Gönderen Konu: 2010 corolla ses sistemi taktırmak istiyorum  (Okunma sayısı 3527 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
2010 corolla ses sistemi taktırmak istiyorum
« : Ağustos 26, 2010, 20:28:35 »
arkadaşlar geçen ay sıfır 2010 corolla aldk.şimdi arabadaki mevcut hoparler hiç hoşuma gitmedi.ses kalitesi olsun bass olsun.evimdeki 40 watt lık 5.1 ses sistemi bile daha iyi ses çıkarıyor >:(

arabaya daha kaliteli haporler taktırmak istiyorum..yalnız öyle arabada yer işgal etmemesi lazım .bagaja falan koymayacam yani..eski hoparleri çıkaracaz yerine takacaz..bu konulara bayağı yabancııyım.öneriniz varmıdır.

yüksek gürültülü ses olsun istemiyoırum..sadece güzek bir bass ve ses kalitesi olsun yeter.

mesela marka model olarak öneri yaparsanız çok memnun olurum. hoşçakalın

onur

fethiye

Toyota Club Türkiye

2010 corolla ses sistemi taktırmak istiyorum
« : Ağustos 26, 2010, 20:28:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: 2010 corolla ses sistemi taktırmak istiyorum
« Yanıtla #1 : Ağustos 26, 2010, 23:07:26 »
Selamlar Onur Bey, yeni araciniz hayirli olsun.

Bende nisan ayinda yeni auris aldim. Ayni dertten muzdaripim. Bu konu hakkinda baya bir arastirma yaptim. Oncelikle Toyotanin kendi sattigi JBL Premium ses sistemi var. Arastirmalarim sonucu 1760 lira gibi bir rakama mal oluyor. Yalniz bunun icerisinde iscilik fiyata dahil degil.
1. 440w dsp amfi
2. 16 cm component hoparlorler ve twitter takim
3. 10 cm kendinden twiterli hoparlor
4. 20 cm bagaja monte edilecek subwoofer, 17" lik bir yer kapliyor.Bagajdaki yedek lastik cikiyor ve yerine bu cihaz konuyor.
5. Orjinal teybinizden amfiye baglanacak baglanti ekipmani, ceviriciler, kablolar vs.
Ayrica birde on kapidaki hoparlorlerin uzerine gelecek JBL etiketi..
Merceksiz Xenon fardan gozu rahatsiz olan-Auris comfort extra kullanicisi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Ağustos 26, 2010, 23:19:41 »
http://www.toyotaclubtr.com/modifikasyon/2010-auris-ses-sistemini-yukseltme/

bu linki tikliyarak benim daha once acmis oldugum ve detayli arastirmalarim sonucu edindigim tecrubeler yaziyor. Eger JBL premium ses sistemini kullanmak istemeyip disardan kendi sececeginiz urunleri monte ettirmek isterseniz soyle bir onerim olacak. Subwoofer olarak koltugun altina sigacak, kendinden amfili ve ses seviye kontrollu ince tasarim subwooferlar var. Bunlarin turkiye fiyatlari 400 lira civarinda. Orjinal teybinizin amfi cikisindan Stringer markali ozel bir cevirici ile satin alabileceginiz herhangi bir amfiye baglanti kurabiliyorsunuz. Piyasada satilan 16 cmlik Component setlerden birini satin alip biraz iscilik odeyerek bunlari monte ettirebilirsiniz. Alacaginiz ses kalitesi eskiye nazaran sizi cok daha fazla memnun edecektir.

Ben Kicker qs 65.2 hoparloru oneriyorum, ama satin almadan once alacaginiz hoparlorun twiteri, orjinal takilan twiter in yerine olacakmi bunu kontrol etmenizi oneririm. Cunku bu twitterin capi 3cm, benim aurisin twiterlari 2cm. Tesisatci arkadasima danisarak bu konuda yardim isteyecegim.

JBL Premium ses sisteminde gelen twiterlarin capi 2cmdir. Bilginiz olsun. Iyi gunler dilerim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #3 : Ağustos 27, 2010, 02:07:15 »
şöyle bir link buldum..sanırım sizin bahsettiğiniz ses sistemi bu

www.jbltoyota.com

haporlerin nereye takılldığı falan resimli göstermiş

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #4 : Ekim 16, 2010, 16:01:49 »
merhabalar bende aynı dertten muzdaribim. siz ses sistemi taktırdınız mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Ekim 18, 2010, 21:45:23 »
ben yakinda taktiracagim. yeni ses sistemi hakkindaki goruslerimi burada paylasacagim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 18, 2010, 21:50:07 »
deneyımlerınızı paylaşırsanız super olur...
2010 Dizel Comfort Extra Beyaz...

Artık coca colaya,aside son..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 18, 2010, 22:16:09 »
arkadaşlar geçen ay sıfır 2010 corolla aldk.şimdi arabadaki mevcut hoparler hiç hoşuma gitmedi.ses kalitesi olsun bass olsun.evimdeki 40 watt lık 5.1 ses sistemi bile daha iyi ses çıkarıyor >:(

arabaya daha kaliteli haporler taktırmak istiyorum..yalnız öyle arabada yer işgal etmemesi lazım .bagaja falan koymayacam yani..eski hoparleri çıkaracaz yerine takacaz..bu konulara bayağı yabancııyım.öneriniz varmıdır.

yüksek gürültülü ses olsun istemiyoırum..sadece güzek bir bass ve ses kalitesi olsun yeter.

mesela marka model olarak öneri yaparsanız çok memnun olurum. hoşçakalın

onur

fethiye
Onur bey forum kurallarımız gereği Öncelikle tanışma bölümünde konu açıp kendinizi tanıtınız . Daha sonra yardımcı olunacaktır detaylı sekilde
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #9 : Ekim 29, 2010, 18:18:11 »
Arkadaşlar uzun araştırmalar sonucu en sonunda müzik sistemini değiştirdim.Çok da güzel ve maliyeti düşük oldu.
Ön Kapılara jbl 70w rms mid bass takımı
Arka hoparlörlerin yerine 4 yollu jvc 80w 16*9 hoparlör
Sierra 5 kanal anfi bass kontrollü
100w Jbl 30 Cm kabinli bass
Çok orjinal bir montaj oldu.Maliyet ise işçilik dahil 890 tl.Birde montaj olayı bayagı zorluyor iyi tesisatçı lazım isteyenlere avrupa yakasında temiz çalışan bir usta tavsiye edebilirim.Ben çok memnun şahsen ustanın çalışmasından 4 veya 5 saat sürdü montaj yaptırcak arkadaşlarının bilgisi olsun