Gönderen Konu: Hilux Kullanan?  (Okunma sayısı 18754 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Hilux Kullanan?
« : Ağustos 03, 2007, 21:02:33 »
Aramızda Hilux 2.4D kullanan arkadaşlar var mı acaba?

Bu aracın yakıt tüketimi ve lastikleri ile ilgili karşılaştırma yapmak istiyordum.

Orjinalinde 185R14 olan lastikler benim kullandığım Extra modelinde 225/75/15.Lastikler çok bariz farklı,acaba 185'e göre bir değişiklik yapılmış mıdır araçta?Şu haliyle oldukça hantal,bir nebze olsun hantallığını atmak istiyorum.

Toyota Club Türkiye

Hilux Kullanan?
« : Ağustos 03, 2007, 21:02:33 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Hilux Kullanan?
« Yanıtla #1 : Ağustos 04, 2007, 18:40:43 »
Ben 1 sene kullandı mfakat kullandıgım arac extra modeliydi.Klima-dört cam otomatik-arka kasa camı otomatik-yükseklik ayarlı hidrolik direksiyon-merkezi kilit falan filan ama jantları senin dediğin modelin gibi 225 değildi 185di bizimki yakıt tüketimi o zaman ki dizel fiyatını bu zaman uygularsak km 160-180bi lira arası yakıyordu...
''Toyota için kalite yalnızca bir vaat değil, bir yaşam biçimidir.''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Hilux Kullanan?
« Yanıtla #2 : Ağustos 06, 2007, 12:36:30 »
Extra modelinde biz aldığımız dönemde 225 takılıyordu.Hatta piyasada 185 takılmış Extra yok gibi birşey.

Bizimki 200bin gibi fln yakıyor.Aslında ben yakıt tüketiminden çok şikayetçi değilimde araba rampada çok kolay bayılıyor.Aslına bakarsan bu sınıftaki en kamyon araç Hilux  Kullanmayanın anlaması çok zor,süspansiyonu freni gaz verince sallayan motoru 1000 rpm'de 3000'den daha iyi çeken motoruyla tam bir kamyon

Yalnız dediğim gibi 1 ton yük atsak bizi rampada bırakır gibi bir hali var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Hilux Kullanan?
« Yanıtla #3 : Ağustos 07, 2007, 20:08:09 »
Bizimki o kadar hantal bir his vermiyodu.Gayet performanslıydı bi pick-up'a göre valla onun motoru kadar sağlam bi motor yoktur sanırım.Çok iyi bi aktarma var Hiluxta 2 ton bile çeker.
''Toyota için kalite yalnızca bir vaat değil, bir yaşam biçimidir.''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • teknikoto.forumup.com
  • Araç: Hilux
Hilux Kullanan?
« Yanıtla #4 : Ağustos 07, 2007, 20:51:24 »
bende 2005 model extra hilux var hala kullanıyorum aracın orjinal lastiği 185 14c dir sonradan takılan 225 70 15 olan lastik tamamen bizim satıcı firma olan toyotasadan kaynaklanıyor araın esas lastiği 185 14 tür aracın tüm ayarları buna göre yapılmıştır zaten bu yüzden ön lastikler genelde davlumbaz plastiğine sürter eğer ki illa hantallığını atmak istiyorsan önce yakıtı değiştir euro kullan sonra aracın tüm filitrelerini orjinalllerini kullan en sonunda araca maksimum 205 65 15 lastik takarsan hem yakıt düşer hemde daha hızlı olur zaten aracın motoru 79 bg dir bu araçlar asıl amacı hafif yük taşımaktır yukarıda arkadaşın dediği gibi 1 tonda rampa yukarı bayılmaz ne zaman bayılır 2, viteste 1, viteste bayılmaz
bu arada araç ortalama uzun yolda 80 km sabit hızda(zaten bu hızı geçerseniz radara düşersiniz)15 ykr civarı yakar ama yüklü halde yüksek rakımlı yerlere giderseniz vede aracı 1 2 kullanırsanız o zaman işiniz zor yaklaşık 30 ykr civarı yakar
son bir soru neden 2,4 olanı alıyorsunuz gidin tek tükte olsa ikinci el 2,5 litre 120 bg olanlar var sıfırı full olan 36,500 ytl ikini el ise 30,000 ytl alınabilir başka sorunuz olursa cevaplamaya uğraşırım saygılar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Hilux Kullanan?
« Yanıtla #5 : Ağustos 08, 2007, 18:29:30 »
Biz sıfır olarak almıştık aracı ama araç Kastamonudaydı.Şu anda İstanbulda.E bizim elimize yeni geçtiği için özelliklerinede yeni bakabiliyoruz.

Euro ile normal çok aşırı farketmiyor,kaldıki zaten atmosferik bir dizel.Euro kullanmak çokta gerekli değil.80km kullanımı bir yanada siz karışık kullanımda ortalama kaç lt tüketiyorsunuz?

Ya bizde bunun 225'e uygun kış lastiğide var.Aslında 14'lük teneke jant alıp 195/80/14 takmak en mantıklısı.Gelgelelim bunu anlatmam zor olucak,yok fabrika çıkışı böyle niye değiştiriyorsun gibi laflar işiticem.Toyotada bu lastikleri takmasa olmazdı yani.

Mustafa bey peki siz gürültü ve süspansiyon konforu konusuna nasıl çözüm buldunuz? Araba vibratör gibi mübarek  İndikten sonra uyuşma hissediyorum kollarımda fln.

Birde bu aracın vites oranlarını güç-tork verilerini fln bulabilirseniz çok memmun olurum.

Bunlarda rakiplerinin test verileri;

http://www.autoshow.com.tr/apps/oto_test.a...php/69/0/NISSAN

http://www.autoshow.com.tr/apps/oto_test.a...php/384/0/MAZDA

http://www.autoshow.com.tr/apps/oto_test.a....php/291/0/FORD

http://www.autoshow.com.tr/apps/oto_test.a...74/0/MITSUBISHI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • teknikoto.forumup.com
Hilux Kullanan?
« Yanıtla #6 : Ağustos 08, 2007, 21:24:49 »
Alıntı yapılan: Bünyamin Ekmen
Biz sıfır olarak almıştık aracı ama araç Kastamonudaydı.Şu anda İstanbulda.E bizim elimize yeni geçtiği için özelliklerinede yeni bakabiliyoruz.

Euro ile normal çok aşırı farketmiyor,kaldıki zaten atmosferik bir dizel.Euro kullanmak çokta gerekli değil.80km kullanımı bir yanada siz karışık kullanımda ortalama kaç lt tüketiyorsunuz?

Ya bizde bunun 225'e uygun kış lastiğide var.Aslında 14'lük teneke jant alıp 195/80/14 takmak en mantıklısı.Gelgelelim bunu anlatmam zor olucak,yok fabrika çıkışı böyle niye değiştiriyorsun gibi laflar işiticem.Toyotada bu lastikleri takmasa olmazdı yani.

Mustafa bey peki siz gürültü ve süspansiyon konforu konusuna nasıl çözüm buldunuz? Araba vibratör gibi mübarek  İndikten sonra uyuşma hissediyorum kollarımda fln.

Birde bu aracın vites oranlarını güç-tork verilerini fln bulabilirseniz çok memmun olurum.

Bunlarda rakiplerinin test verileri;

[url]http://www.autoshow.com.tr/apps/oto_test.a...php/69/0/NISSAN[/url]

[url]http://www.autoshow.com.tr/apps/oto_test.a...php/384/0/MAZDA[/url]

[url]http://www.autoshow.com.tr/apps/oto_test.a....php/291/0/FORD[/url]

[url]http://www.autoshow.com.tr/apps/oto_test.a...74/0/MITSUBISHI[/url]
[/quote]
merhaba bünyamin bey aslında ben aracı 2004 aldım ama 2005 model olarak aracım şu an 43,000 km ye doğru yol alıyor euro kullanmamın nedeni motor sesi az da olsa azalması vede performasının artmasıdır tabiiki motor ömrüde artar süspansiyon vede gürültü konusuna gelince pek yapılacak bir şey yok aracın arkasına 100 150 kg yük koyunca mercedes gibi olur konfor artar ses ise sonuçta dizel kamyonet bir araç için yapabileceğim pek bir şey yok asfalt sesi için aracın içine artı bir nylon döşeme yaptırdım sonuç iyi sayılır
aracımın yakıt tüketimi şöyle diyebilirm litre bazında hesaplama olanağım olmadı giresun istanbul 950 km araç gitti geldi istanbulda bir hafta gezdi yaklaşık 150 200 km gibi yakıt 410 ytl oldu aslında 80 km hızı korusalar idi daha az yakacaklardı ama yol uzun olduğu için devamlı basmışlar 130 140 150 gelmişler aslında çok değil mantıklı benim tahminim uzun yolda 15 ykr şehir içi ve arazide 25 ykr (max) karışık 18 20 ykr dyebilirm bu arada aracın el kitabı başka evde kaldı orantılar konusunda pek bir şey diyemeyeceğim ama en kısa zamanda unutturmayın eklerim saygılar bu arada arazide en başarılı vede en dayanıklı pickup hiluxtur navara d-max hikayedir haberiniz olsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Hilux Kullanan?
« Yanıtla #7 : Ağustos 08, 2007, 21:44:38 »
Bizim araçta 2004 model ve 44.000km'de.

Aslında yakıt tüketimi düşük sayılır,benim derdim daha çok performans.

Lastik değişimi zamanında 205/70/15'e düşmeyi düşünüyorum.

Birde bizim araçta bir sorun var,araç çalışmıyorken ısıtma bujisi ışığı yanıyor.Araç çalıştıktan sonra sönüyor.Ama çalışmasında bir sorun yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • teknikoto.forumup.com
Hilux Kullanan?
« Yanıtla #8 : Ağustos 08, 2007, 21:51:01 »
Alıntı yapılan: Bünyamin Ekmen
Bizim araçta 2004 model ve 44.000km'de.

Aslında yakıt tüketimi düşük sayılır,benim derdim daha çok performans.

Lastik değişimi zamanında 205/70/15'e düşmeyi düşünüyorum.

Birde bizim araçta bir sorun var,araç çalışmıyorken ısıtma bujisi ışığı yanıyor.Araç çalıştıktan sonra sönüyor.Ama çalışmasında bir sorun yok.
[/quote]
bünyamin bey öncelikle 205 70 15 değilde daha mantıklı olan 205 65 15 kullanın derim hem yakıt düşecektir hemde azda olsa performans yükselecektir bu arada motor sıcak olsada kontağı tam açtığınızda yani marştan önceki konuma getirdiğinzde ısıtma lambası yanar ama yok kontak kapalı iken yanıyorsa o zaman bir sorun var demektir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • teknikoto.forumup.com
Hilux Kullanan?
« Yanıtla #9 : Ağustos 09, 2007, 00:12:09 »
şu an biraz bilgi buldum
ama ingilizce maalesef bizim araçlarda kullanılan motor 1984-1985 yılında ilk defa kullanılmış 2446 cc hacminde sohch motor 83 bg şu ankiler 79 bg düşürülüp piyasaya sürüldü 4200 devirde 122 ft tork elde edilebiliyor bu güç aralığı 2400-4200 devir arası imiş
motor özellikleri
motor 2lII olarak isimlendirilmiş
maximum güç 83 bg
kg başına 17.0 tork düşüyor bu torku 2400 devirde elde etmeye başarıyor
daha geniş bilgi kitapçığında saklı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Hilux Kullanan?
« Yanıtla #10 : Ağustos 09, 2007, 13:13:02 »
Teşşekür ederim,lakin bana daha çok vites oranları lazım.Acaba kadranda gördüğümüz sürat ne kadar gerçekçi onu bulmaya çalışıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • teknikoto.forumup.com
Hilux Kullanan?
« Yanıtla #11 : Ağustos 09, 2007, 20:16:31 »
o sürate ulaşmak için depoya yaklaşık 2 litre benzin vede rampa aşağı düz bir yol lazım yani anlayacağınız o sürate çıkamazsınız ben en fazla 165 km bastım pompa yukarısına izin vermiyor ama illa ben 180 km basacağım derseniz pompayı kucaklamak adına pompa üzerinde ki devir kesici açılabilir ama pek akıllıca değil

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 981 kere teşekkür edildi
Hilux Kullanan?
« Yanıtla #12 : Ağustos 17, 2007, 12:26:03 »
Bir şey merak ediyorum, vergilendirmede Hilux'lar Kamyon/Kamyonet diye mi yoksa Otomobil olarak mı geçiyor?
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • teknikoto.forumup.com
Hilux Kullanan?
« Yanıtla #13 : Ağustos 17, 2007, 23:15:50 »
kamyonet alper bey yıllık vergisi şu an için 354,5*2=709ytl

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
Hilux Kullanan?
« Yanıtla #14 : Ağustos 18, 2007, 09:38:20 »
Alıntı yapılan: Mustafa  Aktaş
kamyonet alper bey yıllık vergisi şu an için 354,5*2=709ytl
[/quote]Teşekkürler.
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Hilux Kullanan?
« Yanıtla #15 : Ağustos 18, 2007, 19:53:12 »
Bir aralar 4X4 olanlar otomobil olarak geçiyordu,o da haliyle vergiyi uçuruyordu.

Şu anda o sorun giderildi sanırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
Hilux Kullanan?
« Yanıtla #16 : Ağustos 18, 2007, 21:47:35 »
Evet, aslında sorduktan sonra benim de aklıma o geldi. Sizin bahsettiğiniz 4x2 mi yoksa 4x4 mü Mustafa bey?
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • teknikoto.forumup.com
Hilux Kullanan?
« Yanıtla #17 : Ağustos 19, 2007, 03:21:56 »
Alıntı yapılan: Alper Sinav
Evet, aslında sorduktan sonra benim de aklıma o geldi. Sizin bahsettiğiniz 4x2 mi yoksa 4x4 mü Mustafa bey?
[/quote]
4*2 olan ama benim bildiğim vede ticaret bakanlığının onay belgesinde hem 4*2 hemde 4*4 olanlar kamyonet olarak geçiyor vede vergilerinde bir fark yok ayrıca vergisini öderken maliyeye başvurulduğunda kasko bedeli üzerinden de vergi uygulanabiliyor bu şekilde olursa vede kasko bedeli düşük ise bu sefer yıllık ödenen vergilerde düşüyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Ynt: Hilux Kullanan?
« Yanıtla #18 : Ağustos 18, 2024, 22:07:19 »
2011 Hilux modelde sıcaklık göstergesi var mı acaba