Gönderen Konu: Farlardaki Lekeler  (Okunma sayısı 1718 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
Farlardaki Lekeler
« : Ağustos 09, 2007, 02:16:53 »
Arkadaşlar Yariste farlarlarda meydana gelen bu lekeler  hakkında bir fikir yada öneriniz var mı? Sanki kireç lekesi gibi (pürüzlü) ama kireç çözücü ile çıkmıyor. Kendiliğinden meydana geldi. Bunları temizlemek için ne yapmalı. Çok kötü görünüyorlar. Aracın ön görünüşünü resmen bozdu. Belki sizinde başınıza gelmiştir....  

İşte resimleri...

http://img464.imageshack.us/my.php?image=dsc02270lk4.jpg
http://img464.imageshack.us/img464/2830/dsc02271lw0.jpg
http://img464.imageshack.us/img464/1083/dsc02272cc9.jpg
http://img460.imageshack.us/img460/8008/dsc02273tt5.jpg
TODAY,TOMORROW,TOYOTA...

Toyota Club Türkiye

Farlardaki Lekeler
« : Ağustos 09, 2007, 02:16:53 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • teknikoto.forumup.com
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: 0+
Farlardaki Lekeler
« Yanıtla #1 : Ağustos 09, 2007, 02:20:00 »
aracınızı ilaçlı yıkama yapıldımı eğer ki yapıldı ise bu tip bir problemi meydana getirmiş olabilir sanırım tedavisi far camın değiştirlmesi gerekir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Farlardaki Lekeler
« Yanıtla #2 : Ağustos 09, 2007, 02:25:42 »
Alıntı yapılan: Mustafa  Aktaş
aracınızı ilaçlı yıkama yapıldımı eğer ki yapıldı ise bu tip bir problemi meydana getirmiş olabilir sanırım tedavisi far camın değiştirlmesi gerekir
[/quote]
Yıkama suyunda bulaşık deterjanından başka birşey kullanmıyorum. Birkaç kez benzin istasyonlarındaki makinelere girmiştim. Onlardan olabilir belki...
TODAY,TOMORROW,TOYOTA...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • teknikoto.forumup.com
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: 0+
Farlardaki Lekeler
« Yanıtla #3 : Ağustos 09, 2007, 02:28:57 »
bulaşık deterjanı kullanmasanız çok iyi olur çünkü büyük ihtimal bu deterjan yapmıştır çünkü aracınızın far camı cam değil plastiktir vede bu deterjanlar plastiğin üzerinde kalmış ise bu tip dejenere etmiş olabilir ayrıca deterjanlar boyayıda bozar haberiniz olsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
Farlardaki Lekeler
« Yanıtla #4 : Ağustos 09, 2007, 02:40:09 »
Kireç çözücü, kezzap gibi bir şey sakın arabanın hiç bir yerinde kullanmayın! Evinizde de mümkün olduğunca kullanmayın derim ben! Çelik çaydanlıkları bile paslandırıyor!!! Kaldı fiberglas veya mika ürünler...
Tek çözüm, Mustafa Bey'inde dediği gibi farlarınızı değiştireceksiniz.  

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ynt: Farlardaki Lekeler
« Yanıtla #5 : Mayıs 09, 2008, 17:33:22 »
Arkadaşlar dikkatimi çekti de bu sorun sadece bende yok. Bugün sağda solda gördüğüm 10 eski kasa yaristen 7 sinde bu problemin ortaya çıkmış olduğunu görüyorum. Servis çözümü farı değiştirmede buluyor fakat değiştirdiği far da muhtemelen bir süre sonra böyle olacak. Bence toyota bir araştırma yapıp malzeme kalitesinden kaynaklanan bu ayıbını düzeltmeli.  Gerekirse ücretsiz değişim yapmalı.
TODAY,TOMORROW,TOYOTA...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Onlara anladıkları kadar söyleyin.
« Yanıtla #6 : Mayıs 09, 2008, 18:59:51 »
Bizim aracın sol farında da sorun var ama bizim sorunumuz camının buharlanması. Yıkamadan dolayı far içine su almış ve cam buharlanmış babam servise götürdüğünde göstermiş onlarda belli bir ücret karşılığında değiştirebileceklerini aksi halde sürekli güneşin altında durarak buharın gidebileceğini söylemişlerdi. Daha sonra ben başka bir araçta aynı sorunu gördüm her ikisinde de sol fardaydı bunun büyük ihtimal yapım hatası olduğunu düşündüm ama servistekiler ikinci kez gidişinde hata olmadığını camda çok ufak bir çatlaklığın olabileceğini söylemişler. Bu kadar da tesadüf olmaz denilecek bir sorun. Ama hâlâ ben yapım hatası konusunda ısrarlıyım, servise kendim gidebilsem adamlara sözde var olan çatlağın nerde olduğunu soracağım.
Senden soruluncaya kadar susmak, susturuluncaya kadar konuşmaktan daha iyidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • みにかー
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 09, 2008, 21:11:08 »
arkadaşım bu lekeler genellikle ön yüzeyi cam olmayan farlarda görülen bir durum.kullandığın detarjanın bi etkisinin olduğunu sanmıyorum yada en fazla hızlandırmıştır.renault cliolardada bu sorun fazlasıyla yaşanıyor.mercedesde far konusunda bu soruna düşen firmalardan.bilemiyorum farının ön kısmı ayrı satılıyor mu ama komple farı değiştirmekte külfet olacaktır.birçok deneme yaptım ancak bu tahribatı düzeltecek bir kimyasal bulamadım,(örneğin araçların boyalarındaki pürüzlenmeler pasta ile giderilebiliyor.) olduğunada inanmıyorum :wacko: