Gönderen Konu: Bisiklet aşkı  (Okunma sayısı 2644 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
Bisiklet aşkı
« : Eylül 01, 2010, 23:01:18 »
    Bisiklet belki kimine göre çok saçma kimine göre kendini yorduğuna değmez kimine göre basit bir demir parçası git arabaya bin daha iyi vb... Sanırım ben bunların çook dışında kalıyorum ve kalmakta çok güzel onun üstüne binince hissedilen duygu kadar güzel bir şey yok o her vites atışındaki arkadaki makinadan çıkan ses kadar insanı yerinde gaza getirici yerinde rahatlatan yerinde canını sıkan bir şey görmedim.2 tekerin üstünde ulaşılan hızları es geçmek olmaz tabikide.Yokuş aşağıya inerken o rüzgarı hissedip saçlarının dağılıması rüzgardan gözlerinin yaşarıp durudğunda onları çenenin altından silmek...

Bakım olayı okadar ilginçtirki gülmekle ağlamak arasındadır.Frenler mesela tel kopması yolda giderken olmasını istemiyeceğiniz şeylerin başında gelir.Onun yapılması kadar kolay birşey yoktur ama ayarlamak kadar zor bir iş yoktur sanırım en sıkıcı kısmıda budur.Vitesler en önemli şeylerdir ufak bir ayarsızlıkta ogünün en kötü bisikletini siz kullanıyormuş gibi olursunuz.Tabiki yağsız kalmamalarıda cabası.Ve tabiki göbekler(tekerlek ve pedal) pedal göbeği dağıldığı zaman çıkan fındık kırma sesi gibi sesler okadar sinir bozucudur ki milletin içine çıkmak istemezsiniz.Tekerlek göbeğini 2 şekide dağıtabilrsiniz ya mili kırarsını yada milin geçtiği göbeği patlatırsınız.Mili kırmak kolay değildir ama becerebildiğim için tebrik etmek gerekir.Milin yapımı ucuzdur 10 lira 15 liradır öğrenci adamı çok yormaz.Yormaz değil fazla yormaz dikkati çekerim :).Eğerki göbeği patlatırsanız İMF ile işbirliği yapmak zorundasınız yoksa işiniz zordur 50 60 tlyi bulur 300ede vardır ama okadarını alabilmek için bütün sülaleyi toplamak gerekiyor :).Amortisör yağlamak çok pis bir iştir ve yağlayacağınız yağa görede değişir.Mesela gres yağını amortisörün içine bırakırsınız ve kenarlarına sürersiniz.Hidrolik koyucaksanız kapakları açarsınız 150 200 gram koyarsınız 2 amortisörede ama hidrolik pahalıdır.Ve tabikidi motor yağları vardır 10-40 motor yağını koyarsanız amortisör açılır hafif frene basınca içine kayıverir ama ince olduğundan dolayıda dışarı atmaları çok yapar,20-50 iyi bir seçenektir 10-40 a göre kalın olduğu için taşma yapmaz iyidir.Amortisör yağlamaları ile ilgili olarak 10-40 motor yağını dağa çıkarken koyulabilinir, 20-50 ve gres şehir içi ve uzun yolda konulabilinir...

Ve temizlik tabikide en sıkıntılı olaydır bsiklette okadar çok incik boncuk yer vardırki insanı deli eder mutlaka elinizde bir fırça olmalı(genelde diş fırçası kullanırım).Gövdeden başlamak gerekir hafif nemli bir bezle silinir ve sonuç mükemmeldir ama orası bitsede tekerlekler jant içleri jant telleri çok ama çok zordur.En sinir bozucu noktalardan biriside amortisördür metal kısımlarında bir problem yoktur ama körüklere gelince başladığınıza pişman olursunuz.Ama nekadar pişman olsanızda bunları yaptıktan sonra karşısına geçip bunu ben yaptım diyebilmek kadar gurur verici birşey yoktur :)

Sanırım uzun yıllardır yazmak istediğimi sonunda burda yazabildim umarım sıkılmazsınız buda benim hoşuma giden birşey işte :) Madem okadar yazdık ettik bi kaç tane fotoğraf koyalım :)

Okuyanlara çok teşekkür ediyorum :) Bisiklet aşkı bambaşka :)

Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Toyota Club Türkiye

Bisiklet aşkı
« : Eylül 01, 2010, 23:01:18 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
Ynt: Bisiklet aşkı
« Yanıtla #1 : Eylül 01, 2010, 23:07:02 »
bisiklette vites değiştirirken zevk mi verir. Asıl zevk arabada vites değiştirirken ara gazı vererek olur ;)
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Eylül 01, 2010, 23:07:42 »
bisiklette vites değiştirirken zevk mi verir. Asıl zevk arabada vites değiştirirken ara gazı vererek olur ;)

Yaşayan bilir :) ;)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • İsyankar Toyotacı :)
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #3 : Eylül 01, 2010, 23:14:55 »
ercü :D :D :D sen ne adamsın ya işte bisiklet aşkı budur... birazda ben uzatayım bari, kız arkadaşına hava atmaktır bisiklet aşkı, ön kaldırırken tepe taklak olmaktır, en azından bizim zamanımızda öyleydi bunu yapmadım diyen şahısa da inanmam ben :D :D
her yıl okul açılmadan bir gece önce depo, kömürlük vb. biyere kilitlenir ve okul kapanana kadar orda kalır gizlice kömürlüğe girip  lastikler indimi diye bakmaktır ve her yaz başında bir bisikletçiyle kanka olmaktır :D :D diz kapağındaki yaraların kabuklarını soyarken düştüğün o anın aklına gelmesi ve ufak bir tebessümdür, kaç kişi alıyo bu bisiklet acaba deyip, bir kişi öne, bir kişi direksiyona, arka tekerin vidalarının üstüne ve bir kişide omzuna alarak düşmeden en uzun mesafeyi giden arkadaşa kola vb. birşey ısmarlamaktır daha yazamakla ve okumakla bitmeyecek bu aşk hayatmızın her anında karşımıza çıkabilir... bir kızdan önce ilk aşık olduğmuz bir bisiklettir...

bu arada ercü bisikletin benim bisikletin aynısı :D :D ama benimki modifiyeliydi :D :D boynuz tak ona o boynuzlarıda nikelajla kaplat ve öne eğdir, göbeğede siyah kapak tak :D :D jantlara kapak arka tarafa bir bayrak taktır, koltuğu değiştri :D :D lastikleri biraz kalın tut çok ince o, farlara xenon, yazı iptali arka stoplara film :D :D :D

şaka biyana konu için sana kocaman bir alkış...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Eylül 01, 2010, 23:20:33 »
ercü :D :D :D sen ne adamsın ya işte bisiklet aşkı budur... birazda ben uzatayım bari, kız arkadaşına hava atmaktır bisiklet aşkı, ön kaldırırken tepe taklak olmaktır, en azından bizim zamanımızda öyleydi bunu yapmadım diyen şahısa da inanmam ben :D :D
her yıl okul açılmadan bir gece önce depo, kömürlük vb. biyere kilitlenir ve okul kapanana kadar orda kalır gizlice kömürlüğe girip  lastikler indimi diye bakmaktır ve her yaz başında bir bisikletçiyle kanka olmaktır :D :D diz kapağındaki yaraların kabuklarını soyarken düştüğün o anın aklına gelmesi ve ufak bir tebessümdür, kaç kişi alıyo bu bisiklet acaba deyip, bir kişi öne, bir kişi direksiyona, arka tekerin vidalarının üstüne ve bir kişide omzuna alarak düşmeden en uzun mesafeyi giden arkadaşa kola vb. birşey ısmarlamaktır daha yazamakla ve okumakla bitmeyecek bu aşk hayatmızın her anında karşımıza çıkabilir... bir kızdan önce ilk aşık olduğmuz bir bisiklettir...

bu arada ercü bisikletin benim bisikletin aynısı :D :D ama benimki modifiyeliydi :D :D boynuz tak ona o boynuzlarıda nikelajla kaplat ve öne eğdir, göbeğede siyah kapak tak :D :D jantlara kapak arka tarafa bir bayrak taktır, koltuğu değiştri :D :D lastikleri biraz kalın tut çok ince o, farlara xenon, yazı iptali arka stoplara film :D :D :D

şaka biyana konu için sana kocaman bir alkış...

bisikletimin orjinal halini seviyorum koltuk naza boncuğu ne kaza yapmıştım onunla :D Bu bisiklet kadar dengeli bir bisiklet tanımadım tanıyamam sanırım :) yanlız kömürlüğe kilitlemiyorlar ben karda bile biniyorum :D yanlız bu kadar kalınlık yetmezmi :D öncekile dağ lastiğiydi daha inceydi bunlar yol lastiği bunlarla kara çıktım frene basınca baya gidiyor :D

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : Eylül 01, 2010, 23:46:40 »
Bu aşk 22 yaşı devirdikten sonra biter merak etme. :)
    Daha dün akşam trt3 de ispanya koşusunu izledim. Gidip bodrumdan alıp sabaha kadar gezesim geldi. Hem dağ hemde 12 vites yarış bisikletim var. Kask desen zamanında en kralından alınmış. Önceleri dağ bisikletiyle başladık tabi. Geçenlerde oğlumla bi tur atayım diye heves ettim gittim leş gibi krom olmuşlar. O bahsettiğin temizlik, yağlama, fren ayarları yapmayan kalksan akşamı bulurdu.Daha geniş bi zamanda diye bıraktım, aha şimdide okullar başladı :( Yazıda bitirdik ama bu yaz bi kere üstüne çıkamadım. En büyük zevk ( Bu arada Trabzon'u bilenleriniz varsa, ziganaya, sümela manastırına, uzungöle abartısız yazları her akşam atatürk köşküne çıkmışımdır) yüksek bi yere çıkıp biraz soluklanıp sonra kendini aşağı salmaktır. İşte o rüzgarı yüzünde hissetmek, tşörtünü dalgalandırması ve virajlarda bacakları yana açıp yatarak dönmektir bir motor sürücüsü gibi. Dinamo takmak, ön arka far takmak hatta biraz uğraşla frene basınca satop yakmaktır. Bunları hep senin yaşlarında yaşadık ercü. Üniye gidince yazları biraz daha sonraları yavaş yavaş hayatımızdan çekildi ama o hep yürekte bi kenarda duran artık bundan sonra sadece spor amaçlı kullanılacak bir alet oldu. Ama aşkı hiç bitmez. O iki teker üstünde dengede kalmak, ön kaldırıp gitmek, ellerini bırkarak akrobasi yapmak başkadır. Ve hepsinden önemlisi ne yaktığını düşünmezsin...   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Eylül 01, 2010, 23:48:58 »
Bu aşk 22 yaşı devirdikten sonra biter merak etme. :)
    Daha dün akşam trt3 de ispanya koşusunu izledim. Gidip bodrumdan alıp sabaha kadar gezesim geldi. Hem dağ hemde 12 vites yarış bisikletim var. Kask desen zamanında en kralından alınmış. Önceleri dağ bisikletiyle başladık tabi. Geçenlerde oğlumla bi tur atayım diye heves ettim gittim leş gibi krom olmuşlar. O bahsettiğin temizlik, yağlama, fren ayarları yapmayan kalksan akşamı bulurdu.Daha geniş bi zamanda diye bıraktım, aha şimdide okullar başladı :( Yazıda bitirdik ama bu yaz bi kere üstüne çıkamadım. En büyük zevk ( Bu arada Trabzon'u bilenleriniz varsa, ziganaya, sümela manastırına, uzungöle abartısız yazları her akşam atatürk köşküne çıkmışımdır) yüksek bi yere çıkıp biraz soluklanıp sonra kendini aşağı salmaktır. İşte o rüzgarı yüzünde hissetmek, tşörtünü dalgalandırması ve virajlarda bacakları yana açıp yatarak dönmektir bir motor sürücüsü gibi. Dinamo takmak, ön arka far takmak hatta biraz uğraşla frene basınca satop yakmaktır. Bunları hep senin yaşlarında yaşadık ercü. Üniye gidince yazları biraz daha sonraları yavaş yavaş hayatımızdan çekildi ama o hep yürekte bi kenarda duran artık bundan sonra sadece spor amaçlı kullanılacak bir alet oldu. Ama aşkı hiç bitmez. O iki teker üstünde dengede kalmak, ön kaldırıp gitmek, ellerini bırkarak akrobasi yapmak başkadır. Ve hepsinden önemlisi ne yaktığını düşünmezsin...   

evet en güzel yanıda o işte beni anlayanlar var seviyorum sizleri :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #7 : Eylül 02, 2010, 01:29:36 »
bisiklet aşkı da efsane aşkı gibidir yıllar geçtikte depreşir :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • !!! YERDEN GİDEN TOYOTACI !!!
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 163000
  • Model Yılı: '98
  • 31 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 02, 2010, 01:49:09 »
Ben 13 yaşına kadar bisiklet devam.

Sonra araba aşkı vurdu (o arada bana bu duştu) motor ile birlikte15.5 yaşa kadar devam.

Sonra gerçek aşkımı buldum :) devam...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 02, 2010, 13:48:37 »
  Bisiklette aslında belli vitesler (ön ayna ve arka dişlide) bir arada kullanılabilir zincir ve dişlilerin sağlığı için. Yani her vites değil. Hele yokuş aşağı vites değiştirmek ayrı bir zevktir. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Eylül 02, 2010, 14:06:07 »
  Bisiklette aslında belli vitesler (ön ayna ve arka dişlide) bir arada kullanılabilir zincir ve dişlilerin sağlığı için. Yani her vites değil. Hele yokuş aşağı vites değiştirmek ayrı bir zevktir. :)

kesinlikle zxincirin çapraz değil düz olması gerekiyor arkadakiler 1 ve 2 de olduğu zaman öndekide 1de olucak :D ama bende onu ayarlanması zor benim önde 4 tane var :/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #11 : Eylül 02, 2010, 14:11:43 »
arka taraf 6, ön taraf 4 oda = 24 :D :D :D veryansın ondan sonra da :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Eylül 02, 2010, 14:19:37 »
arka taraf 6, ön taraf 4 oda = 24 :D :D :D veryansın ondan sonra da :D :D

ben arkaya 8li taktırmayı planlıyordum bu sene ama bayramdan sonraya kaldı :/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #13 : Eylül 02, 2010, 14:24:33 »
dur len sakin ol :D :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Eylül 02, 2010, 14:26:47 »
bende çok severdim bisiklete binmeyi...ama uzun zamandır hiç binmiyorum...senin yazıyı okunca aklıma düştü yine... BMX marka bisikletim vardı bi tane...çok güzel bisikletlerdir onlar...toyotanın efsanesi gibi bişey yani... şimdi olsada binsem :( ...
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #15 : Eylül 02, 2010, 14:30:37 »
bende çok severdim bisiklete binmeyi...ama uzun zamandır hiç binmiyorum...senin yazıyı okunca aklıma düştü yine... BMX marka bisikletim vardı bi tane...çok güzel bisikletlerdir onlar...toyotanın efsanesi gibi bişey yani... şimdi olsada binsem :( ...

BMX :( babam doğum günümde almıştı, direksiyonu öne eğik, ön teker arka tekerden bi boy daha ufak düşecekmiş gibi dururdum en son park halindeki kamyonun altına girmiştim onla kafamı gözümü kırmıştım jant falan yamulmuştu babamda yaptırmamıştı bidaha :( :( efsane aşkım onunla başlamıştı :D :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Eylül 02, 2010, 19:33:53 »
dur len sakin ol :D :D :D

onu taksam 96 hiç bişi olmaz :D