Gönderen Konu: mmt şanzıman hakında soru  (Okunma sayısı 2603 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
mmt şanzıman hakında soru
« : Ağustos 19, 2010, 09:23:42 »
arakdaşlar şanzumanda 123 viteslerde vuruntu oluyor otomatikte iken manuelde olmuyor nedendir bu?

Toyota Club Türkiye

mmt şanzıman hakında soru
« : Ağustos 19, 2010, 09:23:42 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
Ynt: mmt şanzıman hakında soru
« Yanıtla #1 : Ağustos 19, 2010, 10:10:47 »
Serkan bey merhabalar,
Öncelikle aracın kaç model olduğunu belirtmemişsiniz.
Ancak yine de genel olarak mmt (yeni adıyla M/M) ile ilgil yorum yapayım.
m/m vites değişimi, otomatikleştirilmiş manuel debriyaj sistemi ile çalışıyor. Tam otomatik vites araçlardan çok farklı. Daha çok manuel vitesli denebilir....
Dolayısıyla, vites değişimleri hissediliyor.
Sizin tabirinizle vuruntu yapıyor. Esasında vuruntu değil, araç 1 sn için kala kalıyor.
Bu sürede, eğer devir çok yüksek olursa ve ya rampa yukarıya gidiyorsanız, vites değişimi hissediliyor.
Otomatik konumdayken, manuel vites değişimi imkanı var, ancak vereceğiniz vites değişim komutu mantığın dışında olmamalı.
Örneğin; 2. viteste ve devir 1500/2000 arasındaysa, vites yükseltemezsiniz ve düşüremezsiniz.
Çünkü bu devir ve sürat, 2. vites için en uygun vitestir.
Devir 2500 sonrasında ve gaz vermeye devam ederseniz, manuel olarak vites yükseltme komutu verdiğinizde, araç sizi dinleyecek ve vites yükseltecektir.
Forumda arama yaparsanız, bu konuda çok fazla olumsuz ve daha az olumlu yorum bulabilirsiniz.
Ancak, aracın vites değişimlerine ayağınız alışırsa, kesinlikle keyif alırsınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Yaris
« Yanıtla #2 : Ağustos 19, 2010, 14:55:36 »
levent kardeş yorumların için teşekür ederim

aracım yaris 2007 model sol special dizel dir. geçen hafta sonu sonkara gittim araça orada bişiler yaptılar ve bu sorun düzeldi düzgün olarak 520 km gittim şuan ne yaptılarsa sanırım ayar o ayarı gine bozdu nedeni nedir merak ettiğim için konu açtım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 25, 2010, 00:27:32 »
selam arkadaşlar bir soru da ben sorayım mmt ile ilgili..  2.viteste iken frene asıldığında 1. vitese geçmemesi için ne yapmak gerekir bunu bir türlü başaramadım... araç 2. viteste yavaşlamaya başladığında 1. vitese geçmeye çalışıyor ancak yol açıldığında ise gaza basınca ekranda 1. vites göstermesine rağmen boşta kalıyor 1-2 saniye ve gaza bassanızda bişeye yaramıyor işte bu durumda iken tekrar 2. vitese geçemiyorum bu konuda yardımlarınızı bekliyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 25, 2010, 14:04:03 »
selam arkadaşlar bir soru da ben sorayım mmt ile ilgili..  2.viteste iken frene asıldığında 1. vitese geçmemesi için ne yapmak gerekir bunu bir türlü başaramadım... araç 2. viteste yavaşlamaya başladığında 1. vitese geçmeye çalışıyor ancak yol açıldığında ise gaza basınca ekranda 1. vites göstermesine rağmen boşta kalıyor 1-2 saniye ve gaza bassanızda bişeye yaramıyor işte bu durumda iken tekrar 2. vitese geçemiyorum bu konuda yardımlarınızı bekliyorum...

vites M de 1. vitesdeyken hızınız 8-10 km/h olunca vitesi manuel olarak 2 ye alın ama vites kolunu 2 ye geçinceye kadar bırakmayın. bundan sonra araç stop edinceye kadar 1. vitese geçmez.
ayrıca kalkış destek sistemi tam olarak çalışmıyor,vites geçişleri vuruntulu oluyorsa servisde mmt ye kalibrasyon ayarı yaptırmanız gerekir.
2010 toyota avensis 1.6 elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 26, 2010, 00:56:47 »
cevabınız için teşekkürler sabahleyin deneyeceğim bakalım inşallah bu sıkıntıyıda atlatırız...