Gönderen Konu: Gövde Rengi Plaka Çerçevesi Ve  (Okunma sayısı 5206 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Gövde Rengi Plaka Çerçevesi Ve
« : Ağustos 13, 2007, 10:37:49 »
10 ytl ye sanayide 100 gr boya yaptırdım. Ufak tefek taş darbeleri ve tampondaki sürtme izlerini kapatmak için. Baktım boya epey var. Aldım elime sıfır numara suluboya fırçasını plakanın çevresindeki siyah çizgileri boyamaya başladım. Hem güzel kapattı hemde hemen kurudu. Ve bence çok da güzel oldu. Genelde beyaz yaptırılan bu görüntüyü ben aracımla aynı renk yaptım. Yorumlarınız?...

Üsteki resim de araç evimizin önünde, giriş kapısının önünde duruyor. Alttaki resimlerde evin arka cephesinin manzarası. Fındıklıklar, YÖK ün izin verip açmadığı özel üniversite, deniz ve en sol tarafda da güneşin battığı noktada, Trabzon havaalanı pistinin bitiş noktası.

Toyota Club Türkiye

« : Ağustos 13, 2007, 10:37:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • cibili cibili şak şak şak...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 102110
  • Model Yılı: '00
  • 41 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1 : Ağustos 13, 2007, 10:44:07 »
Sen yaparsın da yakışmaz mı İsmail abey...
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE_____ ATAM
İŞİNE BAK__________________BABAM
OĞLUM BAĞA BAK BAĞA______ DEDEM

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : Ağustos 13, 2007, 10:54:48 »

Bunlarda bu yılın fındıkları. Buralarda hiç fındık yok. 3-4 günde topladığımız yerleri, 1.5 günde bitirdik.

sağol teşekkür ederim. Hemen girmişsin araya ben resimleri yüklerken valla. Ha bu arada kusura bakmayın ilk resimlerde çözünürlük ayarını vermediğimden yüklerken olduğu gibi yüklemiş, bu nedenle büyük oldular.  

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Çakma Jaguarım :DD
    • AUTORALL
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #3 : Ağustos 13, 2007, 12:27:55 »
Bu resimleri gorunce hasret oldugum rize aklima geldi bu sene gidemedum seneye giderum insallah
(Volkswagen Transporter) {53} 240D MERCEDES (Toyota Corolla 00)
Sevdaluk ede ede       Ben daha dayanamam
Yandı yüreğim yandı    Can boğaza dayandı

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : Ağustos 13, 2007, 12:49:10 »
Erdem sen Rize'limisin uşağum? Bekleriz gel. Gelince haberim ola.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #5 : Ağustos 16, 2007, 19:03:49 »
İsmail Bey, Siz isteyin ben İstanbul'u taşırım, bir yazıyımı taşıyamıyacağım???

Alıntı yapılan: Yasemin Güven
Olmuyor valla böyle resimlerle gösteriyorsunuz fındık mındık!!! Lebi Derya evler Allahım maviş bir Toyota     Allah nazardan saklasın eşinizle, çoçuklarınızla, evinizle, toyotanızla dünya durdukça durun ve mutlu, sağlıklı, huzurlu, kazançlı bir hayat yaşayın! Allah gönendirsin! Daha çok versin! Allah kazadan beladan esirgesin! Varan 2 geldi mi??  
[/quote]

[quote=İsmail H. Timurcioğlu]
Yok gelmedi henüz. Daha 2 ay var. Merak etmeyin gelince fotoları buraya koyarım hemen.    

Ayrıca siz isteyin adres verin ben gönderirim kargoyla fındık mındık ama yorumunuzu oraya yazsanız daha iyi olurdu.

arkaşım paylaşımın için sağol. E nede olsa buram buram karadeniz be ya.
[/quote]

Varan 2 de hayırlısıyla gelir inşallah! Mutluluğunuz 2 ye katlar! İki evladınızda: İki cihanda annesinin ve sizin yüzünüzün akları olurlar inşallah! Allah analı babalı büyütsün!
İsmail Bey, bendede bu elsanatlarına yatkınlığım oldum olası var. Boyaları fırçaları pek severim. Plaka çok nefis olmuş! Kontürünü çok güzel çekmişsiniz! Eee sizden de bu beklenir Hocam! Oto boyasını başka objeler içinde kullanabilirmiyiz? Mesela kumaş veya ahşap?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.gencts.com
« Yanıtla #6 : Ağustos 17, 2007, 11:53:48 »
vay be plakasına kurban oldugumun memleketi varya aga bu sene memlekete gelmedigime beni simdi pisman ettin  bu arada benim annemin koyu olan yalıncak sanki sana cok yakınmıs gibi geliyo kavalaya cıkan yoldan mı cektin sen o resimleri acaba
Parola 61
Türk'lüğünden şeref duyan Sevdamın özü Özgürce dolaştığım sokaklarda aldığım her soluğun verdiği rahatlıktan iba

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : Ağustos 17, 2007, 15:25:48 »
ALINTI
bu arada benim annemin koyu olan yalıncak sanki sana cok yakınmıs gibi geliyo kavalaya cıkan yoldan mı cektin sen o resimleri acaba[/quote]

Çimenli köyüne çıkan yol. Havaalanı Pistin bitiminde Class otel var. Onun tam karşısından yukarı çıkan yol. Yalıncağa yakın sanırım. Hatta orası belkide bende tam bilmiyorum. Ben Akçaabatlıyım. Buralar eşimin memleketi. Gelince görüşelim kardeş.

ALINTI
Eee sizden de bu beklenir Hocam! Oto boyasını başka objeler içinde kullanabilirmiyiz? Mesela kumaş veya ahşap?[/quote]

Saolun Yasemin hanım. E el yatkınlığı olunca sizde yaparsınız. Valla oto boyası ancak metal yüzeyler için iyi olur. Çünkü sedeflidir, parlaktır. Ama sprey boyalarla eşim evde bulunan ferforjeleri boyamıştır. Hatta uzun cam kavanozlara kumaşlar yapıştırıp, üzerlerine sprey boyayla boyadı. Bazı hazır çiçekleri de sprey boyayla rengarenk yapmıştır. Evdeki mobilyaların belli işleme yerlerini belirginleştirmek için kumaşlarına uygun bi renkle boyamıştır. Hatta bazı şeyleri bayanların kullandığı bu sprey saç boyaları var onları kullanarak süslemiştir. Eşimde resim öğretmeni bu arada.  Bu sprey boyaları gençlik, duvarlara aşklarını anlatmak için kullanıyolar.    Sanat zaten denem yanılma yoluyla hoşuan gidenleri yansıtmakla oluşur. aklınızdan geçenleri deneyin. Siz beğenirseniz sizi rahatlatırsa, baktıkça hoşunuza gidiyorsa olmuş demektir. Kullanılmaz diye bi kural yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #8 : Ağustos 18, 2007, 01:39:04 »
İlginç bir fikir! Ben daha çok soğuk seramik çalışıyorum düz tabakların üzerine Kütahya ve İznik Çini desenlerini kabartmalı bir şekilde çalışıp daha sonra yine orjinal renklerine uygun boyayarak. Bu çalışmaları büyük yer vazolarında denedim sonuç harika oldu! Daha sonrada ahşaba merak sardım. Ama biliyorsunuz ahşap boyaları su bazlı ve verniğin değmediği veya ıslandığı zaman renk atarak sorun oluyor. Oto boyası solmaz ve sudan etkilenmez diye düşünmüştüm. Sprey boya dediğiniz yine oto boyası mı??? Ahşapta eğer kabarma falan yapmazsa büyük rahatlık olur. Tek tek fırça ile boyamak daha sonrada selülozik vernikle verniklemektense bu daha pratik  Bu ilginç fikri denemem lazım  Teşekkürler!...

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : Ağustos 20, 2007, 10:42:36 »
ALINTI
Sprey boya dediğiniz yine oto boyası mı[/quote]

Sprey boya bildiğiniz duvarlara yazmak için kullanılan. Ama metalik renkli (parlak yani) bi boyadır. İnşaat malzemesi satan yerlerde bulabilirsiniz. Yada boyacılarda dyo marshal filan. Onu ya direk sıkacaksınız yada bi kaba sıkarak fırça yardımıyla boyayabilirsiniz. Ama oto boyası hacimlidir. Fırça izi bırakır ve kabarık kalır. Hazır satılan ayran kıvamında diyebilirim. bu tür boyaları çıkarmak için selülozik tiner kullanabilirsiniz. ama kumaşsa çıkarılacak olan soldurur onu söyliyim. Sentetik tinerle deneyin çıkmazsa selülozik kullanırsınız. Yanlarında ateş vari bir şey olmasın sonra güm. aman dikkat.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #10 : Ağustos 21, 2007, 00:07:31 »
Alıntı yapılan: İsmail H. Timurcioğlu
Sprey boya bildiğiniz duvarlara yazmak için kullanılan. Ama metalik renkli (parlak yani) bi boyadır. İnşaat malzemesi satan yerlerde bulabilirsiniz. Yada boyacılarda dyo marshal filan. Onu ya direk sıkacaksınız yada bi kaba sıkarak fırça yardımıyla boyayabilirsiniz. Ama oto boyası hacimlidir. Fırça izi bırakır ve kabarık kalır. Hazır satılan ayran kıvamında diyebilirim. bu tür boyaları çıkarmak için selülozik tiner kullanabilirsiniz. ama kumaşsa çıkarılacak olan soldurur onu söyliyim. Sentetik tinerle deneyin çıkmazsa selülozik kullanırsınız. Yanlarında ateş vari bir şey olmasın sonra güm. aman dikkat.
[/quote]

Tabak boyamaya ilk başladığım sıralarda 90-91 seneleri deka'nın tinerli seramik boyaları vardı! Onlardan almıştım. Tinerle boyayı sürekli açmak, suluboya yapar gibi tinere fırçayı bandırmak gerekiyor.    
Başım nasıl ağrıyor çatlıyacak. Meğerse yavaş yavaş zehirliyormuş beni! O gün yoğurt yiye yiye bir hal olmuştum.  Allahtan yanıcı bir şeyden dolayı uçmadım  Ama o kadar dayanıklı olmuşlar ki hala salonumun duvarlarındalar! Daha sonra ne boyalar çıktı, ama ben artık uğraşmayı bıraktığım için gelişen boya türlerinden de haberim yok. Daha sonra kumaş, daha sonra ahşap, vitray, çiçek derken artık inanırmısınız evde koyacak yer kalmadı. Ağabimlere, anneme, eşe, dosta derken artık babamda ölünce bu tür işlerle uğraşma zevkimde kırıldı! Ama sprey boya aklıma yattı! Kullanım kolaylığı açısından değişik şeylerde kullanılabilir! Bu fikir için teşekkürler!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • teknikoto.forumup.com
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #11 : Ağustos 21, 2007, 00:27:18 »
ben bu evleri biryerden hatırlıyorum ama nerden yahu  ismail abi bu evler farabiden görünüyormu rahatlıkla

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #12 : Ağustos 21, 2007, 12:17:40 »
Yok be ya Farabi nerde bura nere. Havalanı pistinin bittiği yer. Orda önde beyaz bina var. O Fiskobirlik fındık alım yeri. Şimdi çaktınmı köfteyi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • teknikoto.forumup.com
  • Araç: Hilux
« Yanıtla #13 : Ağustos 21, 2007, 21:02:51 »
Alıntı yapılan: İsmail H. Timurcioğlu
Yok be ya Farabi nerde bura nere. Havalanı pistinin bittiği yer. Orda önde beyaz bina var. O Fiskobirlik fındık alım yeri. Şimdi çaktınmı köfteyi?
[/quote]
çaktım köfteyi ama yemeği daha yeni yemiştim tamam ben yanılmışım patron perşembe günü farabiye gidecek muayene için ama maalesef ben gelemiyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 62 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ağustos 24, 2007, 13:24:22 »
plakalar güzel olmuş.Bende app bastıracam inş.Artık büyükşeyler yapamıyom.Ufaktan ufaktan.
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Site Başçavuşu
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ağustos 26, 2007, 07:38:12 »
Yav su fotograflari kucuk koysaniz ne guzel olurdu.
Kazasiz belasiz...

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #16 : Ağustos 27, 2007, 09:43:10 »
ALINTI
Yav su fotograflari kucuk koysaniz ne guzel olurdu.[/quote]

Sorma Dağhan imageshack.us a fotoları koyarken 2-3 resimden sonra çözünürlük ayarını gördüm. O yüzden baştakiler kendi çözünürlüğünde gittiler siteye. Diğerlerine 800x600 ayarı verdim.

Amin. Cümlemize. Ecmail.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.gencts.com
« Yanıtla #17 : Ağustos 31, 2007, 23:50:35 »
gelmeden hbr edicem sana muhakkak galiba yengeyle annem aynı koylu

yengeye sorarsın tanır belki annem köse lerden bu arada bilir belki
Parola 61
Türk'lüğünden şeref duyan Sevdamın özü Özgürce dolaştığım sokaklarda aldığım her soluğun verdiği rahatlıktan iba

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #18 : Eylül 04, 2007, 12:51:27 »
Yokmuş bilader valla. Ama annen yalıncaktan olabilir. Çimenlide yokmuş yada bilmiyo bizim hanım. Neyse bekliyorum görüşürüz inş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.gencts.com
« Yanıtla #19 : Eylül 05, 2007, 19:15:15 »
annem yalıncaktan zaten
Parola 61