli toyota servisi ile görüştüm fakat  550 TL fiyat söylediler  :( İntenetten yaptığım araştırmalara göre ise bir çok yerde sis farının çiftinin 120-150 TL arası olduğunu görüyorum. Sizce serviste bu yüksek parayı verip mi taktırmalıyım yoksa bi elektrikçi ustayla anlaşıp 150 liralıklardan mi almalıyım? Bir de bu modellerde sis farı için otomobile tesisat döşeli mi yoksa ayrıca tesisat mı çekmek gerekiyor? Bilgisi olanlar tavsiyelerini ya da bildiklerini yazarlarsa çok sevinirim.

Toyota Club Türkiye

2006 corolla ya sis farı tavsiyeniz??
« : Eylül 02, 2010, 00:59:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Yolların Yargıcı
  • Kan Grubu: A+
Ynt: 2006 corolla ya sis farı tavsiyeniz??
« Yanıtla #1 : Ekim 03, 2010, 10:57:03 »
Hasan bey merhabalar bende corolla 1.6 linea terra kullanıcısıyım sizinkinin bir alt modeli kardeşi diyelim bende dün sis farı aldım orjinalle aynı ama  orjinal değil bizimkilerde yani toyotalarda düzenek kurulu fakat kablo çekiyorlar + R ile başlayan bişey dediler ama anlamadım Rejektörmü öyle bişey.Neyse uzatmıyım Elektrik ustası aynen  şöyle dedi .Rejektörü takmassam  düğmeyi yakar Toyotalarda motor üzerinden alamam yazık olur arabaya dedi.AMa şahin doğan tiplerde motordan rahatlıkla alabiliyorlarmı.Bu yüzden Bu Rejektör dedikleri parçayı takıyolar ben Tokatta anlaştım 30 Lira karlılığında takacak ma işi yoğun olduğu için Pazartesi taktıracam nasipse.Yani Toyotalarda düzenek hazır fakat kablo uzatılacak  R... Takılacak onun dışında bişey yok.Şahsi görüşüm 500 tl likolanı değil dediğiniz gibi 120 tl lik olanı taktırın Sadece ampullere kaliteli olanı alırsıız olur biter.
Genç Toyotacı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • iyi adamdı...
« Yanıtla #2 : Kasım 13, 2010, 17:20:49 »
serhat bey anca görebildim iletinizi... taktırdınız mı tesisatı? memnun musunuz? arıza lambası vs ikaz verdi mi? bilgilendirseniz sevinirim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #3 : Kasım 13, 2010, 22:06:08 »
2005 corolla 1.6 sol+brc lpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #4 : Kasım 13, 2010, 22:08:31 »
benim aracta aynı model. amayı dusundum ama. kredi kart bilgilerini kaptırma fobim var(gülmeyin lütfen :-[). internet falan siparis yapamıyorum o yuzden. dısarda gorsem hemen alıp takacagım
2005 corolla 1.6 sol+brc lpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • iyi adamdı...
« Yanıtla #5 : Kasım 14, 2010, 10:55:23 »
o kadar da korkmayın ya güvenilir sitelerden alışveriş yapabilirsiniz içiniz rahat olsun. ben çok kullanıyorum e-alışverişi Allaha şükür daha hiç bir sorunla karşılaşmadım bugüne kadar... sanayilerde sis farı satan dükkanlar var ama internet bana daha ekonomik geliyor.benim merak ettiğim arıza lambası vs ikaz verir mi taktırdığımız zaman? servis bir yığın para istiyor iki lamba için....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #6 : Kasım 15, 2010, 11:46:40 »
hasan bey araçta linea...yan sanayide depo marka far var tanesi 65 lira ama içinin ampülü ve plastik çerçeve hariç..kliteli ampül tanesi 20 tl dedi.siyah çerçevesi yoktu bekle getirtirim dedi bende bidaha oraya gidemedim kaldı...
far:65+65
ampül:20+20
çerçevede :15+15
toplam:200 civarı parça tutuyor.
internette birçok modelin set olarak(herşey içinde)satışı var.ama bu modelin satışı yok.
corolla d-4d(eski kasa)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 15, 2010, 12:02:43 »
çıkmacılara bakın bide isterseniz onlardada sapa sağlam farlar var.
JA 8668

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '07
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 15, 2010, 12:15:01 »
Hasan Abi, bende gg den ( gittigidiyor) aldım sis farını şuan bir problem yok. Sana söyledikleri fiyatın aynısını  bana da söyledi servis,  yüksek geldiği için yansanayi aldım. Ürün elime ulaştıktan sonra, serviste montajını yaptırdım. Şuanlık bir problem yok.  :)

İstersen  çıkmacılara bak veya internetten alırsan  daha ucuza halledersin ;)