Gönderen Konu: 2010 toyota auris 1.33 aracıma lpg taktırmayı düşünüyorum yanlış mı yapıyorum ?  (Okunma sayısı 25542 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
arkadaşlar teleflex gfi lpg taktırmakta çok kararsız kaldım ne marka lpg taktıracağımı şaşırdım teleflexin zonguldakta bayisi yok buna karşın zaten servisle deişin olmaz diyorlar sıkıntı olmaz diyorlar ankaraya gidip teleflex mi taktırsam yoksa brc idare eder ne gerek diyorlar ben de şaşırdım vesselam

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • BENIM BABAM TOYOTA GİBİ ADAM...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
arkadaşım 2010 model arabaya lpg taktırmak hiç mantıklı değil.. lpg sıralı yada düz hiç iyi bişey değil.. zaten iyi bişey olsaydı otomobıl firmaları fabrıka cıkışlı lpg li yapmazmıydı.. bence aracına yazık edersın.. bende de 2000 toyota corolla terra var hiç lpg takılmamış... taktırmamda... bence iyi düşün...
TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
Benim gibi,1.33 motora LPG taktırmayı düşünen dostlara...araştırmalarımda son dakika !!!
Bugün Ankara'da birkaç markayla birlikte Prins bayisi de olan bir firmanın usta gibi bir ustasıyla telefonda uzun uzun görüştüm....
Alanında çok bilgili olduğunu her cümlesinden anladığım bu değerli ustamın sözlerini çok kısaca özetlemek gerekirse;
2004 sonrası ve hele ki son nesil motora sahip araçların birçoğunda her ne kadar LPG uygulaması yapılmakta ise de,bunların motor ömrü beklenenden çok kısa olmaktaymış.
Aracın süpap ömrü normalde 300-400 bin km.ise sıradan bir kitle (LPG deki km.si) 50-80 bin km ye,Prins ile 100 bin km.ye,Valve Care li Prins ile 150 bin civarına çıkmakta imiş.
Pek çok kullanıcı bu km.lere çıkmadan araçlarını sattığı için çoğu LPG den kaynaklanan problemleri yaşamadan zaten araç el değiştirmiş oluyormuş...
Maalesef meslektaşlarımız her araca her kiti takma konusunda biraz iştahlı,doğru ve anlamlı olmayacak dönüşümleri yapmamak lazım bana göre dedi.
Toyota ların son nesil motorlarında sürtünmeleri azaltmak ve verimi artırmak için karbon seramid denilen bir malzeme kullanılmış.Bunu daha önceki araştırmalarımdan biliyordum.Usta bunu da söyleyince açıkcası çok şaşırdım...

Bana son söylediği 2011 yılı içerisinde tıpkı Vialle gibi Prins in de LPG yi sıvı fazında enjekte eden bir ürün çıkaracağı oldu...işte bu ürün sizin motorunuza zarar vermez;bekleyin oldu...
Netice olarak;ben bekleyeceğim...zaten 1.33 ile az yakıyorum.Acil bir durum değil...
Selamlar...iyi akşamlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
bizim karşı binada efsane sahibi bi amca var. arabası 350.000 civarı ve 250.000 km'sini lpg ile yapmış bi sıkıntı yokmuş arabada. lpg yağsız bi yakıt olduğu için her türlü pistonları aşındırır. bence o da çıksa bu da çıksa sonuç aynı olur.
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
Aah ah efsane bir başkadır...
Lada dan sonra uzay mekiği gibiydi.Ne bir ses ne tık,ne arıza...hiçbir şey bozamaz onu:)
LPG li bile 250.000 gitmiş,hala da gidiyor ihtiyar delikanlı...Maaşallah :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3. Sınıf Öğretmeni
  • Kan Grubu: B-
  • Model Yılı: '14
  • 6 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Teleflex GFI markasını Trabzon Honda bayii Çİm Art 'ta sordum,adamlar 3 yıl boyunca bir sıkıntı olursa Teleflex aracın tüm masrafını karşılıyor diyor,yalnız bunu sadece Honda marka araçlara için dedi,ona biraz kafam takıldı yoksa  markanın kalitesine, çalışma prensibine ikna oldum açıkçası 2100 TL ye 12 taksiit yapıyor,20 000 km de parasını amorti ettirıyor,Eğer taktırırsam kesinlikle Teleflex taktıracam.
Avantajları:
1. Direk manıfolttan benzin enjektörlerinin yanından lpg enjektörleri takılıyor,
2. Manıfolt eldeyken delme işlemi yapılıyor,çapakların motora zarar verme ihtimali yok.
3. Benzin beynını kopyalayan bir lpg beyni var, bu aracın lpg yi benzin gibi kullanmasını sağlıyor.
4. Aracın herhangi ibr çalışma düzenine müdahele yok,krank sensörü vs...

Dün bunları duydum,sitesine baktım,Brc yi 1500 TL den 1300 TL ye düşürürüz dediler ama ben yine olacaksa Teleflex olsun dedim...İyi günler...
2011 1.33 Corolla Comfort Gümüş Gri.30 bin km de 39500 e satıldı.07.08.2014

2011 1.6 Avensis Elegant Ekstra Beyaz.18 Binkmde-Düzcede
2014 1.4 Corolla Advence M/M İnci beyaz.0 km Bursada.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
Merhaba İbrahim bey,
Prins i inceleme imkanınız oldu mu?
Ben Teleflex ile Prins arasında kararsız kaldım...Teleflex taahhütleri uygulama filan çok güzel,güven verici...
Prins de "Valve care" yağlama sistemi ile ve kendini kanıtlamışlığı ile öne çıkıyor.
Zor karar doğrusu...Uygulama yaptıran arkadaşımız varsa lütfen paylaşalım.
Selamlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kiþisel Sitem
  • Kan Grubu: 0+
Taktır gitsin arkadaşım. Aracın 1.33 olarak performansı sana yeterli geliyorsa lpg ilede çok değişen birşey olmayacaktır.
LPG konusunu ben müşteri hizmetlerine sordum. Eğer LPG' den kaynaklı bir sorun olmazsa yine garantiden hallediliyor dediler.
Bu arada LPG içinde araca motor garantisi veren firmalar mevcut. BRC gibi.
Artık benzinle gezmek bir hayal.
Bende 1.6 aracıma taktıracağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 200 kere teşekkür edildi
Merhaba İbrahim Bey ;

Hangi firma BRC yi 1.500 ten 1.300 TL ye düşürürüz dedi!!!

Teleflex GFI markasını Trabzon Honda bayii Çİm Art 'ta sordum,adamlar 3 yıl boyunca bir sıkıntı olursa Teleflex aracın tüm masrafını karşılıyor diyor,yalnız bunu sadece Honda marka araçlara için dedi,ona biraz kafam takıldı yoksa  markanın kalitesine, çalışma prensibine ikna oldum açıkçası 2100 TL ye 12 taksiit yapıyor,20 000 km de parasını amorti ettirıyor,Eğer taktırırsam kesinlikle Teleflex taktıracam.
Avantajları:
1. Direk manıfolttan benzin enjektörlerinin yanından lpg enjektörleri takılıyor,
2. Manıfolt eldeyken delme işlemi yapılıyor,çapakların motora zarar verme ihtimali yok.
3. Benzin beynını kopyalayan bir lpg beyni var, bu aracın lpg yi benzin gibi kullanmasını sağlıyor.
4. Aracın herhangi ibr çalışma düzenine müdahele yok,krank sensörü vs...

Dün bunları duydum,sitesine baktım,Brc yi 1500 TL den 1300 TL ye düşürürüz dediler ama ben yine olacaksa Teleflex olsun dedim...İyi günler...
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
BRC İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Bayi ,Teknik Destek ve Lojistik Merkezi
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
Ayrıca buyrun size iki sistemin karşılaştırılması ;

BRC ile Telflex GFİ kıyaslandığında teknik açıdan Teleflex GFİ ın her hangi bir üstün özelliği yoktur.Teleflex gfı ın 5 taahhütünü incelerseniz burda ekstra bir özellik olmadığını ,bunların zaten asli olarak bir lpg markasında olması gereken özellikler olduğunu görürsünüz.
1. Motor arıza lambası yanmayacak; Doğru ürün ve doğru lpg kalibrasyonu ile arıza lambası kesinlikle yanmaz.

2. Tasarruf, litre bazında garanti edilecek, (Örnek: 100 Km.de 10 Lt. benzin tüketen bir otomobil, 100 Km.de 11,5 Lt. ortalama %15 daha fazla LPG tüketir)

LPG ile benzin farklı karakteristikte yakıtlardır. LPG' nin volumetrik verimi benzinden daha düşük olduğundan LPG' li araçlar benzine göre litre bazında daha fazla yakıt harcarlar.
Örnek olarak Benzin- LPG hesaplaması şöyle yapılır:
Benzin Alt kalorifik Gücü: 32.3 MJ/Dm3
LPG Alt kalorifik Gücü : 25.60 MJ/Dm3
Teorik yakıt eşdeğerlilik Katsayısı : 32.3/25.6= 1.26
Çıkan Rakam verimlilik katsayısı ile çarpılır (1,26x0,95=1,20)
Buradan 100 Km de 10 Litre benzin tüketen bir aracın LPG' de volumetrik olarak %20 daha fazla LPG tükettiği görülür.Bu hesaplamaya diğer faktörleri de eklediğinizde doğru ürün ve doğru kalibrasyonda litre bazında %15 fazla tüketim zaten lpg nin karakteristik özelliğidir.

3. Aracın çekişi düşmeyecek,

Lpg dönüşümü sonrası muhakak aracın performansında teknik anlamda %3 ile %5 arası bir düşüş yaşanır (sıvı gaz enjeksıyon sıstemı hariç) fakat kullanıcı bu farklılığı hissedemez.Fakat lpg dönüşümü sonrası birebir performans aldatmacadır.

4. Araç ayar için servise tekrar gelmeyecek,

Hiç bir lpg sistemi motordaki sensörlerden veri alarak kendisini güncelleyemez.Bu sebeble tüm markalarda lpg kalibrasyonun belirli kmlerde kontrol edilmesi gerekir( 15.000- 20.000km ) Belki bu sürelerde değişikliğe gerek olmayabilir fakat kontrolde fayda vardır.

5. Sabah çalışma zorluğu ve yüksek devirlerde LPG'den benzine geçme sorunu yaşanmayacak.

Sabah geç çalışma veya çalışmama şikayetlerinin nedeni yanlış lpg kalibrasyonundan dolayı benzin ECÜ sünün LFT (Long Fuel Trim) değerinin bozulması ile ilgilidir.Doğru lpg kalibrasyonu ile bu sorunu yaşamazsınız.

Diğer bir özellik olarak belirttiğiniz CNG ise BRC MY11 ler de zaten mevcut olan bir özellik.BRC MY11 CNG ye uygundur ilerki dönemde lpg tankını ve bakır boruları değiştirip bir kaç işlemden sonra bu sistemi CNG ile de kullanabilirsiniz.

Gelelim çok üstünde durulan lpg enjektörlerinin manifolta direkt takılması ve emme manifoltunun sökülerek montaj yapılması işlemine.Teknik resmi ve Focusun emme manifoltunu incelerseniz lpg enjektörünün emme manıfoltuna direkt takılması için yine belli bir mesafe geriden takılması gerektiğini görürsünüz .Oysa BRC gaz Pipolu montaj ile lpg gazı yanma odasına en yakın noktadan ve en doğru açı ile gönderilmektedir.Manifoltun sökülüp takılmasına gerek olmadığı gibi emme manıfoltunuzda klasik gaz nipelinin nerdeyse 10 katı genişliğinde 4 adet delik de bulunmaz.Yukarda belirttiğim gibi teknik anlamda Teleflex GFİ ın BRC den tek üstün yanı sadece fiyatıdır.Bu arada Telflex in BRC tarafından satın alındığı ve bu ürüne yatırım yapılmayacağı da açıklanmıştır.Peki BRC nin Teleflex'ten üstün özellikleri nelerdir?

1)HI-TEC Enjektörleri : BRC nin yeni tip hi-tec enjektörleri öncekine göre daha hızlı ve çalışan parçalarının lpg ile temas etmediği için gaz kalıtesinden kesinlikle etkilenmeyen bir enjektördür.
2)VSR özelliği : VSR menüsünün aktif edilmesi ile yüksek devirlerde belli oranda benzin püskürtülerek subablarda yaşanan aşırı ısıdan doğan aşınmanın önüne geçilir.
3)Enjektör Isıtma Özelliği : Sıralı gaz kullanıcılarının en ciddi şikayeti sabah soğuk motorda gaza geçme süresidir.BRC 3.02 yazılımı ile siz sabah aracınızı çalıştırıdğınızda lpg enjektörleri ısınmaya başlar ve yaklaşık 1-2 dakıka içerisinde lpg ye geçer bu sayede minumum oranda benzin tüketirsiniz.
4)Start-Stop Özelliği : Yeni nesil start-stop teknolojisi ile uyumlu olan BRC ile start-stop özelliğine sahip araçlarda ilk çalıştırma direkt lpg ile olur ve bu ekstra tasarruf anlamına gelir.
5)Yaygın servis ağı : Türkiyenin her ilinde yaklaşık 200 ün üzerinde bayinin hizmet ettiği yaygın bir servis ağına sahip bir marka.

ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB+
  • 3 kere teşekkür edildi
Mehmet hocam merhabalar :) "Bu arada Telflex in BRC tarafından satın alındığı ve bu ürüne yatırım yapılmayacağı da açıklanmıştır" demişsiniz

şimdi ben de arabama LPG taktırıp taktırmamakta karar veremiyorum.. herkes bişey diyor.. BRC Teleflex Prins Lovato birsürü marka var

BRC Teleflexi satın mı aldı? yani artık Teleflex üretilmeyecek mi, piyasaya Teleflex ürünü sürülmeyecek mi demek oluyor bu? eğer bu böyle ise benim aklıma ne geliyor.. Voltran marka LPG vardı benim eski arabam opel vectrada.. Voltran üretimi bir durdu piyasada 1 yıl içerisinde ne adamakıllı bir Voltran servisi kaldı ne de yedek parça.. ben Samsunda Voltran LPG sistemine gaz filtresi bulamamıştım o zaman.. hatta Çoruma geldim sizde vardı yedek almak zorunda kalmıştım daha sonra bulama diye.. neyse lafı çok uzatmayayım demek istediğim bu Voltranda yaşadığımız sıkıntı Teleflexte de yaşanır mı ki
2012 Opel Astra 1.3 CDTİ var ama sıkı bir Avensis hastası..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
Merhaba ;

Bu yazıyı daha önce yazdığım bir forumdan ekledim.BRC ve İMCO şirketleri FSS adlı holding bünyesinde birleşti.Teleflex de İmco nun bir ürünü .Teleflex tabi ki yine devam edecek ;farklı satış ve arge bölümleri olacak bu sebeble güvenle Teleflexi tercih edebilrsiniz.Benim yazımda belirtmek istediğim BRC nin  üstün teknik özellikleridir.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
Mehmet bey bilgilendirme için teşekkür ederim.
Maalesef benim BRC ile mutlu bir deneyimim olmadı...
Bir Focus bir de Verso mun süpapları daha 50.000 km. gitmeden değişti.
İkisinin de üzerinde BRC vardı...
İstediği kadar yeni nesilelerinin üstün özelliği olsun takdir edersiniz ki 3.kez BRC taktırma durumum olmaz artık.
BRC tavsiye edebileceğiniz başka bir marka var mı?Teleflex farklı değil demişsiniz.
Prins için yorumunuz nasıl olur?

Yanlış anlamayın;Kötülemek için söylemiyorum bunları,ben ağaçtan düşenim Nasrettin hocanın deyimiyle...
Diyebilirsiniz ki kalibrasyon yanlışı...o yanlışı yapacak firmayı yetkili istasyon yapmamak da distribütörün sorumluluğu değil mi?
Ki çok fazla dönüşüm yapan ünlü bir servistir Ankara'da...isme gerek yok.

Bu araca LPG dönüşümünde beni düşündüren bir diğer nokta ise, 1.33 motor aksamlarında karbon-seramid diye bir malzeme kullanılmış.
Motoru hafifleten,titreşimleri azaltan ve ısıl verimliliğini artıran bir malzeme olarak yazıyor yurt dışı sitelerde...
Ancak bu malzemenin LPG ye orta-uzun km.lerde yanıtı ne olur,şu anda belli değil.
Bu konuda değerlendirme alabilirsek sanırım pek çok 1.33 cü için çok faydalı olacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kiþisel Sitem
Peki 1.6 Valvematiclerdeki motor yapısında bu dediğiniz madde varmı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
Açıkçası bilmiyorum...yurtdışı sitelerden geniş zamanda araştırmak lazım.Yalnız bu karbon-seramid, iyi birşey de çıkabilir.
Bazı sitelerde ısıl dayanımının ve ergime derecesinin çok yüksek olduğu yazıyor...bu nedenle F1 için yüksek performanslı fren balatası filan yapıyorlarmış.
Eğer öyleyse lpg ye normal vvt-i lardan dahi dayanıklı olabilir.

Üniversitede metalurji-malzeme bilimi üzerine tanıdık hoca var mı arkadaşlar...yada bizzat hoca olan:) Lpg yanma derecesi ile carbon-ceramide e zarar gelir mi?Yoksa tam tersine sıcaklığa çok dayanıklı mıdır?
Yada bu en güzeli; "Aga siz konuşa durun ben 1.33 üme çoktaan taktirdim...40.000 km.yaptım bile" diyen:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kiþisel Sitem
Bu konu aslında baya önemli benim için. Bilgisi olan varmı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris 1.4 D-4D comfort extra MM
  • Kan Grubu: B+
  • 6 kere teşekkür edildi
2010 model toyota auris 1.33 aracıma lpg taktırmak istiyorum araştırmalarıma göre tleflex gfi çok iddialı ve kullananlar da çok meminn tabiki ücreti de farklı 2200 TL taksitli fiyatı diyor bayisi.ancak aracın garantisi kalkacak bu beni endişelendiriyor.Bir yandan da sıfır aracın garantye gerek olmayabilir diyorum.benzin bana ağır geliyor kilometrede ş.içi 0,28-0,32 TL  civarında yakıyorum.bu konuda bana görüşlerinizle yardımcı olabilir misiniz taktıranlar varsa tecrübelerinden faydalanmak isterim

Zafer bey bukadar yorum yapıldı sonuç olarak neye karar verdiniz ,paylaşırsanız sevinirim