Gönderen Konu: 2011 d4d corolla ile ilk uzun yol  (Okunma sayısı 2527 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
2011 d4d corolla ile ilk uzun yol
« : Ağustos 28, 2010, 10:57:22 »
merhaba arkadaşlar geçen perşembe günü kocaelinden zonguldak'a yolculuk yaptım.düzceye kadar otobandan geldikten sonra düzceden otobandan çıktık sahilden devam akçakoca gerçekten çok güzel tavsiye ederim ama ordan öteye kesinlikle arabanızla gitmeyin yollar çok bozuk yapım çalışmaları var heryer mıcır bir ara taş yağmuruna tutuldum kaputta 6 tane ufak taş izi oluştu.kozluya geldiğimizde 276km yol yapmıştım.depoyu fullediğimde 46tl lik mazot aldık kmde 166krş yakmış o yola göre gayet iyi otobanda gelirken 120den aşağıya hiç düşmedim otobandan çıktıktan sonra ise yolların bozukluğundan fazla hızlı gidemedim 3-4 vites arasında gidip geliyoruz.dün iftardan sonrada ankaraya geldim.yollarda gene yol çalışması var berbat bir şey arabanın oynamadık civatası kalmadı.yeniçağdan otobana girdik.gelelim uzun yol izlenimlerimize  araç gayet konforlu hızlı gittiğinizde hızı fazla hissettirmiyor 6.vitesin faydalarını otobanda hissedebiliyorsunuz.ortalama yakıt olarak 5.4 gibi bir değer gösteriyor.tek sıkıntı yaptığım şey mıcırlı yolda direksiyonun yükseklik ayarını yapıldığı boşluğu kapatan plastik kaplama gibi şeyden ses gelmesi
TOPRAĞIMIZIN ÜZERİNDE ŞEREFSİZ YAŞAMAKTANSA,TOPRAĞIN ALTINDA YATMAYI ŞEREF SAYARIZ....

Toyota Club Türkiye

2011 d4d corolla ile ilk uzun yol
« : Ağustos 28, 2010, 10:57:22 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
Ynt: 2011 d4d corolla ile ilk uzun yol
« Yanıtla #1 : Ağustos 28, 2010, 11:15:25 »
6. vites gerçekten çok iyi miş... Yol çalışmaları heryerde var mıcır yüzünden kazalar oluyor ama döküyorlar geçiyorlar sadece sıkıştırma fazlalıklarını almak yok! Aracınızdan memnun olmanıza sevindim kazasız belasız mıcırsız yolculuklar dilerim...
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 41000
  • Model Yılı: '11
  • 59 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 28, 2010, 11:17:45 »
paylaşım için teşekkürler uzun yol yakıtı tahminimce dahada düşecektir fakat sıfır olduğu için alışma süreci vardır.kaputtaki taş izleri benim bile içimi acıttı duyunca çok can sıkıcı bi durum.bu arada araç kaç km 'de oldu acaba kazasız belasız sürüşler
İnsanlara verdiğimiz değerin karşılığını alamadığımız için,arabalarımıza insanlardan daha çok değer verdik..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 28, 2010, 11:22:07 »
İyi günlerde kullanın.O taş izleri adamı deli ediyor.Benim ön kaputla tamponda o kadar taş izi rötuş varki kötü görüntü oluyor.Kesinlikle ön kaputa 250 lira verip kaput koruyucu film lazım..
Birde mıcırlı yolda 60-70 le öndeki aracı takip ediyon zibidinin biri hızla geçip taş içinde bırakıyor..Öylelerine acayip söv...yorum..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Mantıklı düşünsene?Aklın fikrin nerde?Yavaş.!
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 28, 2010, 11:57:25 »
Hasan bey herkezden önce herşeyi denemiş bulunmakta.. :) Kazasız belasız sürüşler dilerim, merak ettiğim bir kaç soru var, uzun yolda çukura vs. girmişsinizdir araç dolu iken bayırlarda sıkıntı oluyor mu? Ve çukurlarda hissedilir bi ses gerçekten geliyor mu diye sormak isterim..Saygılar..
Hastanelerin de mağazalar gibi vitrinleri olsaydı, kazalar bu denli çok olmazdı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #5 : Ağustos 28, 2010, 13:34:14 »
paylaşım için teşekkürler uzun yol yakıtı tahminimce dahada düşecektir fakat sıfır olduğu için alışma süreci vardır.kaputtaki taş izleri benim bile içimi acıttı duyunca çok can sıkıcı bi durum.bu arada araç kaç km 'de oldu acaba kazasız belasız sürüşler
şu an itibarı ile arabam 1104 km de kaputumun üzerinde 7 tane ufak taş izi var az önce detaylı bir yıkama yaptım zifli olan yerler vardı gaz ile daha fazla kurumadan temizledim
Hasan bey herkezden önce herşeyi denemiş bulunmakta.. :) Kazasız belasız sürüşler dilerim, merak ettiğim bir kaç soru var, uzun yolda çukura vs. girmişsinizdir araç dolu iken bayırlarda sıkıntı oluyor mu? Ve çukurlarda hissedilir bi ses gerçekten geliyor mu diye sormak isterim..Saygılar..
araba okadar yüklü değildi aslında ben hanım kızım 2 de çanta toplamda 200kg ya vardı ya yoktu.rampalarda kesinlikle bayılma falan yaşamadım hatta bir jettayla kapıştım desem yeri var adam düzlükte beni en son geçtiğinde ben 170kmde gidiyordum ama rampalarda dizelin avantajını konuşturup 130 140 ile el sallayarak yanından geçtim çukurlarda ise normal derecede ses geliyor soğuk asfaltmı diyorlar o mıcırlı olan yollara oralarda aşırı bir yol sesi alıyor ama otobanda yüksek hızlarda bile tık yok diyebilirim şöförü yormuyor.fazla asılıpta arabayıda zorlamak istemedim ama 6.vitesin nimetlerindende yaralanmadım değil araba 180kmde bile 4000deviri anca geçiyor ama şuda bir gerçek bu araba ile otobanlarda bedavaya geziceksiniz hızınızı 120ye kilitleyin ben max.5.4 min.4.2lt gördüm.tam anlamı ile otoban arabası şuanda zonguldakta fulledim 318km oldu ankaraya girdiğimde 2 bakla düştü benzin ibresinden ortalama hızım 117km ortalama yakıt tüketimin 5.8 lt bakalım dönüş yolunda sadece otoban olacağı için sonuçlar nasıl olucak.hız yapmadan 120 ye sabitlicem
TOPRAĞIMIZIN ÜZERİNDE ŞEREFSİZ YAŞAMAKTANSA,TOPRAĞIN ALTINDA YATMAYI ŞEREF SAYARIZ....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #6 : Ağustos 28, 2010, 18:49:08 »
Hasan bey sizin için güzel tatil olmuş.Bende aracımı yeni aldım.Aracım dizel.ama bugun bir sey dıkkatımı cekti arabamda klıma veya farlarlar acıksa motor daha sesli çalışıyor sizdede öylemi acaba?
2011 COROLLA ELEGANT DİZEL M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 28, 2010, 19:57:50 »
Bende mıcır sorununu yaşadım ve araçta sizinki gibi boya kalkamalrı oldu geçmiş olsun.Emniyet kemerleri ses yapıyormu ?
2010 Dizel Comfort Extra Beyaz...

Artık coca colaya,aside son..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 28, 2010, 21:46:23 »
Bende mıcır sorununu yaşadım ve araçta sizinki gibi boya kalkamalrı oldu geçmiş olsun.Emniyet kemerleri ses yapıyormu ?
Allahım hala emniyet kemerinin tokasından ses geliyormu.Benim aracımdada var o ses bozuk yollarda çıt çıt ediiyor bazen...E12 kasada da bu sorunlar vardı.Direksiyon kutusundan ses gelmesi  gibi.Ywni kasa cıktı makyajlandı hala ses varsa bielmiyorum..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #9 : Ağustos 28, 2010, 23:13:19 »
Hasan bey sizin için güzel tatil olmuş.Bende aracımı yeni aldım.Aracım dizel.ama bugun bir sey dıkkatımı cekti arabamda klıma veya farlarlar acıksa motor daha sesli çalışıyor sizdede öylemi acaba?
o şekilde hiç dikkatimi çekmedi.ama deneme imkanı olursa bilimsel olarak deneye biliriz iş yerinden ses ölçüm cihazını alabilirsen deneyip sonucu bildirebilirim.ama ekim ayından önce olmaz 35 gün izinliyim.
şöför tarafından herhangi bir ses gelmiyordu ama yolcu tarafından bariz ses geliyordu bozuk yolda sadece dikkatimi çeken başka bir ses göstergelerin altından ufak bir tıngırtı geliyor bende direksiyonla gösterge arasındaki lastikten bir kaplama tarzı birşey var ondan şüpheleniyorum gerçekten sıkıntı verici

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ağustos 29, 2010, 18:06:46 »
Göstergelerden gelen ses yol bilgisayarı ayar tuşlarından olabilir.Birde emniyet kemerlerine çözüm yok.Servis bile bunu dedi.
2010 Dizel Comfort Extra Beyaz...

Artık coca colaya,aside son..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • sevdiklerinize zaman ayırın. Zamanınız azalıyor...
  • Kilometre: 11600
  • Model Yılı: '23
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Aralık 26, 2010, 22:17:25 »
hasan bey merhaba;
Öncelikle yeni aracınız hayırlı olsun. güle güle kullanmanız dileğiyle..
direksiyon yükseklik ayarından  sesle ilgili olarak  ayar kolu açık kalmış olmasın bir kontrol etmenizi öneririm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #12 : Aralık 27, 2010, 01:38:51 »
Serhat bey o ses gösterge panelinden geldiği kesinleşti gibi birşey yalıtım yaptık dediler ama hala devam ediyor artık 10000 bakımında detaylı birşeyler yaptırıcam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Aralık 27, 2010, 04:20:43 »
konuyu ağustosta açmışsınız gördüğüm kadarı ile tahminen aynı zamanda araçlarımızı almış gibiyiz:)) hayırlı uuğurlu olsun güle güle kullanın kazasız belasız sürüşler dilerim...AMAAAAAAA!!!!!!!konuyu anlatırken aracınızda kızınızın olduğnu ve 120km hatta 170km hız yaptığızı yaşmışsınız:(((( lütfen dikkat özellikle hayatımızda çok önemli yerleri olan sevidklerimiz evlatlarımız yanımızda iken lütfen dikatt!!!!araçlarımız bahsettiğiniz gibi güvenlli keyifli ama evlatlarımızdan sevdiklerimizden daha kıymetli ve değerli değiller dimi:)))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Aralık 27, 2010, 08:16:58 »
Hazır konu hortlamışken, iyi günlerde kullanın aracınızı...
Bu arada klima açıkken motorun daha fazla ses yapması normal, hem klima kompresörü bilyası vs ses yapar, hem de rolanti yükselir onu döndürmek için. Farda da aynen, şarj dinamosuna yük bindiği için ses artabilir...
Son ek, benim arabaya gelen taşlar kaputa ulaşamıyor:)))))) Genelde tampona geliyorlar eki eki eki eki eki:)))))))) Anca böyle çözüm bulabildim. ::) ::) ::)
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Aralık 27, 2010, 08:54:41 »
umut abi, senin araca 5 basamaklı merdivenle çıkılıyor sanırım :)))