Gönderen Konu: AVENSİS 1.6 COMFORT(2006) aracıma lpg yorum ve önerilerinizi bekliyorum.  (Okunma sayısı 4417 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
AVENSİS 1.6 COMFORT (2006) yeni satın aldım. ruhsat çıkarmadan önce lpg taktırmayı düşünüyorum.

lpgde istediklerim şunlar.

1- performans düşüklüğü yok denecek kadar az olmalı.
2- sorunsuz çalışmalı, usta kapılarında uğraştırmamalı. motora da olumsuz etkisi olmamalı.
3- kısa mesafe şehir içi çok kullanacağım. o nedenle benzinden lpgye geçiş süresi kısa olmalı.
4- dışarıya ve özellikle aracın içine ses vermemeli.
5- lpg tüketimi makul değerlerde olmalı.

bu özelliklere uygun lpg markası önerecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.

aynı marka aracı olup kullanan tecrübeli arkadaşların yorumlaro benim için çok önemli.

benim araştırdığım bazı markalar var onları listeliyoum, fiyatlarıyla birlikte.

1- prince (1950 TL)
2- brc (1500 TL)
3- zavoli ( 1400 TL)
4- omvl (1300 TL)
5- lavato (1250 TL)

bu liste hakkında veya listede olmayan markalarla ilgili değerli yorumlarınızı bekliyorum dostlar.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Barkın bey profil bilgilerinizi eksiksiz yaş ve yaşadıgı sehir olarak belirtismiziniz.Ayrıca tanışma bölümünüde de bekliyoruz sizi.Dediğim gibi burda aramızda bulusmalar yapan dostluk sitesiyiz biz.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
üyelik bilgileri düzeltildi. umarım sorun kalmamıştır. özür dilerim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
konuyu açtım. bir yorum yapan olmadı. ilginç. avensise lpg takan hiç yok mu yahu  :))

üyelik bilgileri sorun ise bunları düzelttim. tanışma bölümünde de kendimi tanıttım. başka ne yapmam lazım fikirlerinizi paylaşmanız için.

lütfen arkadaşlar bu konuda değerli yorumlarınızı bekliyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
Barkın bey babam 2005 avensis comfort aldık 120 binde.Bu araca 40 bin km lpg takılmış araç da 80 bin km dir lpg kullanılıyor.Performans kaybı falan yok.Benim aracım corolla hb onun kadar seri ivmeleniyor..
Kısa mesafe kullanacağım demişsiniz hemen hemen bütün lpg kitleri motor suyu 30 dereceyi geçince lpg ye geçer standart bu şekilde ayarlıyor.Ayarı düşürtmeninin faydasını zararını tam bilmiyorum..
Aracın içine veya dışardayken ses duymak istemiyorsanız brc ve atikerden uzak durun.Brc takılı bir aracın yanına gidin çıt çıt enjektör sesi var..Lpg kitine gelince prins veya teleflexin takılması ruhsatı muayenesi 2500-3000 tl arasında değişiyor..bana göre bu kadar para vermeye gerek yok..
Benim kendi aracımda Brc var sorun çıkarmıyor sorunsuz çalısıyor ama enjektörleri sesli Avensisimizde Tartarini var bu kit gerçekten çok kaliteli enjektörleri sessiz uyumlu kullananlaırn çogu memnun.
Sıralama yapacak olursam Tartarini lovato brc zavolli atiker yapardım.
Yakamsıda 1,6 corolla ne yakıyorsa aynısını yakıyor.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
2005 avensise atiker taktırdım.4000 km oldu,şimdilik sorun yok.Sesden bahsedilmiş ,araç lpg de çalışırken enjektör sesi duymuyorum kaputu açsam dahi,  çok dikkatli dinleyince sesi farkediyorum.Bunun sebebide enjektörler motor koruma kapağnın altında olması galiba.Şimdilik, gerek performansda gerekse yakıt tüketiminde sorun yok.Selamlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
Yazmayı unuttum.Bu lpg işinde marka kadar,belki dahada önemlisi ustanın bilgi,becerisi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
1- performans düşüklüğü yok denecek kadar az olmalı.
2- sorunsuz çalışmalı, usta kapılarında uğraştırmamalı. motora da olumsuz etkisi olmamalı.
3- kısa mesafe şehir içi çok kullanacağım. o nedenle benzinden lpgye geçiş süresi kısa olmalı.
4- dışarıya ve özellikle aracın içine ses vermemeli.
5- lpg tüketimi makul değerlerde olmalı.
1- Performans düşüşünü engelleyemezsiniz ama dediğiniz gibi yok denecek kadar az olacaktır.
2- Sorun çıkaracağını sanmıyorum ama benzinde kullanılmış bir aracın motoruyla lpgli bir aracın motoru bir olmaz
3- Hem aracıma zarar vermesin , hemde Benzinden lpgye çabuk geçsin demek yanlış olur. Motor Isınınca geçmesi daha doğru olacaktır.
4- Bunu hiç beklemeyin çünkü lpgde kullanılan bir toyota motorunun sesi artar ve titreme yapar,
5- Hocam sizde herşeyi aynı anda istemişsiniz :)

Size bir tavsiyede bulunuyum , Sakın bunları lpg taktırdığınız ustaya söylemeyin. Çünkü zaten orjinal ayarlar söylediklerinizin hepsinin orta yolunu bulmak amacıyla ideal bir şekilde yapılıyor. Ustanız sizin demek istediğinizi yanlış anlayıp kendi çapında birşeyler yapmaya çalışabilir. Yanlış anlamayın ama sonuçta kimse aptal değil , bunları herkes istiyor. :)
Marka olarak prince ile brc aynı şey zaten , prince sadece parça sattığı için işçilik ücreti kabarıyor. BRC taktırıp kullanın sorun çıkarırsada bundan sorumlu birisini aramayın(büyük ihtimalle sorun çıkarmaz) ama sorun çıkarsa bile memnun olacağınıza eminim. Hatta bence siz LPGyi şimdi taktırmayın , benzinde biraz gezip onun rahatsızlığını hissederseniz lpg size daha rahat gelecektir. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
yorum yapan arkadaşlara teşekkür ediyorum.

BRC ve zavoli arasında kararsız kaldım. BRC enjektör sesi ve 65 derecede lpgeye geçmesi sebebiyle elendi.

Zavoli 30 derecede geçiş yapıyormuş. ve enjektör sesi yokmuş. yarın montajı yaptıracağım.

daha önceki aracıma aynı ustalar başka bir sistem monte etmişlerdi sorun yaşamamıştım. umarım bu aracımda da sorun yaşamam.

lpgede kullandıktan sonra aracın durumu, yakıtı ve performansı ile ilgili bilgi vereceğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
yorum yapan arkadaşlara teşekkür ediyorum.

BRC ve zavoli arasında kararsız kaldım. BRC enjektör sesi ve 65 derecede lpgeye geçmesi sebebiyle elendi.

Zavoli 30 derecede geçiş yapıyormuş. ve enjektör sesi yokmuş. yarın montajı yaptıracağım.

daha önceki aracıma aynı ustalar başka bir sistem monte etmişlerdi sorun yaşamamıştım. umarım bu aracımda da sorun yaşamam.

lpgede kullandıktan sonra aracın durumu, yakıtı ve performansı ile ilgili bilgi vereceğim.
Lpg ayarları manuel olaak yapılıyor....Bende brc var 30 derecede geçiyor.Enjektör sesi var ona bişey diyemem.Dediğim gibi tartarini yi şidedetle öenririm.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 200 kere teşekkür edildi
65 derece mı : ) bu bılgıyı veren colde yasıyor olmalı! Yok boyle bırsey.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
BRC İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Bayi ,Teknik Destek ve Lojistik Merkezi
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
bu bilgiyi lpg takan ustalar verdi. onlar normalin bu olduğunu ama bunun düşürelebileceğini söyledi. 45 derece falan mümkün dediler. üreticinin tavsiye ettiği ısının düşürülmesi mantıklı gelmedi bana.

ama yarın tekrar bi görüşme yapıcam. belki kararım son dakikada değişir.

brcnin belli konularda garanti verdiğini öğrendim. belki bu kararımı değiştirebilir.

yakıt tüketimi ve çekiş hangisinde iyidir onu da öğrenicem ve karar vericem.

bu iş biraz da kısmet ve şans işi sanırım. umarım doğru ve hayırlı olan kararı alırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 200 kere teşekkür edildi
Isıyla ılgılı bılgı veren ustalardan uzak durun! Bu bılgıyı vermelerının 2 nedenı olabılır;
1)BRC konusunda bılgılerı 0 ya da Yetkılı BRC bayısı degıl (bulundugunuz ılı soylersenız servıs tavsıyesınde bulunabılırım)

2) Farklı bır urunun yetkılı servıslerı.Bu sebeble olaya  tamamen tıcarı yaklasıyorlar.

Her ıkı ıhtımalden dolayı da bu servıslerı tercıh etmemenızı tavsıye ederım.

Marka olarak Ilk tercıhınız gerek teknık donanım gerek servıs agı gerekse satıs sonrası hızmet ıcın BRC olsun.Baktınız fıyat uygun gelmıyor Zavollıyı tercıh edın.3. Olarak maceraya gırıp ucuz bır urun tercıh edıp rıske gırmeyın.Selamalar...
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
BRC İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Bayi ,Teknik Destek ve Lojistik Merkezi
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz