Gönderen Konu: Motordan Gelen Sürme Sesi.  (Okunma sayısı 2055 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Motordan Gelen Sürme Sesi.
« : Ağustos 13, 2007, 12:08:55 »
Servisin uzak olması ve işlerin yoğunluğu aracı kötü durumdayken bile kullanmaya zorluyor. Aslında pek de kötü değil ama şöyle anlatayım.

Aracın ya 2000 genel bakımından sonra motordan gelen bi ses duydum. Genelde duvara yakın yada iki araç arasına park ettiğinizde camlar açıkken duyuluyo. Böyle şıf, şıf 2 kere 1sn içinde ve sürekli şıf, şıf, şıf bir şey bir yere sürtüyor. Gaza basıp ilerlediğinizde bir şey yok. Bunla ilgili sanırım daha öncede konu açmıştım. Bunu 10.000 bin bakımında servisede söyledim önemli bi şey değil kayış sesi filan dediler. Dedim sanki bi yere bi şey girmiş böyle cips paketi gibi bir ucuna dönen bir şeyin uzantısı her dönüşte ona değiyor ve ses çıkıyor. Önemli değil dediler. Geçenlerde servise uğradım sesi bi daha söyledim. Aracı alıp baktılar. Egzantirik zinciri dediler. Ne olacak dedim. Değişecek ama elimizde yok. Araç 26.000 de, 30.000 bakımına gelirken hatırlatın sipariş verelim gelsin bakımını yaparken değişelim dediler. Bir şeyleri söküp baktıkları belliki şimdi araç motor soğukken çalıştırdığınızda hani lastik çekme sesi takdırılarya araca aynen öyle bir cırıltı yapıyo 15-20 saniye. Sonra kesiyo. Nedir bilmiyorum. Aracın yakma oranıda arttı gibi bu aralar. Fazla tüketiyo gibi geldi. Serviste uzak o tarafta işim olsa da gitsem tamam. 30 ytl mazot harcamam gerekecek.

Ne tavsiye edersiniz. 30.000 e kadar böyle idare ediyimmi yoksa arayıp aracıma ne ettiniz ulen deyip yakalarına mı sarılayım?

Toyota Club Türkiye

« : Ağustos 13, 2007, 12:08:55 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1 : Ağustos 13, 2007, 12:18:04 »
Geçmiş olsun, aracınız zaten garantide  eğer rahatsızlık vermiyorsa servis vakti gidip yaptırın.
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.gencts.com
« Yanıtla #2 : Ağustos 14, 2007, 15:04:28 »
adam egzantirik zincirinden bahsediyo eger o zincirde bi milim bosluk olsa vay senin eksantrik milinin haline ve milin döndügü yuvalara toyota için bisey demiycem ama o eksantirik zinciri yuzunden kapak degistiriyodum mazda olan aracımda artık sen dusun bende sıkıstır servisi yapsınlar
Parola 61
Türk'lüğünden şeref duyan Sevdamın özü Özgürce dolaştığım sokaklarda aldığım her soluğun verdiği rahatlıktan iba

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • teknikoto.forumup.com
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #3 : Ağustos 14, 2007, 20:36:20 »
büyük ihtimal zinciri gerdiren mekanizmayı biraz sıkmışlar bu yüzden olabilir en yakın zamanda servise uğra yoksa miller elinde kalabilir

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : Ağustos 15, 2007, 14:47:41 »
Egzantirik zincirini 30.000 de değişecekler. Salı günü gittim servise. O ilk çalışmada gelen cırıltı sesi ise motorun sol kenarında bulunan kayışın gevşek olmasından kaynaklanıyomuş. Açtı baktı geçen hafta bakmıştım hatırladım dedi hocam. sesi cep telefonuna kaydetmiştim. Bu sabah çalıştırdım ses filan gelmedi. Ama o şıf şıf sesi egzantirik zincirinden geliyomuş. Onuda 30000 bin bakımında değişecekler. Ha sizler işi bilip diyosanızki sıkıştır hemen değişsinler onuda yaparım. ama usta sesden başka zararı yok şimdilik dedi. Şans işte yepyeni aracın orası burasıyla oynuyolar canım sıkılıyo şimdi. Egzantirik zincirini sökmek için kimbilir ne çok şey sökülüp yerine takılacak ve orjinalliği bozulacak. Eminim yakıt oranı filan artacak. Buna endeksli olarak başka sorunlar ortaya çıkacak. Hayırlısı ne diyelim. Acaba diyorum bakımda değişmelerinin faturayı kabartmak gibi bi düşünceden kaynaklanması olabilir mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 15, 2007, 16:50:03 »
İsmail Bey   5sene sınırsız km garanti yaptırmış mıydınız?  bence yaptırın bu egzantirik değişimi uzun vadede tekrarlamasın içiniz rahat olsun.
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : Ağustos 15, 2007, 17:00:58 »
Valla yaptırmadım Yaman bey. O zamanlar 200 dolar civarı bi para istemişdiler. Ama maddi sıkıntılar çoktu. Artı o garantiyi yaptığım zaman periyodik yağ, yağ filtresi, gibi bi bakımı çok daha ucuza dışarda yaptırabilirim. diğer türlü garantiden düşmesin diye servis mahkumu olup 150-250 ytl arası fiyatlarla uğraşmak zorunda kalacağımdan 3 yılla idare edelim dedim. 3 yılı dolup taksitleride bittimi zaten yenilemeyi düşünürüm eğer sorunsuz devam ediyosa bizle yola. Bakalım artık kısmet.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 106000
  • Model Yılı: '15
Ynt: Motordan Gelen Sürme Sesi.
« Yanıtla #7 : Eylül 29, 2008, 17:39:51 »
böyle bir sesi ben de duyuyorum ama dururken değil giderken mesela kaldırıma çok yaklaştığımda veya çok sessiz yerlerden geçerken cam açıkken duyuluyor benim tahminim lastikler yeni olduğu için dişlerin arasına taş sıkışıyor o yapıyor özel servise götürdüm diskin içine taş girmiştir dedi baktı taşta yok ama büyük bi sorun değildir dedi hala var o ses

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 29, 2008, 20:29:28 »
Egzantirik zincirini 30.000 de değişecekler. Salı günü gittim servise. O ilk çalışmada gelen cırıltı sesi ise motorun sol kenarında bulunan kayışın gevşek olmasından kaynaklanıyomuş. Açtı baktı geçen hafta bakmıştım hatırladım dedi hocam. sesi cep telefonuna kaydetmiştim. Bu sabah çalıştırdım ses filan gelmedi. Ama o şıf şıf sesi egzantirik zincirinden geliyomuş. Onuda 30000 bin bakımında değişecekler. Ha sizler işi bilip diyosanızki sıkıştır hemen değişsinler onuda yaparım. ama usta sesden başka zararı yok şimdilik dedi. Şans işte yepyeni aracın orası burasıyla oynuyolar canım sıkılıyo şimdi. Egzantirik zincirini sökmek için kimbilir ne çok şey sökülüp yerine takılacak ve orjinalliği bozulacak. Eminim yakıt oranı filan artacak. Buna endeksli olarak başka sorunlar ortaya çıkacak. Hayırlısı ne diyelim. Acaba diyorum bakımda değişmelerinin faturayı kabartmak gibi bi düşünceden kaynaklanması olabilir mi?
Sanıldığı gibi boşluktan kaynaklanmıyo bu ses İsmail bey. Tamamen egzantrik zincirinin yataklandığı gergi paletlerinin aşınmasından kaynaklı bi ses. Yani ustanın da söylediği gibi sesden başka bi zararı yok.
 Ayrıca yakıt sarfiyatının yada başka bi yerlerin arızalanmasına neden olacak bi durum yok ortada. Egzantrik zincirinin kapağı sökülecek sadece. Sonuçta götürdüğünüz yer servis. Bilemeyen anlamayan adamlar değil. Ayrıca işlem garantiden yapılacaksa bu işe emin olun daha fazla özen gösterilir. Çünkü garantiden yapılan işlemlerde arızanın tekrarı halinde direk olarak aracı Toyota'nın teknik grup mühendisleri inceliyor. O yüzden garantiden yapılan işlemlerde kesinlikle işi şansa bırakmazlar içiniz rahat olsun.
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 30, 2008, 13:53:04 »
  Beyler lütfen eski ve konusu çoktan geçmiş ve hatta artık trafikte dahi olmayan araçlar hakkında yorum yapmak için eski konuları güncellemeyin. Bunun ne konuyu açan arkadaşlara, ne de burayı takip eden diğer paylaşımcılara bir faydası olmaz. Güncel olarak şikayeti olan her üyemiz zaten konu açabilmektedir şikayetini dile getirmek için.
 Berkin ÜÇEKİZ bu konuda özellikle senden dikkat bekliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 106000
  • Model Yılı: '15
« Yanıtla #10 : Ekim 04, 2008, 17:52:34 »
  Beyler lütfen eski ve konusu çoktan geçmiş ve hatta artık trafikte dahi olmayan araçlar hakkında yorum yapmak için eski konuları güncellemeyin. Bunun ne konuyu açan arkadaşlara, ne de burayı takip eden diğer paylaşımcılara bir faydası olmaz. Güncel olarak şikayeti olan her üyemiz zaten konu açabilmektedir şikayetini dile getirmek için.
 Berkin ÜÇEKİZ bu konuda özellikle senden dikkat bekliyorum.

benim yaptığımın iyi bir şey oldugunu düşünüyorum eski konuların yeniden okunması yeniden gündeme getirilmesi kötü mü o zaman eski konuları forumdan silin veya konuları kilitleyin