Gönderen Konu: Kapasitör seçimi  (Okunma sayısı 8267 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
Kapasitör seçimi
« : Ağustos 20, 2010, 23:31:18 »
Kapasitör almak istiyorum tesisatı arabaya yerleştirmeden...

De kaç farad alayım ve bunu neye göre seçeceğiz bilmiyorum takacağın hoparlörlerin rmslerini topla filan 1000rms 1 farad filan diyorlar da  size sormak istedim

Ve kapasitörde marka önemli midir?

Pioneer GM-X904 (6985'lere 2 çift ,ts-s20)
Pioneer GM-X802 (TSW400f çift)
Pioneer GM-X702 (TS-W251f çift )
Pioneer GM-X602,(tsw201f çift)
Pioneer GM-X404 (ts-1685 16cm kapı kolonu )
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Toyota Club Türkiye

Kapasitör seçimi
« : Ağustos 20, 2010, 23:31:18 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 75000
  • Model Yılı: '09
Ynt: Kapasitör seçimi
« Yanıtla #1 : Ağustos 21, 2010, 01:16:09 »
Marka önemlidir tabiki kullanılan malzeme kalitesi değişir örneğin bir markanın 1,5 farad da karşılayamadığı yükü diğer markanın 1 faradı karşılayabilir.. Ben Stinger Expert serisini önerebilirim. 1faradı işinizi görücektir. Ama bunlardan önce en önemlisi alt yapıdır ne kadar da profesyonel cihazınız olursa olsun sağlam bir alt yapı şart..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 21, 2010, 10:57:03 »
Mehmet 5 tane anfimi bağlıycaksın arabaya ? çok fazla bu vede gereksiz arabada çok yer kaybediceksin, arabanın akustik yapısına göre iyi bir anfi 2 takım mid ve bir subwoofer yeterde artar bile ama illa bunları takıcam diyorsan sana ekstra 2. bir akü ve en az 2 - 2,5 farad kapasitör gerekir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 171 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ağustos 21, 2010, 11:18:03 »
Mehmet 5 tane anfimi bağlıycaksın arabaya ? çok fazla bu vede gereksiz arabada çok yer kaybediceksin, arabanın akustik yapısına göre iyi bir anfi 2 takım mid ve bir subwoofer yeterde artar bile ama illa bunları takıcam diyorsan sana ekstra 2. bir akü ve en az 2 - 2,5 farad kapasitör gerekir

yeter olması bana 6985 1 çift ve tsw400 yeterli :) ama şöyle manyak deli bişi olsun istiyorum :)

Mehmet Bora abimin projesi hep aklımdaydı uygulamış bende onun gibi tsw400 40cm 2 adet wooferi koltuga koyacagım bosluk kalırsa yanına 20cm wooferlerimi 201f koyacagım 4 6985 can altına düşünüyorum 25 cmlere yer bulamadım :) da bulucam tss20leri torpido üstü 1685 16cm kolonlar ön kapılara diye düşünüyorum amfileri eksiltebilirim

Pioneer GM-X904 (6985'lere 2 çift ,ts-s20,ts-1685)
Pioneer GM-X802 (TSW400f çift)
Pioneer GM-X702 (TS-W251f çift,ts-W201f çift  )

gibide yapabilirim amfiler buna izin veriyor

peki kenan abi marka önemli demiş onu göz önünde bulunduracağım sen ne diyorsun mesut abi ...

soundstream diye bir marka almış arkadaş 4 farad kutusunda 150tl ye veriyo toptancı  sizce yarar mı alayım mı ?
dijital göstergeli
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Ağustos 21, 2010, 14:41:19 »
Hocam bence arabayı çok yorucaksın gibi geliyor çok kalabalık yaptığın şey bence daha verimli cihazlar ile sade ve güçlü bir sistem kurabilrsin. Biliyorum Pioneerin efsane serisini yakalamak istiyorsun ama artık daha verimli cihazlar da var. Ben olsam Mesut beyin de dediği gibi mid takımına yönelirdim. Kapasitör konumuna gelince tavsiye ettiğimin fiyatı 150$-180$ arası profesyonel seri.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 171 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ağustos 21, 2010, 15:40:47 »
işte ben bu eski serilerin hiç bir markanın yerini tutmadığını göstermek için yapıyorum :) 

Stinger buldum 1 farad 170tl sıfır yeter mi ki ? 3 amfiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Ağustos 22, 2010, 01:40:39 »
Expert serisi ise 1500 rms değerine kadar çeker ama kabloların sağlam olması gerek hani hemen hemen baş parmak kalınlığı gibi..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 23, 2010, 09:55:48 »
işte ben bu eski serilerin hiç bir markanın yerini tutmadığını göstermek için yapıyorum :) 

Stinger buldum 1 farad 170tl sıfır yeter mi ki ? 3 amfiye

Mehmet sen bi orjinal fransız malı Focal veya orjinal Amerikan Morel alda bakalım eski sitemlermi iyi yenilermi bi gör,  neden hala bu eski sistemlerde diretiyorsun anlamıyorum,

sonuçta 50 yıl öncede 300 HP araba motoru vardı şimdide 300HP araba motorları var ama hangisi daha verimli çalışır sence ? hangisi daha az yakıtla daha çok yol gider ? hangisi daha uzun ömürlüdür ? hangisi daha az ağrıza çıkartır sence ?

Mehmet gel vazgeç şunlardan :) yeni teknolojiye ayak uydur :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 23, 2010, 10:16:32 »
Morel İsrail aslında :) Mesuta katılıyorum. 10 çift pioneer verseler Morel'i tercih ederim, bu kadar doğal çalan hoparlör yok başka

Kapasitör ses tesisatlarında gereken bir bileşen değildir bu arada. Eğer kablolamanızı sağlam yaparsanız gerek kalmaz.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler