Gönderen Konu: frenin taş gibi olması  (Okunma sayısı 16192 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
frenin taş gibi olması
« : Ağustos 29, 2010, 00:38:45 »
merhaba  arkadaşlar aranıza yeni katıldım.5 ağustosa toyata yaris otomatik vites aldım.ve bu akşam kardesimi beklerken frenle durdum biraz geçikince vites e deyken el frenini çektim . arabayı stop ettirdim .sonra çalıştırmak isteyince çalışmadı fren taş gibiydi babam n ye aldı ama sonra frene basamadım tas gibiydi ve araba bir türlü çalışmadı. daha sonra çalıştı fren yumuşadı ama ilk başta neden olmadı???
teşekkür ederim.

Toyota Club Türkiye

frenin taş gibi olması
« : Ağustos 29, 2010, 00:38:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • 9 kere teşekkür edildi
Ynt: frenin taş gibi olması
« Yanıtla #1 : Ağustos 29, 2010, 04:46:19 »
Aracınız hayırlı olsun.Sitede araştırma yaparak birçok bilgiye ulaşabilirsiniz.Yeni kullanıcı olmanız nedeni ile şimdilik hazır balık olan çözüm niteliğinde ki adres yardımcı olacaktır,

http://www.toyotaclubtr.com/mekanik-sohbet/10-gunluk-aracta-meydana-gelen-sorun/msg255741/#msg255741

Not:Profil bilgileri konusunda prensib sahibi seviyeli bir sitedesiniz,takdir edersiniz ki iletişim kurmada hitap şeklimizi yaşımız belirlediğinden dolayı bulunduğunuz alanda kalıcı olmayı düşünüyorsanız profil bilgilerinizi doldurmanızı temenni ederim. :-[
Aracımda ve tüm araçlarda, dünyadaki en çok vergi alınan en pahalı benzinini kullanıyoruz.
Aracımıza aldığımız 1 litre akaryakıttan Devlet %67 vergi almaktadır. Benzinin vergisiz litre fiyatı 1 liradır.
Ayrıca stok fazlası benzini devlet yurt dışına vergisiz olarak 1TL ve altına satmaktadır
www.pahalibenzinehayir.com

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 29, 2010, 09:02:30 »
  Aracın motoru stop ettirildikten sonra fren pedalı pompalanırsa da frenler şişebiliyor. Sonuçta bu araçlarda sistem hidrolik bağlantılı (tamamen) ve bu hidrolikte gücünü emme manifoldundan alıyor. Zaten İleri Sürüş Teknikleri bölümümüzde, aracın motoru stop ettiğinde (sertleşen fren pedalı vs.) uygulanabilecek yöntemler (sürüş sırasında) paylaşılmıştı.

Yani motor stop ettikten sonra 1-2 kez frene basılınca şişmesi normaldir. Zaten motor çalışmazken kesinlikle hareket edilmemelidir, çünkü frenin tutma olasılığı(uygulanan kuvvete göre değişir) %10'dur.
 Vitesin N'ye geçmeme sebebi de frene tam basılamamasıdır. Yani bu da normal bir durumdur...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 29, 2010, 17:32:04 »
Merhaba,

Yaşadığınız durumu ben de yaşamaktayım.  Ancak bunun için servisten yapılan açıklama şu şekilde : Bu araçların fren sistemleri basınç ile çalışıyor.  Bazen basınç sağlayan bu sistemde, oluşan basınç geri kaçabiliyor.  Bu nedenle de bazen uzun süreli duruşlar sonrasında (örneği sabahları) aracı çalıştırmak için frene bastığınızda, frenin çok sert olduğunu görebilirsiniz.  Bu bir problem değildir.  Bu durum, sistemin doğası gereği böyle olabiliyor.  Frenin sertleştiği durumlarda, kontağı açıp, frene sadece stop lambaları yanacak kadar, yani fren müşürü devreye girecek kadar basarsanız, aracınızı rahatlıkla çalıştırabilirsiniz.  Motor çalışır çalışmaz, fren sertliği normale dönecektir.

Saygılarımla.
Hikmet Otmanbölük

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Araç: Yaris
« Yanıtla #4 : Eylül 01, 2010, 02:10:06 »
teşekkür ederim