Gönderen Konu: kaloriferden gelen koku  (Okunma sayısı 3185 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
kaloriferden gelen koku
« : Eylül 01, 2010, 12:00:27 »
 Herkese selamlar benim sorunum şu aracım 97 model xl corolla arabada son 3 gündür içinde cok keskin bir koku var.Dünde aracın kaloriferini serninlemek için actıgımda hava ile birlikte bir koku gelmeye başladı sanki bu temizlikte kulanılan kezzap suyu gibi ne bilyim antifirz suyu gibi bir koku gelmeye başladı aracımda malum kılima yok. bu kokuya benzer bir kokuda bagajda var ne yapmam gerekir sebebi nedir sizce bilgisi olan varsa yardım ederse sevinirim. TEŞEKKÜRLER

Toyota Club Türkiye

kaloriferden gelen koku
« : Eylül 01, 2010, 12:00:27 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
Ynt: kaloriferden gelen koku
« Yanıtla #1 : Eylül 01, 2010, 12:03:52 »
bu aracınızın kendisine has kokusudur... :)  varsa polen filtrenizi kontrol edebilirsiniz ama bu kokunun aynısının bagajda da yer alması ilginç...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 01, 2010, 12:07:37 »
Koklayarak tespit yapıp bulmanız gerekecektir.
Havalandırma filtresi varsa değiştiriniz.
Havalandırma kanallarını temizleyen ürünler var (köpük tarzında) onlarda deneyeiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 01, 2010, 12:08:29 »
bu aracınızın kendisine has kokusudur... :)  varsa polen filtrenizi kontrol edebilirsiniz ama bu kokunun aynısının bagajda da yer alması ilginç...

abi araçta klima yokki polen filtresi olsun... bence ilk başta kokunun ne kokusu olduğunu anlamak lazım...daha sonra nerden geldiği bulunur...
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 01, 2010, 12:51:07 »
aynı sorun bendede oluyor. bende klima var, klimayı açınca koku yok fakat soğuk hava açınca konu var. kışın sıcak havada koku gene yok.
polen filtresi malesef klimalılarda da yok.
çıkacaksa cevabı bende merakla izliyor olacağım  :P
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Ynt: klimadan gelen koku
« Yanıtla #5 : Ekim 26, 2010, 19:52:35 »
         2003 model corolla aracımın klimasından veya havalandırmasından uzun süredir pis bir koku geliyordu. İnternette bu konuyu çok araştırırken klima dezenfektanlarını gördüm. En az dört kere kendim, bir kere de Sonax'da araca klima dezenfektanı uygulandı. Fakat bir faydası olmadı, uygulandıktan sonra daha bir ay geçmeden koku tekrar başladı.
         Yazın klimayı açmadan camları açıp serinleyebilirsiniz, fakat kışın camları açamazsınız, mecburen kokuyu çekmek zorunda kalırsınız. Gelen koku sadece koku olsa iyi, içinde hertürlü mikrop, mantar vs. var. Sağlık için çok zararlı. Bu yüzden aracımı satmayı dahi düşündüm. İşin en ilginci maalesef toyota servislrinin bu konudaki bilgileri sıfır.
        En sonunda sanyide bir klima servisine derdimi anlattım, özellikle evaporatörün sökülerek temizlenmesini istedim. Aracın ön konsolunu komple sökerek  evaporatöre ulaştılar. Su tahliye borusunun tıkanmış olduğu görüldü, temizlendi. Açmışken kalorifer radyatörü de temizlendi. Nihayet aracın kliması sıfırmış gibi oldu. Maliyeti 300 Tl. Eğer klimanız koku yapıyorsa hiç düşünmeden benim yaptığım gibi yapın, çünkü sizin ve ailenizin sağlığı söz konusu. Ankara'da olanlar için tavsiye edebileceğim servisin adresini aşağıda verdim.

GRUP DOĞAN OTOMOTİV 88 Oto Sanayi Sitesi 1.Bölge 36.Cadde 749 Sk.No:20 İVEDİK / ANKARA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 26, 2010, 19:59:15 »
Hakan bey forum kuralları gereği kendinizi tanışma bölümünde tanıtmalı ve profil bilgilerinizi tamamlamalısınız.

İnernette büyük harf bağırmak anlamına geldiğinden lütfen küçük harf kullanmaya özen gösteriniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 26, 2010, 20:28:14 »
araçta sağlam bir temizlik yapmak gerekli demekki bagajdaki koku olayına gelince sanırım su boşaltma delikleriniz tıkalı onları kontrol ediniz...
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 26, 2010, 20:35:05 »
abi araçta klima yokki polen filtresi olsun... bence ilk başta kokunun ne kokusu olduğunu anlamak lazım...daha sonra nerden geldiği bulunur...
Klimalı araçlarda polen filtresi olma şartı yada polen filtresi olan araçlarda klima olması şartı yoktur arkadaşlar.

Hakan bey forum kuralları gereği kendinizi tanışma bölümünde tanıtmalı ve profil bilgilerinizi tamamlamalısınız.
+1
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid