Gönderen Konu: SERVİSTE ZENON TAKILMASI  (Okunma sayısı 2338 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
SERVİSTE ZENON TAKILMASI
« : Ağustos 26, 2010, 11:40:41 »
ARKADAŞLAR SİZE Bİ KAÇ SORUM OLACAK . BENDE 2011 AURIS ELEGANT VAR. ZENON TAKTIRICAM SERVİSTE TAKILMAZ İSE GARANTİ DIŞI OLUR ARABA DİYOLAR BİDE BAYİLER ARASINDA ZENONDA FİYAT FARKI OLUŞUYO . Bİ BİLGİSİ OLAN VARMI BU KONULARDA..
Aurıs Elegant 2011

Toyota Club Türkiye

SERVİSTE ZENON TAKILMASI
« : Ağustos 26, 2010, 11:40:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ynt: SERVİSTE ZENON TAKILMASI
« Yanıtla #2 : Ağustos 26, 2010, 13:10:38 »
Murat bey form kurallarını okumamı tavsiye etmişsiniz ısrarla ama orda forma girdiğin zaman illaki herkese selam vereceksin diye bi şart koşmamışlar ben sadece soruma cevap istedim. Evet doğru selam vermedik ama sizde vur diyince öldürmüşsünüz maşaallah.Keşke ilk önce cevap verip sonra uyarsaydınız.
Aurıs Elegant 2011

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 136 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 26, 2010, 13:37:32 »
İbrahim bey, Murat beye  katılmamak  elde  değil. Biz burada uyarı  için illaki moderatörleri  beklersek  yanlış  olur. Önce  düzen korunmuş olmalı ki, her şey  ayarında ve düzgün  gitsin. Yani biz burada forumun tüm üyeleri bir  anlamda birbirimizin moderatörüyüz.

Her neyse yaptıran arkadaşlar daha net bir cevap verecektir  ama, dışarda zenon far taktırıldığı zaman aracın tamamı değil sadece aydınlatma  sistemi, belki de en kötü ihtimalle  elektrik donanımı garanti dışında  kalabilir. Mekanik donanımı kapsadığını sanmıyorum.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Ağustos 26, 2010, 14:02:42 »
teşekkürler osman bey saygılar...
Aurıs Elegant 2011

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 26, 2010, 14:08:48 »
Murat bey form kurallarını okumamı tavsiye etmişsiniz ısrarla ama orda forma girdiğin zaman illaki herkese selam vereceksin diye bi şart koşmamışlar ben sadece soruma cevap istedim. Evet doğru selam vermedik ama sizde vur diyince öldürmüşsünüz maşaallah.Keşke ilk önce cevap verip sonra uyarsaydınız.

İbrahim bey biz burda sizin sorularınıza cevap vermekle yükümlü değiliz, ne servis çalışanıyız, nede markanın savunucusuyuz, hepimizin ortak noktası bu marka araçlara sahip olmamız, siz destur verip kendinizi tanıtırsanız bizde size sıcak kanlı yaklaşırız.

bir adres ararken birine adres sorucağınız zaman birader şu adresi tarif etmi dersiniz, yoksa selamün aleyküm, şu adresi biliyormusunuz diyemi konuya girersiniz ?

direk şu adres nerde derseniz adam size cevap vermeden sırtını döner gider bu bir nezaket kuralıdır değilmi ?

herşeyin bir usülü var İbrahim bey, siz usule uyun bizde size yardımcı olalım olmazmı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 26, 2010, 14:17:43 »
Auris'lerde mercek de var, Xenon standart gelmesi lazım aslında mantıken :)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 04, 2010, 12:16:23 »

İbrahim bey, bu formu diğer formlarla karıştırmayın lütfen, burası insanların birbirine saygı gösterdiği seviyeli ve sıcak bir ortam. ben size o kuralların linkini vermekle yazdığınız 2 mesajla formun kaç kuralını ihlal ettiğinizi görmenizi istedim.

arkadaşların da dediği gibi ben size cevap vermek zorunda değilim, ama siz bu foruma giriyorsanız ve çevrenizden yardım bekliyorsanız bu kurallara uymak zorundasınız. Saygılar...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 41000
  • Model Yılı: '11
  • 59 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 04, 2010, 12:33:36 »
İbrahim bey yeni araç heyecanına veriyoruz bu mesajı önemli değil ;) tanışma bölümünde kendinizi tanıtırsanız süper olur.yazılanları yanlış anlamayın burası öyle sıcak bir ortam ki herkes abi,kardeş gibi tabiri caizse.herkes kaynaşmak istediği için böyle bir anda gelen mesajlarda tanımadığımız için nasıl hitab edeceğimizi bilemiyoruz ve bi karambol oluyor.en azından tanıtsanız ibrahim abi,ibrahim kardeş diye söze başlayabiliriz sanırım anladınız

xenon far uygulamasına gelince serviste fiyatı 400 tl civarı diye söylediler bana bendede 2011 auris var ve gücü 4800k veya 6000 k (yalan olmasın) fiyat olarak pahalı ve güç olarakta benim istediğim gibi değil o yüzden ben yaptırmadım dışarda taktıracam.200-300 tl'lik bi fiyat mercekte var sorun yok.garanti olarakta sadece aydınlatma sistemi garanti dışı kalıyor.tavsiyem 1000 km bakımından sonra taktırın iyigünler
İnsanlara verdiğimiz değerin karşılığını alamadığımız için,arabalarımıza insanlardan daha çok değer verdik..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Mantıklı düşünsene?Aklın fikrin nerde?Yavaş.!
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 04, 2010, 13:06:29 »
İbrahim beyfendi,serviste ki zenonlardan gerekli verimi alabiliyorsanız yada bu zenon işinde yeni iseniz bütçenize uyuyor ise (400TL) serviste taktırmanızı öneririm..Dışardan da taktırabilirsiniz,ancak bknz.(Aracınız garanti kapsamı dışında kalmaz aracın sadece far aksamı ile ilgili olan elektronik kısım garanti kapsamı dışında kalır,buda pek önemli bir problem değil..İçiniz rahat olsun güvenilir ve garantili bir ürünle aracınıza güzel bi görünüm katabilirsiniz..1000 bakımından sonra taktırmanızı tavsiye ederim aurislerde mercek var..
Hastanelerin de mağazalar gibi vitrinleri olsaydı, kazalar bu denli çok olmazdı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Camry
« Yanıtla #10 : Eylül 09, 2010, 03:59:58 »
Salamlar!
Mən Azərbaycandan qatılıram sizin foruma. Gördüyüm kimi, Türkiyədə də ksenon işıqlar istifadə edilir. Bizdə də var. Amma bezmişik (bıkmışıq) vallah ! 40-50 dollara Çin istahsalı ksenonlar quraşdırırlar, camaatın gözlərini çıxartırlar. >:( Gecələr araba sürmək mümkün deyil!

İbrahim bey! Üzr istiyirəm, mənim lafımım bu konuya aidiyyatı olmadığını anlayıram, amma içimdən gəldi. Bircə bu ksenonları qadağa (yasaq) etsəydilər, çox yaxşı olardı

PS. Rusiyada artıq sonradan qoyulma (fabrika xaric) ksenon işıqlar yasaqlandı. Afərin, ruslar... :alkis:
Toyota Camry V30, 2005, gümüşü ceyran, otomat, benzin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
« Yanıtla #11 : Ekim 26, 2010, 20:32:52 »
selamlar. vugar bey ne güzel diyor..gerçekten ben de corolla verso aracımdaki daha önceki sahibi tarafından taktırılmış olan xenon farları söküp atmak istiyorum..orjinali gibi yokk...sadece benim sıkıntım orjinal lambanın takıldığı kablo ve soketi bulamadım. bana da yardımcı olur msusunuz bu xenon illetinden kurtulayım..teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ekim 26, 2010, 22:58:53 »
Ben de Doğan görünümlü Şahin'lerde göre göre, gördükçe ve gözlerimin içine vurdukça hiç de hoş olmayan şeyler söyledikçe vazgeçtim xenondan sanırım. Bence de yasaklansın çünkü bu gidişle Kelvin değerleri bir "apaçi ölçü birimi" haline gelecek.