Gönderen Konu: d4d ilk 2000 km kullanımı...?  (Okunma sayısı 3282 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • EU
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 45000
  • Model Yılı: '10
  • 1 kere teşekkür etti
d4d ilk 2000 km kullanımı...?
« : Ağustos 23, 2010, 21:48:20 »
yeni nesil dizel corolla kullanıcısıyım aracı yeni aldım... ilk bin km yada 2 bin km kullanımı için bilgi verirseniz sevinirim. genelde 3bin deviri geçmemem söyleniyor bu ne kadar doğru yararları ve zararları nelerdir yardımcı olursanız sevinirim. teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

d4d ilk 2000 km kullanımı...?
« : Ağustos 23, 2010, 21:48:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • 7 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Ynt: d4d ilk 2000 km kullanımı...?
« Yanıtla #1 : Ağustos 24, 2010, 01:40:11 »
ben de corolla dizel kullanıcısıyım.. bana da ilk aldığımda 3 bin deviri ilk 100 km'de gecmemi söylemişlerdi.. mantığını anlamış değilim ama öyle de yaptım.. sonra izmitten arkadaslarımla ankara'ya gittim.. otobanda belirsiz aralıklarla motoru denedim.. **yüksek hız*** bunu bir kaç defa denedim ve aracımın her yönünden memnun kaldım.. bu sana kalmış birşey istediğin gibi kullanırsın.. ben denedim ve hiç bir zararını görmedim.. şunu belirtmek isterimki; yalnızca denemeni tavsiye ederim.. yoksa bu süratle seyir yapılmaz.. (hız kurallarına riayet edelim :kötü:8-)

Türkiye karayollarında hız limiti şehiriçi 50km/s, şehirlerarası 90km/s, otoyol 120km/s tir, lütfen hız kuallarına uyalım
Olsun varsın, biz yine de memnunuz.. bu dünyada olmazsa ahirette huzur buluruz..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 24, 2010, 02:52:04 »
Valla ben aracı her türlü kullandım 6000 km ye geldi memnunum ufak tefek sorunlar hariç.Birde emir kardeşim hız kurallarına uyalım lütfen :)
2010 Dizel Comfort Extra Beyaz...

Artık coca colaya,aside son..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Başkalarının kusurunu örtmekte gece gibi ol"
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 24, 2010, 03:03:26 »
cidden yüksek sürat hem felaket hemde gerçekten bu araçlar için tam bir eziyet. Belirli bir sürati aştığınızda aracınızın içinde gürültüden (yol+rüzgar+motor) durmanız zorlaşıyor. Bu zaten aracın o süratlerle seyahat etmek için tasarlanmadığını gösteriyor.
“Ne söyleyeyim?” diye düşünmek, “Niçin söyledim?” diye düşünmekten hayırlıdır.
Sadi Şirazi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 24, 2010, 03:26:58 »
Abi sen o araba ile seyahat edemiyorsan biz yanmışız
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Ağustos 24, 2010, 09:53:40 »
max gördüğüm  230 km hız ama arac doluydu tatil dönüşü(anlık yakıt tuüetimi 60 lt lerde geziyordu :D ) bende sadece denemenız için tavsıye ederim.kurallara uyalım.

Türkiye karayollarında hız limiti şehiriçi 50km/s, şehirlerarası 90km/s, otoyol 120km/s tir, lütfen hız kuallarına uyalım
corolla comfort D4D 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • EU
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ağustos 24, 2010, 10:06:07 »
max gördüğüm  230 km hız ama arac doluydu tatil dönüşü(anlık yakıt tuüetimi 60 lt lerde geziyordu :D ) bende sadece denemenız için tavsıye ederim.kurallara uyalım.
230 km hızı düz yolda mı yaptınız eğim varmıydı merak ettim. birde öğrenmek istediğim araç 200 yapıyor yada 230 değil. araç yeni olduğu için kaç km sonra bu hızları yapacağım. teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Ağustos 24, 2010, 10:13:44 »
otobanda,sabaha karsı,ruzgarsız ve dolu bır aracla yapıldı.eğim yoktu.aracım 57000 km de 3 yasında.benım dusuncem 10000 km gectıkten sonra yuksek hızlara kullanım yapın.en detaylı bılgıyı aracı aldıgınız servisin mudurunden ögrenebılırısın.
corolla comfort D4D 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Mantıklı düşünsene?Aklın fikrin nerde?Yavaş.!
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 24, 2010, 10:19:26 »
Hız kurallarına uyalım lafını bir kenara bırakalım arkadasımız orda belirtmiş kesinlikle uyulması gerektiğini zaten..İnsan aracını deneyemez mi tabiki o bir yetişkin uygun gördüğü ve yolun boş oldugu bir zamanda aracının yuksek hızlarda nasıl hataları oldugunu bulması gayet dogal tabiki asla ve asla aynı hızda seyir etmemek şartıyla...Hızlanıp ve normale dönmek önemli olan bu.. Saygılar..
Hastanelerin de mağazalar gibi vitrinleri olsaydı, kazalar bu denli çok olmazdı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 24, 2010, 10:41:38 »
Atatürk Havalimanı pistinde hız denemesi yapan Mercedesi unutmayalım lütfen ;)

Alıntı
2- Forumlarımızda hiçbir üyenin özgürlüğünü kısıtlayacak veya uygun olmayacak davranışlarda bulunmayacağınızı kabul etmiş oluyorsunuz. Ayrıca diğer forum kullanıcılarını bezdirici, huzursuz edici, korkutucu davranışlarda bulunmak; kanun dışı, zarar verici, tehdit edici, küfürlü, örf ve adetlere karşı, müstehcen, kaba, nefret dolu ya da çok miktarlarda istenmeyen mesajlar göndermek; din, dil, ırk ayrımına yönelik iletiler göndermek ve materyaller kullanmak, siyasi içerikli propaganda yapmak, herhangi bir yasa dışı örgüt döküman/dökümanları yayınlamak ve/veya bu konuda herhangi bir açıklama yapmak, herhangi yasa dışı bir örgüt/kurum/kuruluş üyesi ya da sempatizanı olmak, Atatürk ilke ve inkilaplarını ve Türk milletini rencide edici/edebilecek unsurları, Anayasa’nın değişmez/değişmesi teklif edilemez madde/kelimeleri ile güvenceye alınmış konularını tartışmaya kalkmak; bu İletişim Platformu’nda yetkili bir kişi gibi davranmak; verilen hizmetleri, platform yöneticilerini, moderatörleri ve diğer forum kullanıcılarını küçümser davranışlar sergilemek; bilerek ya da bilmeyerek herhangi bir ulusal ya da uluslararası kanunu, anlaşmaları, tüzükleri çiğnemek, trafik kurallarına aykırı eylemleri teşvik etmeye yönelik mesaj yazmak kesinlikle yasaktır.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ağustos 24, 2010, 10:56:49 »
Atatürk Havalimanı pistinde hız denemesi yapan Mercedesi unutmayalım lütfen ;)

Bunun adı hız denemesimi anlamıyorum Alper abi nasıl göreceğiz görmemiz gerekeni :)
Hastanelerin de mağazalar gibi vitrinleri olsaydı, kazalar bu denli çok olmazdı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ağustos 24, 2010, 11:28:43 »
cidden yüksek sürat hem felaket hemde gerçekten bu araçlar için tam bir eziyet. Belirli bir sürati aştığınızda aracınızın içinde gürültüden (yol+rüzgar+motor) durmanız zorlaşıyor. Bu zaten aracın o süratlerle seyahat etmek için tasarlanmadığını gösteriyor.
Zühtü bey biraz abarttığınızı düşünüyorum...
Eğer bu aracı bmw 7 ile kıyaslıyorsanız ancak böyle olumsuz şeyler söylenir.
Ben 10 ay önce aldım d4d ve dediğiniz gibi yüksek süratlarda yol+rüzgar+motor çok rahatsız edici düzeyde değil. Şu ana kadar bir çok klas araba kullandım, corolla kalitesi kesinlikle sınıfının en iyi araçlarındandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #12 : Ağustos 24, 2010, 12:04:29 »
max gördüğüm  230 km hız
Corolla d4d, 230 yapmaz.
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ağustos 24, 2010, 12:17:38 »
200'lü rakamlar görmeye devam edersem mesajları silmeye başlayacağım. Lütfen orjinal konuya geri dönülsün, teşekkürler.
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ağustos 24, 2010, 12:22:15 »
Alper abi bence yinede sil derim soradan okuyanların fikirleri değişmesin :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • EU
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Ağustos 24, 2010, 12:32:04 »
otobanda,sabaha karsı,ruzgarsız ve dolu bır aracla yapıldı.eğim yoktu.aracım 57000 km de 3 yasında.benım dusuncem 10000 km gectıkten sonra yuksek hızlara kullanım yapın.en detaylı bılgıyı aracı aldıgınız servisin mudurunden ögrenebılırısın.
teşekkür ediyorum..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #16 : Ağustos 24, 2010, 12:40:40 »
200'lü rakamlar görmeye devam edersem mesajları silmeye başlayacağım. Lütfen orjinal konuya geri dönülsün, teşekkürler.
Diğer d4d kullanıcıları gerçek zannedip, denemesinler diye yazdım :D
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Ağustos 24, 2010, 16:38:23 »
Konunun büyük bölümünü sildim,

Benzer şekilde konu ile alakasız mesajlar gelmeye devam ederse üyeler tatile yollanmaya başlanacaktır
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #18 : Ağustos 24, 2010, 17:41:23 »
Sayın yönetici, bizim attığımız mesajları siliyorsunuz ama,
**yüksek hız*** bunu bir kaç defa denedim ve aracımın her yönünden memnun kaldım.. bu

max gördüğüm  230 km hız ama arac doluydu tatil dönüşü(anlık yakıt tuüetimi 60 lt lerde geziyordu :D )

Burda da gereksiz, konu dışı ve arkadaşları hız yapmaya teşvik eden mesajlar var.
Bunlarada göz atmanızı rica ederim.
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #19 : Ağustos 25, 2010, 08:40:54 »
alper bey kusura bakmayın nokta koymak ıcın yazıyorum!alperen arkadasa cevap yazıyorum,yapmadıgım seyı yazıcak halım yok ayrıca kımı neye tesvık edıcem burada herkes aklı basında napıcagınıda ıyı bılır.eren arkadasa konuyla ılgılı bıldıgım kadarını ılettım.tesekkurler iyi gunler.
corolla comfort D4D 2007