0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
bisiklette vites değiştirirken zevk mi verir. Asıl zevk arabada vites değiştirirken ara gazı vererek olur
ercü sen ne adamsın ya işte bisiklet aşkı budur... birazda ben uzatayım bari, kız arkadaşına hava atmaktır bisiklet aşkı, ön kaldırırken tepe taklak olmaktır, en azından bizim zamanımızda öyleydi bunu yapmadım diyen şahısa da inanmam ben her yıl okul açılmadan bir gece önce depo, kömürlük vb. biyere kilitlenir ve okul kapanana kadar orda kalır gizlice kömürlüğe girip lastikler indimi diye bakmaktır ve her yaz başında bir bisikletçiyle kanka olmaktır diz kapağındaki yaraların kabuklarını soyarken düştüğün o anın aklına gelmesi ve ufak bir tebessümdür, kaç kişi alıyo bu bisiklet acaba deyip, bir kişi öne, bir kişi direksiyona, arka tekerin vidalarının üstüne ve bir kişide omzuna alarak düşmeden en uzun mesafeyi giden arkadaşa kola vb. birşey ısmarlamaktır daha yazamakla ve okumakla bitmeyecek bu aşk hayatmızın her anında karşımıza çıkabilir... bir kızdan önce ilk aşık olduğmuz bir bisiklettir...bu arada ercü bisikletin benim bisikletin aynısı ama benimki modifiyeliydi boynuz tak ona o boynuzlarıda nikelajla kaplat ve öne eğdir, göbeğede siyah kapak tak jantlara kapak arka tarafa bir bayrak taktır, koltuğu değiştri lastikleri biraz kalın tut çok ince o, farlara xenon, yazı iptali arka stoplara film şaka biyana konu için sana kocaman bir alkış...
Bu aşk 22 yaşı devirdikten sonra biter merak etme. Daha dün akşam trt3 de ispanya koşusunu izledim. Gidip bodrumdan alıp sabaha kadar gezesim geldi. Hem dağ hemde 12 vites yarış bisikletim var. Kask desen zamanında en kralından alınmış. Önceleri dağ bisikletiyle başladık tabi. Geçenlerde oğlumla bi tur atayım diye heves ettim gittim leş gibi krom olmuşlar. O bahsettiğin temizlik, yağlama, fren ayarları yapmayan kalksan akşamı bulurdu.Daha geniş bi zamanda diye bıraktım, aha şimdide okullar başladı Yazıda bitirdik ama bu yaz bi kere üstüne çıkamadım. En büyük zevk ( Bu arada Trabzon'u bilenleriniz varsa, ziganaya, sümela manastırına, uzungöle abartısız yazları her akşam atatürk köşküne çıkmışımdır) yüksek bi yere çıkıp biraz soluklanıp sonra kendini aşağı salmaktır. İşte o rüzgarı yüzünde hissetmek, tşörtünü dalgalandırması ve virajlarda bacakları yana açıp yatarak dönmektir bir motor sürücüsü gibi. Dinamo takmak, ön arka far takmak hatta biraz uğraşla frene basınca satop yakmaktır. Bunları hep senin yaşlarında yaşadık ercü. Üniye gidince yazları biraz daha sonraları yavaş yavaş hayatımızdan çekildi ama o hep yürekte bi kenarda duran artık bundan sonra sadece spor amaçlı kullanılacak bir alet oldu. Ama aşkı hiç bitmez. O iki teker üstünde dengede kalmak, ön kaldırıp gitmek, ellerini bırkarak akrobasi yapmak başkadır. Ve hepsinden önemlisi ne yaktığını düşünmezsin...
Bisiklette aslında belli vitesler (ön ayna ve arka dişlide) bir arada kullanılabilir zincir ve dişlilerin sağlığı için. Yani her vites değil. Hele yokuş aşağı vites değiştirmek ayrı bir zevktir.
arka taraf 6, ön taraf 4 oda = 24 veryansın ondan sonra da
bende çok severdim bisiklete binmeyi...ama uzun zamandır hiç binmiyorum...senin yazıyı okunca aklıma düştü yine... BMX marka bisikletim vardı bi tane...çok güzel bisikletlerdir onlar...toyotanın efsanesi gibi bişey yani... şimdi olsada binsem ...
dur len sakin ol