Gönderen Konu: 2010 toyota auris 1.33 aracıma lpg taktırmayı düşünüyorum yanlış mı yapıyorum ?  (Okunma sayısı 25541 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
öncelikle yazan herkese teşekkürler forumda dizel neden almadın diyenler oldu ama 9000-10,000 tl kadar fark var arada ayrıca da dizel araçların bakımı sıkıntılı ve ayrıca 100,000 Kmden sonra da hem satış hem de bakımı ağır oluyor dizel araçların onun için bence benzinli araç dizelden her yönden avantajlıı.Benzinde lpg taktırma imkanım var şu an. aracım 1.33 ama şu an gördüğüm kadarıyla 1.2 araçlara da dizel takılabiliniyor bunu şunun için dedim motorun 1.6 olsaydı keşke diyenler oldu.ben yaptığım araştırmalara göre teleflex gfi bu konuda çok iyi.ayrıca da şu an 4800' de km ama garanti kapsamına girecek bir sorunla karşılaşacağımı da düşünmüyorum şu an araştırmalarımı tamamlamadım tamamlayınca burdan sizlerle paylaşırım ayrıca ş.içi 0,28-0,30 TL, ş.dışı 0,22-0,25 TL çok mu gerçekten acaba auris biraz ağır bundan kaynakmanıyor olabilir mi 1250 kg

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • 1 kere teşekkür edildi
Zafer bey merhaba,
LPG araştırmalarınızda son durum nedir :) taktırdınız mı? 2 marka arasında kaldım.Teleflex ve Prins?
Ne dersiniz ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 36000
  • Model Yılı: '10
  • 15 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
Valla ben 2001 1.6 terra corollama Atiker taktırdım. Önceleri bende form da fikirler aldım ve kararsızdım iyiki taktırmışım. Performansta değişim yok. Ben öneririm ama usta önemli marka kadar. İyi usta bul derim.
Toyota Corolla 2001 1.6 Terra Special
Toyota Corolla 2010 1.6 Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
lpg ile kaç km.yol yaptınız toplam.kısa vadede herşey iyi güzel de 100.000 olmadan motoru indirmek var maazallah :wacko:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ahmet bey ben ortalama  20 bin yaptım bir sorun yaşamadım.Şimdiye kadArda lpg kitinin parasını coktan cıkardı..80 bin km yapmıs olanda var forumda 50 bin km yapmıs olanda.Ancak bazı arkadaşlar 50 bin km de subabLarın eridiginden bahsettiği ortalama  800-1000 lira amsraf cıkıyormus.Beyfendi lpg bakımlarında brc nin subablar zarar görmesin diye katkısı var lpg ve benzin için depoya katılıyor ortalama 100 tl tutuyor ben onu kullanıyor her 10 binde...50 bin 60 binde erise ne olacakki ben  ozamana kadar 3-4 binden fazla cebimde kalacak..Araba benle beraber yaşamayacak sonucta kul yapımı sorunuda olacak masrafıda..Bu devirde benzinle binmek zor..1050 km yi lpg 190 tl ile gittim ortalam hızımda 110 -120 km civarında aynısını benzinle 400 tl ye giderdim..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
zafer abi öncelikle araban hayırlı olsun.   neden dizel almadın sorusunda sana hak veriyom çnkü bende dizel düşünüyodum 8 milyar fark vardı arada . oda çıkmadı bizden .. benim de 1.33 auris var ama seninki kadar yakmıyo abi  acaba farklı motorlar mı merak ettim .. geçen konyaya gittim abi 110 liraya 650 km civarı yaptı ama 6. vites 100 gittim hep 2-3 devir arasında... 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ahmet beyin dediği gibi yakıyorsa  lpg tsktımsnıxs geek yok.ahmet bey ortalama 100 km hızla 110 tl ye 650 km yapmış.Bende 1,6 aracımla 1030 km de 190 tl lpg yaktım..1,33 cok yakmıyor ozaman
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
Alıntı
Ahmet bey ben ortalama  20 bin yaptım bir sorun yaşamadım.Şimdiye kadArda lpg kitinin parasını coktan cıkardı..80 bin km yapmıs olanda var forumda 50 bin km yapmıs olanda.Ancak bazı arkadaşlar 50 bin km de subabLarın eridiginden bahsettiği ortalama  800-1000 lira amsraf cıkıyormus.Beyfendi lpg bakımlarında brc nin subablar zarar görmesin diye katkısı var lpg ve benzin için depoya katılıyor ortalama 100 tl tutuyor ben onu kullanıyor her 10 binde...50 bin 60 binde erise ne olacakki ben  ozamana kadar 3-4 binden fazla cebimde kalacak..Araba benle beraber yaşamayacak sonucta kul yapımı sorunuda olacak masrafıda..Bu devirde benzinle binmek zor..1050 km yi lpg 190 tl ile gittim ortalam hızımda 110 -120 km civarında aynısını benzinle 400 tl ye giderdim..

Tuncay bey yapacağız inşallah dönüşümü de araştırıyoruz bakalım...yani zarar verdiğini 2 kez ve bizzat yaşayarak biliyorum...buna rağmen düşünüyorum...valve care vs.yağlama sistemleri ile 80.000 e filan çıksam bana yeter...İki aracımda da 50.000 km.sonra süpap problemi çıkmıştı...ilki focus,ikincisi verso...yorumlarınız için teşekkürler,bu vesile ile iyi bayramlar :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
Alıntı
.. benim de 1.33 auris var ama seninki kadar yakmıyo abi  acaba farklı motorlar mı merak ettim

kardeş bendeki 1.33 corolla motor kodu 1NR-FE...1.33 lerin hepsi aynıdır sanırım ama farklı olan varsa bildirirse sevinirim.
Şu an 16.500 km.deyim.ilk başta daha fazla yakıyordu.8-10 bin km.olunca azaldı yada ben arabaya alıştım bilmiyorum:)
selamlar iyi bayramlar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
bence araç yeni olduğu için rotarj dönemini bitirmeden motora bir müdahalede bulunmak hiç iyi olmayacaktır. Arabannın daha piston kolları sekmaları yatkları bile yeni yeni oturuyor. ben ce bir araç 10000 km devirmeden tüp taktırak yada motor modifikasyonu yapmak iyi sonuçlar doğurmayacaktır.
1,33 lt araç motor hacminin küçük olmasından ötürü daha az benzin tüketecektir. Fakat agresif kulllanımda 1,6 a göre bu motor zorlanacağı için 1,6 dan daha fazla yakacağı kesin. Sonuçta iki motorda aynı kasayı taşıyor, aynı klima motorunu aynı şarz dinamosunu aynı devirdayım pompasını ve aynı fanı çeviriyor. Şanzumanlarıda farklılık mutlaka vardır ama...
Bu soruyu ben de sormuştum 1,33 mü 1,6 mı diye... Emekli sürüşü yapacaksanız 1,33 ama daha gencim diyosanız 1,6 benim nacizane fikirlerim tani....
Sayısal Çıksın Tüm Parayı Arabaya Harcıyacam!!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
1,33 auris' de ş.dışında yakıt iyi.Yaklaşık ölçümlerime göre 0,22 krş yakıyor 100 km' de.Ancak ş.içi biraz fazla 0,30-0,35 krş gibi yakıyor.aracım şu anda 5000 km' de.ancak ben lpg taktırmayı düşünüyorum açıkçası. teleflex gfi 'yi tercih edeceğim biraz pahalı 2000 TL gibi ama kullananlar hiçbir sorun yaşamadıklarını söylüyorlar ayrıcada cng yani doğalgaza da dönüşümü sağlanabiliyor ileriye yönelik bakalım hayırlısı.herkese iyi bayramlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 36000
  • Model Yılı: '10
  • 15 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
lpg ile kaç km.yol yaptınız toplam.kısa vadede herşey iyi güzel de 100.000 olmadan motoru indirmek var maazallah :wacko:
Benim araba 130 bin de. Ben çok memnunum. PO dan alıyorum tüpü ve çok ucuz olanı aramıyorum ve almıyorum.
Toyota Corolla 2001 1.6 Terra Special
Toyota Corolla 2010 1.6 Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
zafer bey bence aracınızın tüketim değerleri gayet güzel. Hele hele 15000 km devirsin daha da az yakmaya başlayacak buna emin olun. Benim arabam 1,5 dizel olmasına rağmen normal kullanımda sizinle aynı değerleri yakalıyabiliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
1,33 auris' de ş.dışında yakıt iyi.Yaklaşık ölçümlerime göre 0,22 krş yakıyor 100 km' de.Ancak ş.içi biraz fazla 0,30-0,35 krş gibi yakıyor.aracım şu anda 5000 km' de.ancak ben lpg taktırmayı düşünüyorum açıkçası. teleflex gfi 'yi tercih edeceğim biraz pahalı 2000 TL gibi ama kullananlar hiçbir sorun yaşamadıklarını söylüyorlar ayrıcada cng yani doğalgaza da dönüşümü sağlanabiliyor ileriye yönelik bakalım hayırlısı.herkese iyi bayramlar
Bana samimiyetinizle söylermisiniz aracın gidişinden duruşundan atikliğinden falan filan bi şikayetiniz var mı? Çünkü ben auris alma niyetindeyim 1,33 cazip gibi göründü fiyat açısından gözüme fakat test sürüşüne gittiğimde bana 1,6 kullandırdılar 1,33 test aracı olmadığı için.
Sizden ricam iyisiyle kötüsüyle yazmanız...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
ozan bey şimdi size şunları söyleyebilirim öncelikle auris 1.33ler yaklaşık 1250 kg gibi ama kullanışı amortisörleri çok rahat insanı yormuyor yolda ancak 1.6 gibi çekişi olduğunu söylersek yanlış olur özellikle rampalarda çekiş 1.6 gibi olmayabiliyor ancak performans konusunda takıntınız yoksa benim gibi bu önemli olmayabiliyor onun dışında ben memnunum tabiki yakıt olarak 1.33 ' ün 1.6 dan avantajları olacaktır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
Kemal bey,130bin gayet güzel km...cesaret veriyor.Teşekkürler.Teleflex yada prins ikisinden birini takacağız herhalde.
---
Ozan bey,Auris değil ama bu motorun Corolla kasası var bende.Düşüncelerim fikir verebilir...
-Eğer çok sportif bir kullanım alışkanlığınız yoksa- tüh keşke 1.6 alsaydım diyeceğiniz bir durum olmaz...malum yaptığımız km.lerin belki %90 ını şehir içinde yapıyoruz.Zaten zırt pırt ışık...dur,kalk...bu durumda,1.33 ile az benzin yakacağınız için memnun olacaksınız.
---
Şehir dışında ne olacak?
6.vites sayesinde yine ekonomiyi yakalıyorsunuz...6.vites deviri düşürüyor güzel ve sessiz gidiyor araç...amotisör konforu iyi...
Sadece dikkat etmeniz gereken,1600 e göre olabilecek fark;Rampaya girdikten sonra değil,girmeden önce yani devri düşürmeden bir vites düşürmeniz gereği...
Uzun lafın kısası Toyota'nın 1600 üne değil ama pek çok markanın eski nesil 1600 lerine nal toplatır...yine de mümkünse deneme sürüşü yapmadan almayın derim.Selamlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Kemal bey,130bin gayet güzel km...cesaret veriyor.Teşekkürler.Teleflex yada prins ikisinden birini takacağız herhalde.
---
Ozan bey,Auris değil ama bu motorun Corolla kasası var bende.Düşüncelerim fikir verebilir...
-Eğer çok sportif bir kullanım alışkanlığınız yoksa- tüh keşke 1.6 alsaydım diyeceğiniz bir durum olmaz...malum yaptığımız km.lerin belki %90 ını şehir içinde yapıyoruz.Zaten zırt pırt ışık...dur,kalk...bu durumda,1.33 ile az benzin yakacağınız için memnun olacaksınız.
---
Şehir dışında ne olacak?
6.vites sayesinde yine ekonomiyi yakalıyorsunuz...6.vites deviri düşürüyor güzel ve sessiz gidiyor araç...amotisör konforu iyi...
Sadece dikkat etmeniz gereken,1600 e göre olabilecek fark;Rampaya girdikten sonra değil,girmeden önce yani devri düşürmeden bir vites düşürmeniz gereği...
Uzun lafın kısası Toyota'nın 1600 üne değil ama pek çok markanın eski nesil 1600 lerine nal toplatır...yine de mümkünse deneme sürüşü yapmadan almayın derim.Selamlar.

Ahmet bey paylaştıklarınız için çok teşekkür ediyorum çok sağolun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Başkalarının kusurunu örtmekte gece gibi ol"
  • 10 kere teşekkür edildi
Bu motorun tork eğrisi dizellere benzediği için 2000 devir civarında vites değişimi istiyor. Düz yolda 40 km saat hızla giderken 4. vitesi istiyor. (vites değişim göstergesine göre) 70 km saat 5. vites 85 km saatte ise 6. vitese atmanız gerekiyor.  Dolayısıyla vites aralıkları çok kısa.

Benzin fiyatının alıp başını gittiği bir dönemde ekonomik yakıt tüketimi sağlaması ve performans olarak çokta kötü olmayan bu motor gerçekten güzel bir seçenek olmuş auris için.
 Dizel motorların gürültüsünden hoşlanmayan ve ekonomik sürüşü olan benzinli araç sahibi olayım diyenler için güzel bir seçenek. Ama trafikte tabiri caizse makas atarak ilerlemeyi seven agresif sürücülere göre değil.
“Ne söyleyeyim?” diye düşünmek, “Niçin söyledim?” diye düşünmekten hayırlıdır.
Sadi Şirazi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • değişmeyen tek şey değişimin kendisidir.
  • Araç: Yaris
  • 2 kere teşekkür edildi
 bende de 98 model xl vardı 1300 karbüratörlüydü 106binde aldım.114 binde tüp taktırtmıştım.128 binde sattım. 1,3 motora çekmez falan denir ancak gayet iyiydi.tüple 1005 kiloydu araç ve motor 75 beygirdi.eğer şehir içinde tek veya iki kişi binecekseniz.uzun yola pek çıkmayacaksanız veya ailecek 4-5 kişi dolu bagajla çok binmeyecekseniz 1,6 motor biraz gereksiz geliyor bana.tüp konusuna gelince arada sırada (her  sabah demek oluyor benim için)benzinde kullanarak motorlarda sübaplarda kuruma meydana gelmesini geciktirebilirsiniz.(yeni nesil injeksiyonlu lpgliler zaten benzinle başlıyordur)hem yeni nesil 1,33 oldukça kuvvetli , yumuşak bir sürüşle tüpe gerek kalmayacaktır.tüp takmayı kesin düşünüyorsanız brc yi tavsiye ederim.
2011 YARİS 1.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
Ozan bey rica ederim.
---
Zühtü bey çok doğru yorumlamışsınız...makasa uygun değil.Aslında bu motor; A noktasından B noktasına ekonomik ve konforlu gitme amacına yönelik.Bu bakımdan aslında 1.6 benzinliden çok dizel motora bir alternatif olarak düşünmek belki daha doğru olur.Dizelin torkuna elbette sahip değil ama beklentileri aşacak kadar atak.Yani pişmanlık yaratmadı bende.
Öte yandan Dizel motorla aradaki fiyat farkı küçümsenmeyek mertebede...Ben aldığımda fiyat farkını çıkarmak için hesaplarıma göre 100bin km.den fazla yol yapmak gerekiyordu...Bir aracın ortalama sahiplik süresini düşünürsek fiyat farkını amorti ettiğinde dizel araç zaten satılma kıvamına gelmiş olacaktı...e  ozaman yakıt farkını baştan niye vereyim diye düşündüm.Burada dizel motor fiyat farkının Toyotada çok fazla olduğunun altını çizmiş olayım...yoksa D4D bildiğim en sessiz ve hoş dizel motor,çok da keyifli...
Her seçim bir vazgeçiştir derler...ben yüksek tork ve km.başına daha az tüketimden vazgeçtim bu seçimle...
---
Yusuf bey yorumlarınız için teşekkürler...