Gönderen Konu: Polen - Hava Filtresi  (Okunma sayısı 6898 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Polen - Hava Filtresi
« : Ağustos 11, 2007, 01:03:18 »
Arkadaşlar polen ve hava filtresini kendimiz değiştirsek garantide ya da serviste problem yaşarmıyız? Ayrıca forumda polen filtresinin nasıl değiştirileceği konusu vardı ama bulamadım. Polen filtresinin değiştirilmesi konusunda yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler...

Toyota Club Türkiye

Polen - Hava Filtresi
« : Ağustos 11, 2007, 01:03:18 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
Polen - Hava Filtresi
« Yanıtla #1 : Ağustos 11, 2007, 13:42:08 »
hava filitresi nasıl sökülür bilmiyorum ama 2003-2006 arası corollalarda polen filitresini sökmek için torpidoyu çıkarıyorusun ve onun arkasında olan polen filitre kapağını açıyorsun filitreyi çıkarıp çok rahat değiştirebilirsin yada hava tutup temizleyebilirsin. garantide bi problemi olacağını sanmıyorum
Hayat bazen insana sürprizler yapıyor.
Bazılarını farkediyoruz, bazılarını ise fark ettiğimiz zaman çok geç oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Polen - Hava Filtresi
« Yanıtla #2 : Mart 10, 2008, 21:14:38 »
Ben de merak ediyorum.98 corolla da hava filtresi nasıl değişir?Arada bir temizlemek için öğrenmek istiyorum.
98 TOYOTA COROLLA GLİ SPECİAL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 99270
  • Model Yılı: '97
  • 1 kere teşekkür edildi
Polen - Hava Filtresi
« Yanıtla #3 : Mart 11, 2008, 01:15:56 »
98 corolla icin sölüyorum kaputu actın sag tarafta biraz büyükcene bir siyah kutu göreceksin o kutuya dog ru yönel yanlarında mandalları var onlarıda ac ondan sonra filtreyi göreceksin zati sök temizle eger eskiyse yenisiyle degistir gitsin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
Polen - Hava Filtresi
« Yanıtla #4 : Mart 18, 2008, 20:46:26 »
Alıntı yapılan: erdem yılmaz
98 corolla icin sölüyorum kaputu actın sag tarafta biraz büyükcene bir siyah kutu göreceksin o kutuya dog ru yönel yanlarında mandalları var onlarıda ac ondan sonra filtreyi göreceksin zati sök temizle eger eskiyse yenisiyle degistir gitsin
[/quote]
 Erdem bey,98 GLİ'de(Special) acaba polen filtresi var mı?Usta bulamadı,ben de arabayı daha tam tanıyamadım.Bilen birisi yardımcı olursa sevinirim.
 Bir de;artık önümüz yaz,havalar bayağı ısındı.Yaz öncesi klima vs.lerde bi ön bakım yaptırmak gerekir diye düşünüyorum.Bilgili arkadaşlardan yardımlarını ve bilgilerini rica ediyorum.Saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 99270
  • Model Yılı: '97
  • 1 kere teşekkür edildi
Polen - Hava Filtresi
« Yanıtla #5 : Mart 19, 2008, 21:46:08 »
Alıntı yapılan: İbrahim ÖNGÜN
Erdem bey,98 GLİ'de(Special) acaba polen filtresi var mı?Usta bulamadı,ben de arabayı daha tam tanıyamadım.Bilen birisi yardımcı olursa sevinirim.
 Bir de;artık önümüz yaz,havalar bayağı ısındı.Yaz öncesi klima vs.lerde bi ön bakım yaptırmak gerekir diye düşünüyorum.Bilgili arkadaşlardan yardımlarını ve bilgilerini rica ediyorum.Saygılar.
[/quote]

arkadasım en güzel bilgiyi su verecegim tlf lardan alırsın

ist cobancesme sonkar (0212 6525000)

ist zeytinburnu derindere(0212 4141414) bu numaralardan derdine en güzel careyi bulacagın düsüncesindeyim polen filtresi hakkında hic bir bilgim yok onun icin bu numaralarla baglantıya gecmen senin icin en hayırlısı olacaktır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Polen - Hava Filtresi
« Yanıtla #6 : Mart 24, 2008, 16:48:04 »
2004 modellerde kullanıcı el kitabında nasıl değiştirileceği anlatmış oradan bulabilirisiniz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 4000
  • Model Yılı: '15
  • 1 kere teşekkür etti
Ynt: Polen - Hava Filtresi
« Yanıtla #7 : Ocak 20, 2009, 15:48:48 »
Arkadaşlar,98 carina e polen filtresi bulmakta zorlanıyorum.Konya'da ikamet ediyorum.Tek alternatif servis ,onlarda keseliyorlar.Arkadaşlardan ucuza temin eden varsa hangi ilde olduklarını ve nereden temin edebileceğim konusunda yardım istiyorum.

Polen filtrelerinin temizliği hangi malzeme ile yapılmalıdır.Yenisini almak yerine bu alternatifide değerlendirebiliriz:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • en iyi otomobil kendi otomobilindir
    • www.erginboy.8m.com
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 20, 2009, 16:55:20 »
en son 20000 km bakımında sonkar da 210 ytl fiyat çekmişlerdi ve itiraz ettiğimde bana parçaların fiyat listesini gösterdiler, polen filtresi 50 ytl ydi, bende bunu değiştirmeyin dedim ve 210 dan 50 ytl indirim yaptırdım , daha sonra topkapı japon oto diye bir yerden bu filtreyi aldım 15ytl ydi, hava filtresine gelince oda sonkarda 50 ytl ydi ama değiştirmiyorlardı çünkü zamanı gelmemiş, herneyse onuda satın aldım değiştirmek için ama benim araca uymadı, daha sonra gidip değiştirmeye fırsatım olmadı.
Hava filtresini kendim değiştirmek istiyordum çünkü toyotalarda ne hikmetse 40000 de değişiyormuş, bana çok saçma geldi , motordaki bence en çok dikkat edilmesi gereken parça ve eski aracımda her 10000 de değiştiriyordum.
2008 Corolla 1,4 d4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 20, 2009, 17:16:39 »

Hocam bu modellerde polen filtresi yok. Boşuna servisleri arayarak zaman harcamayın.
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 20, 2009, 17:19:22 »
Arkadaşlar,98 carina e polen filtresi bulmakta zorlanıyorum.Konya'da ikamet ediyorum.Tek alternatif servis ,onlarda keseliyorlar.Arkadaşlardan ucuza temin eden varsa hangi ilde olduklarını ve nereden temin edebileceğim konusunda yardım istiyorum.

Polen filtrelerinin temizliği hangi malzeme ile yapılmalıdır.Yenisini almak yerine bu alternatifide değerlendirebiliriz:)

Hocam bunların polen filtresi gaz pedalının hemen sağ tarafında kalıyor ve iki parçadan ibarettir. Fakat sökmesi oldukça zordur benden söylemesi...
 Ayrıca eğer yenisini almak yerine alternatif arıyorsanız filtreyi sökün ve tekrar takmayın. Bizim araçlarda bu filtre fabrika çıkışı yok. Hiç bir zararı da yok.
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #11 : Ocak 21, 2009, 14:12:40 »
Bizim kasalar da servis kendiniz zaman zaman çıkarıp temizleyin değişime gerek olmasın diyorlardı.
Toyota Corolla 2007 1.6 comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 21, 2009, 22:11:19 »
 Bu konu zaten araçlarımızın kullanma kitapların da "kendinizin yapabileceği bakımlar" başlığı altında ele alınmıştır ve garanti ile bir ilgiside yoktur.Yalnız alacagınız filtre kağıdının kaliteli birşey olmasına dikkat ediniz.
 2002-2007 model Corollalarda polen filtresine,torpido kapağını sökerek ulaşabilirsiniz.Kullanıcı el kitabınız da varsa eğer,onunda yardımı ile söküp-takma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ocak 21, 2009, 22:27:52 »
arkadasım 2004 corolla polen fıltresı ve hava filtresı 40,000 km deısıyo servis fıyat 50 ytl ben almadım ama dısardan 15 ytl ye aldım fıltre mardınde işe yaramadı acayıp koku verdı gerı antpete orjınal fıltre aldım..polen filtresı torpıdo yu ıki kenerdan bastırıp asagı dogru cek..torpıdoyu cıkartıp hemen  sol tarafta dıkdotgen seklınde yukarda parca var onu acıp ıcınden fıltreyı cıkar gerı tak.. torpıdoyu takarken o hidroligin tırnagı var oraya gecırmeyı unutma sadeece hava fıltresıde kaputun altında akünün ustunde görursun zatebn ıkı tırnagı var havaya kaldır kendine dogru cek kurtarırsın.. temızledıkten sonra ok işaret asagı dogru gelcek sekılde yerlestır tırnakları one dogru it ve kapat bukadar benım bılıdıgım  onları temızlemek garantıyı bozmuk kendı konforun ıcın her aravayı yıkadıgında temızlettır bence
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #14 : Ocak 22, 2009, 14:50:36 »
99 terra sp var klimalı. Aracımda polen filtresi varmıdır ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ocak 22, 2009, 14:55:40 »
99 terra sp var klimalı. Aracımda polen filtresi varmıdır ?

Murat Bey, sizi tanışma bölümünde açacağınız ayrı bir konu başlığı altında tanımamız mümkün müdür?
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 79500
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #16 : Ocak 26, 2009, 14:31:06 »
99 1.3 terra a/c polen filtresi sağ torpidonun alt kısmında. sökmesi çok kolay değil. ben bir kaç kez temizledim. bence temizlemekte de fayda var.
2014 Toyota Verso 1.6 D4D Premium Nav.