Gönderen Konu: corollama hava filtresi taktırmak istiyorum yardımlarınız..  (Okunma sayısı 9567 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • gönül ister GTİ cüzdan der TDİ
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: corollama hava filtresi taktırmak istiyorum yardımlarınız..
« Yanıtla #40 : Mart 23, 2011, 15:47:45 »
bazı intake lerde pervane falan oluyor iki ayrı noktada havanın dalgalanarak soğuk kalmasını sağlıyolarmış ama hiç kullanan birine denk gelmedik ki işe yarıyormu öğrenelim.ben green kazanlı kullanıyodum çok ta memnumdum valla.biraz bütce ayarla güzel bir şey patlat derim ben :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Mart 23, 2011, 15:47:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Mart 23, 2011, 15:51:37 »
bazı intake lerde pervane falan oluyor iki ayrı noktada havanın dalgalanarak soğuk kalmasını sağlıyolarmış ama hiç kullanan birine denk gelmedik ki işe yarıyormu öğrenelim.ben green kazanlı kullanıyodum çok ta memnumdum valla.biraz bütce ayarla güzel bir şey patlat derim ben :)

Ya işte kitlere baktım 236nın aşağısını göremedim 2. el baktım 250den başlıyor saçmalığa bakın :D :D Hadi bu sene olmadı üniversitede almayı düşünüüyorum bu arabayı babamın altından o zaman işte motorla ilgilenirim baya :D Benim en büyük dezavantajım şuanda Toyotanın salak gibi filtre borusunu arkaya bakmasını sağlaması zze121ler gibi yana baksa CAİ yapmıştım çoktan :(
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Mart 23, 2011, 16:04:09 »
Hava girişi modifikasyonunda performans açısından iki hedef var arkadaşlar. Birincisi hava girişi rezistansını (sürtünme kaynaklı değil bu.. havanın pnömatik rezistansı) azaltmak, ikincisi giren havanın serin hava olmasını sağlamak (ki fabrika aparatı bunu zaten sağlıyor.. Var olanı bozmamak yeterli). Yani bunun zengin-fakir karışımla falan ilgisi yok. LPG'li araçta da aynı faydayı sağlar.

Yapılan çalışmalar filtrenin kendisinden çok filtre kutusu geometrisinin yarattığı türbülansın direnç yarattığını ortaya koymuş (bunu tek bir kaynaktan okudum ama bence inandırıcı çünkü havanın orada çok yüksek bir hızı var) o yüzden en-boydan önce boruların içindeki pürüzlere ve keskin dönüşlere dikkat etmek gerekiyor.

Filtre tipi deyince de.. filtreleme kapasitesi ile rezistans arasında doğru orantı bulunmuş.. Yani gümüş mermi yok (mühendis dilinde "sihirli çözüm" :) ) trade off söz konusu (birşey kazanırken bir başkasını feda etmek)..
Performansta sünger filtreter iyi, koruma konusunda yağ gerektirmeyen sentetik filtreler iyi. Yağlı pamuk filtreler (K&N, Green vs.) son bakım tarihine göre arada dolaşıyor.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Mart 23, 2011, 17:25:38 »
CAİ sistemler bile en fazla 3hp artış sağlıyor tek başına....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #44 : Mart 23, 2011, 21:34:45 »
CAİ sistemler bile en fazla 3hp artış sağlıyor tek başına....

İşte diyorum sizin borudan lazım bana :D sonra d,rek 3 hp cepte :D :D
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • Kan Grubu: B+
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Mart 24, 2011, 01:11:18 »
sadece soğuk havayla 3-5 hp kazanılcaksa ,ben  kaput kapağını  kaldırayım  o zaman :)
Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Mart 24, 2011, 01:13:57 »
emre biraz risk almak gerek zararını da hiç görmedim emın ol  ;)

Bu cümlen şimdiki zaman için geçerli.Peki yarın? sonrası?
Neyse tabi ki siz daha iyilerini bilirsiniz.   :alkis:

Alıntı
imla konusuna da takılma acele bi cvp olduğundan olablr  :D

Sürekli mi aceleci cevaplar veriyosun?  :kötü:
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Mart 24, 2011, 09:04:18 »
emre biraz risk almak gerek zararını da hiç görmedim emın ol  ;)

imla konusuna da takılma acele bi cvp olduğundan olablr  :D

Engin Bey, imla konusunda Emre arkadaşıma katılıyorum, biraz daha özenli olmanızda fayda var.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 97 GLİ 1.6 16 v stock 114 hp (o0)
« Yanıtla #48 : Mart 24, 2011, 12:16:10 »
emrecim yarın da sonrasında da bişey olmaz merak etme sn olacak korkusuyla yaşamam ben
97 GLİ 1.6 16 v stock 114 hp corolLasq (o0)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 97 GLİ 1.6 16 v stock 114 hp (o0)
« Yanıtla #49 : Mart 24, 2011, 12:16:59 »
çalışırım hakkı bey
97 GLİ 1.6 16 v stock 114 hp corolLasq (o0)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Mart 24, 2011, 14:08:03 »
Hava girişi modifikasyonu egzos modifikasyonu ile birlikte yapıldığı zaman daha anlamlı oluyor. O da manifold (headers) ve katalizöre dokunulmadan pek işe yaramıyor. Bu tabi masraf demek..

Ben LPG kullananlar için basit bir performans modifikasyonu söyleyeyim. Benzinde kendinizi 97 oktana (ve yukarısına) sınırlarsanız (zaten bi ilk çalıştırırken yakıyoruz ya onu .. sorun yok) ateşleme avansınızı birkaç derece ilerleterek (vuruntu yapmayacak kadar) performans artışı sağlayabilirsiniz. Özellikle düşük devir torkunuzda iyileşme olacaktır (ben henüz denemedim). Bunu LPG'nin yüksek oktanlı olmasına borçluyuz.
95 oktanda ise vuruntu tehlikesi olacaktır.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #51 : Mart 24, 2011, 14:56:01 »
sadece soğuk havayla 3-5 hp kazanılcaksa ,ben  kaput kapağını  kaldırayım  o zaman :)

Fena fikir değil aslında :P :D

Tama soğuk havayla 1.5 hp kazanıyım yani dediğin şeye bak abicim :D 111.5 hp olsun :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Mart 25, 2011, 16:28:04 »
Fena fikir değil aslında :P :D

Tama soğuk havayla 1.5 hp kazanıyım yani dediğin şeye bak abicim :D 111.5 hp olsun :D

La ben diyom ya subarulardaki gibi kaputa bi rüzgarlı yapmak şart diye :D hem görüntü hem performans :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #53 : Mart 25, 2011, 16:30:07 »
La ben diyom ya subarulardaki gibi kaputa bi rüzgarlı yapmak şart diye :D hem görüntü hem performans :D

Onu senden çok istiyorum ben :D :D Offf kii nee offffff :D :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Mart 25, 2011, 16:36:36 »
Onu senden çok istiyorum ben :D :D Offf kii nee offffff :D :D :D

merak etme şu sınav bi bitsin alacam keseri girecem bi subarunun kaputuna gece :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #55 : Mart 25, 2011, 16:39:23 »
merak etme şu sınav bi bitsin alacam keseri girecem bi subarunun kaputuna gece :D

Puhaaaaa :D :D Sen okadar girmişken içerde CAİ falan bulursan al :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #56 : Mart 25, 2011, 16:53:44 »
Puhaaaaa :D :D Sen okadar girmişken içerde CAİ falan bulursan al :D :D

La hazır girmişken anahtar falanda götirim turbosunu falanda sökerim :D olmadı motoru sırtlayıp götirim :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #57 : Mart 25, 2011, 16:59:26 »
La hazır girmişken anahtar falanda götirim turbosunu falanda sökerim :D olmadı motoru sırtlayıp götirim :D :D

Fena fikir değil yardıma ihtiyaç olursa gelirim ama baştan söyliyim CAİ benim :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Mart 25, 2011, 23:49:44 »
konu hortlamış galiba :) açık  hava filtresi kaliteli olacak ne olursa olsun. sanayiden 20 30 tl ye alınan filtreler sesi güzel verir fakat emiş zorluğu olduğundan yakıtı artırır aksine arabayı bunalttığı için daha fazla yakar. bu konuda en kalitesi güzel ve verimlisi SİMOTA dır. kelebek boğazından filtreye kadar yapacağınız boruda çok önemli. çünkü motorun sıcağını içine geçirmeyecek. tesisatcılarda folyolar var ısı yalıtımı onu sarın boruya. biz hondaya izolasyon yapıp, filtrenin sığabileceği bir şeffaf kutu yaptık ve ağzını kesip yine izole edilmiş hortumla tampona indirdir ve alt devirlerdeki sağırlığı yok etti. filtre sadece aracın emişini rahatlatır.gaza tepkisini iyileştirir. yok 4 hp yok 10 hp hikayeden ibaret :) max olacağı 2 hp gelmez bile :)
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #59 : Mart 26, 2011, 07:33:45 »
yok 4 hp yok 10 hp hikayeden ibaret :) max olacağı 2 hp gelmez bile :)

3 olsun bizim olsun :lol: