Gönderen Konu: Favorit Tüvtürk' te  (Okunma sayısı 1262 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 180
  • Model Yılı: '14
  • 175 kere teşekkür etti
  • 129 kere teşekkür edildi
Favorit Tüvtürk' te
« : Ağustos 30, 2010, 15:18:52 »
Marka başka olduğu için sohbete açtım konuyu. Uygun değilse, taşırsanız sevinirim.

Cumartesi günü Favorit' i Tüvtürk' e muayeneye götürdüm. Epey bir arıza sayacaklar diye düşünürken. Hiç de umduğum gibi olmadı. İki tane ağır(!) kusur yazdılar; birisi arka cama su püskürtme arızalı, diğeri ise egsoz pulu yok.
Egsoz pulunu kendi öz mallığım nedeniyle unuttuğum için oldu ama egsoz zaten değişecekti. Cam yıkama motorunu da "nasılsa bir sürü şey sayarlar" dediğim için yaptırmamıştım. Frenlerdeki sapma çok az idi, kortuğum far ayarı bile çok az sapmayla geçmişti testi. Ayıptır söylemesi ayarını kendim yaparım.:hih: Az daha dikkat edeymişim bir seferde geçecekmişim.

Bu arada Renault 11 serilerinni arka camlarında silecek var ancak su püskirtme tertibatı yok. Bu otomobiller nasıl geçebiliyorlar?

Bu arada şase no. için "emniyetsiz" yazdılar. Dedim o ne demek? Ulaştırma bakanlığı şase numarası tam olmayan araçlar için bu şekilde yazılmasını emreylemiş. Ruhsat değiştirilip şase numarası tam olarak yazılacak. Üstelik bu işi 7 gün içerisinde tamamlamanız gerekiyor. Ben bunu kafama takmadım pek zira zaten yeni ruhsat çıkacaktı.

Evden çıktığımda incir ağacının altında yatmakta olan Favorit' in durumu fenaydı. İncir reçeli kavanozu gibi duruyordu.:D Ek-1 formu hazırlayan delikanlı (ula iyice yaşlandım he, baksanıza millete nasıl hitap etmeye başladım:D) "abi küfür eder gibi gitme yıkat bari" dedi. Durum öyle vahimdi yani. Hatta Favorit yunarken iki de fotoğraf çektim.

İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Toyota Club Türkiye

Favorit Tüvtürk' te
« : Ağustos 30, 2010, 15:18:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2005 corolla hb sol A/T "CC" lü :D
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Favorit Tüvtürk' te
« Yanıtla #1 : Ağustos 30, 2010, 15:36:38 »
herşey şansınıza iyi gitmiş yine abi..ama ben yıkamacı çocuğa dikkat ettimde.. o bile şaşırmış şaşakın şaşkın bakıyor fsikiyeyi tutuşa baksanıza....:D efsaneyi yıkamaya şahid olmuş sevineceğine.. duruşa bak...:D :D
Benim pekmezim oldukça.. sineği bağdattan gelir..;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 30, 2010, 15:42:30 »
adam düşünüyor fark alsam mı almasam mı diye :)
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 30, 2010, 15:45:12 »
Bu arabayı çok seviyorum yaa , bide direksiyonu hidrolik olsa...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2005 corolla hb sol A/T "CC" lü :D
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 30, 2010, 15:50:26 »
:alkis: :rofl: :yika:  süper ya....
Benim pekmezim oldukça.. sineği bağdattan gelir..;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
« Yanıtla #5 : Ağustos 30, 2010, 20:19:03 »

ondan önemlisi frenleri tutsa :) bi ara halamın kızına almayı cok düşündüm aslında cok güzel arabalr bu favoritler :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 180
  • 175 kere teşekkür etti
  • 129 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 31, 2010, 09:31:12 »
herşey şansınıza iyi gitmiş yine abi..ama ben yıkamacı çocuğa dikkat ettimde.. o bile şaşırmış şaşakın şaşkın bakıyor fsikiyeyi tutuşa baksanıza....:D efsaneyi yıkamaya şahid olmuş sevineceğine.. duruşa bak...:D :D
Di mi? Koca efsane gelmiş ne bakıyon öyle?:D
Fark alamaz zira pazarlığı bitirmiştim.:D
Direksiyonun hidrolik olmaması bazan benim de canımı sıkar ancak Kumbağ' a 59 liralık benzinle (ki ekonomik kullanacağım diye hiç kasmadım) gidip gelince bir kere daha sevdim keratayı.;) Ama en çok da sinyal kolundaki kornası sinir eder beni. Ne demeye oraya koymuşlarsa?!:@
ondan önemlisi frenleri tutsa :) bi ara halamın kızına almayı cok düşündüm aslında cok güzel arabalr bu favoritler :)
Frenleri tutar tutmaz diye bir şey yok. Dozlaması falan gayet rahattır fakat 100-0 fren mesafesi 55 metre falandır. İlk piyasaya çıkışı 1987 olan bir araçtır ve kısıtlı imkânarla üretim yapıyordu Škoda o zamanlar. Gene de iyidir Favorit.

Hatta Lada Samara ile karşılaştırması da vardır:

İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.