Gönderen Konu: corolla hb debriyaj pedalından gelen ses  (Okunma sayısı 3062 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 2006 Corolla Hb Sol
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
corolla hb debriyaj pedalından gelen ses
« : Ağustos 29, 2010, 15:45:33 »
değerli arkadaşlar, aracım 2006 model corolla hb sol donanımlı. aracımı 2. el aldım. aldığımda debriyaja basıp çekerken tıkırtı geldiğini farkettim.başlarda aldırmadım ama sonraları beni rahatsız etmeye başladı. servise götürdüm.baktılar ve yağladıklarını, sesin geçtiğini ama tekrarlarsa debriyaj üst merkezinin değiştirilmesi gerekebileceğini söylediler. fiyatını sorduğumda 800 tl civarında olduğunu öğrendim.. fikirlerinizi ve bilgilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim..
not: servise 2 ay öncde götürmüştüm. bugün sesin azar azar tekrarladığını farkettim...

Toyota Club Türkiye

corolla hb debriyaj pedalından gelen ses
« : Ağustos 29, 2010, 15:45:33 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: corolla hb debriyaj pedalından gelen ses
« Yanıtla #1 : Ağustos 29, 2010, 16:11:27 »
Umur bey bende 2004 corolla sol kullanıyorum.Forumu arartırsanız bizim araçların klasik sorunlarından biri bu debriyaj pedalından ses gelmesi.Bana göre hatalı üretim servis garantisi devam ederse değişimini yapıyor.Hatta beni servise kaadr çağırmışları istanbuldan mühendis geldi bakmak istiyor diye.Forumu aratırsanız bir sürü bilgi paylasım var..
Umut bey bendeki ses sizinkinden farklı olarak gıcırtı sürtünme sesiydi..Viyaklaama tarzında bir ses geliyordu..Servisin yaptıgı iç taraftan pedalı yaglıyorlar ve birde kaputun altında debriyaj pedalının körüğü var onu yağladıgın zaman geçiyordu ses.Ama tıkırtı ise sorun sprey sıkmayla geçiştirilemeyebilir.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
« Yanıtla #2 : Ağustos 30, 2010, 21:12:24 »
2004 hb terra da aynısını yaşadım sanayiye gittim ustam wd40 diye bir sprey sıktı. ses 6 ay yok oldu . aynı spreyden aldım sıktım, ses kesilldi. daha da yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 30, 2010, 21:18:48 »
2004 hb terra da aynısını yaşadım sanayiye gittim ustam wd40 diye bir sprey sıktı. ses 6 ay yok oldu . aynı spreyden aldım sıktım, ses kesilldi. daha da yok.
Aynen bendede  oses vardı..Gıcırtı viyaklama sesinde deyi.Özellikle aşırı sıcakalrda sogukalrda hissediyodun..İçerden pedalı kaputun altında debrşyajı spreylediler kesildi.Ancak beyfendi tıkırtı var diyor sorun başka olabilir
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 31, 2010, 17:10:52 »
bizdede basınca cıyk ediyor okadar yağsız bişey gibi bi aralar geçmişti hemde hiç bişi yapılmadan ama tekrar çıktı ortaya :/
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 2006 Corolla Hb Sol
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #5 : Eylül 02, 2010, 21:27:12 »
Alper Bey, bahsettiğiniz spreyi pedalın balı olduğu üstteki hareketli parçayamı sıkıyoruz ? Ayrıca spreyi nereden tedarik edebilirim ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Erkekler büyümez oyuncakları büyür....
    • FIRATPEN BALIKESÝR URETÝCÝ BAYÝÝ TEMPOPEN
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #6 : Eylül 09, 2010, 15:03:30 »
banada aynı seyi soylediler yanlız debriyaj ust merkezin servis fiyatı 130tl iscilike beraber 150 180 arası bisi soledi ole 800civarı fln diil ya:s
Sag seritten tın tın gidrken sol serit bos olmsına ragmen arkma girip sellektor yapan syah GTİ ayndan sol seride panikli panikli bakma,birazda sag seride bakta ne oldgunu anla nde olsa altında 120 beygirlik arac var sedan diye kucmseme ıslak yolda pnikleme heleki yndaki tempopen logolarını gorupte icinde isci var diye hic kucmseme ne oldugunu anlıymazsın.sagdan biri kapatır glir bidaha unutamazsın