0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yönetimden soğudum...
ya hayır ya ben söylicektim onu..senden soğudum ahmet senden soğudum
Bro çok bekledim seni Baktım bi kaç gündür de pek aktif değilsin sen ben mi var dedim
Soğumayacak gibi değil ki bro Ama nazar değdirdin he geçen benim bilgisayar konusunda birşey olmadı diiyp duruyodun
aynen abi 3 yıldır deliler gibi kullandığım alette şimdi nedeni belli olmayan bir sorun var
haliyle üye sayısı artığında her forumun başına gelir böyle şeyler.yönetimin kendi arasında iletişim kurması gerekiyor. ve yeniden yapılanması. ve kuvvetle yönetimin kendi elini kalabalıklaştırması...
ya bilgisayarım bozuldu ahmedim ya, durduk yerde kapanıyo..dövdüm ben de sinirlenince, bu sefer ekran kartını yaktım, götürdüm servise kartı değiştirdiler, kapanma sorununu çözemediler..çıldırttı beni..ram denedim, hard disk denedim yok abi yok..çat diye gidiyo..masaüstü olsa power supp dicem, ama laptop neden böyle yapar onu da anlamıyorum..o yüzden bilgisayardan da netten de soğudum
Türkay hoşgeldin diyim . Muhtemelen işlemci ısındığı içindir. Termal macununu yenile bence. Birde işlemci soğutucusunun ayaklarını kontol et oynama varmı diye . İşlemci soğumayınca kapatır bilgisayarı. Fanı da kontrol ettir. Olmadı altına soğutucu al.
yaneler oluyor forumda benim hiç bir şeyden haberim yok abi işlemci ısındığı için değil..benim de ilk aklıma o geliyordu ama onunla ilgisi yok, çok daha ısındığı zamanlarrda kapanmıyordu..ramdendir dedim (hala bu olabilir, slotlardan biri bozuk çıktı, şimdi tek slot kullanıyorum hala kapanıyor) ısınma gibi bir sorun yok klima altında bile kapanıyor..cpu consumption bilmemne var bios ayarlarından always low dersem daha uzun süre kapanmıyor ama yine kapanıyor hard disk de olabilir çünkü boot ekranında kapanıyor, boot ekranından önce kapanma olmuyor..şu ara bambaşka bir görüşüm var..bu şarj adaptörü fazla voltaj gönderiyor da bilgisayar kapanıyor olabilir..şu anda o var aklımda ama gidip adaptör de almak istemiyorum..bilkente gidince bir arkadaşın adaptörüyle denicem..
adaptörde olabilir kapanıyo diye adaptörde değiştirdiler abi sonra düzeldi sanırsam senin laptopun markası nedir?
adaptör herhalde..biraz önce kapandı yine açarken bios ayarlarından default dedim, yani cpu power consumption kısmı dynamic oldu yine.açarken de pilde açtım, çatır çatır açıldı..budur be..oldu sanırım..ama emin olmam için uzun süreli test lazım
iyi bari pil bitene kadar kullan sonra pil bitsin 1 saat şarja bırak sonra geri gel buraya
şimdilik öyle test ediyorum bugün gidip alayım adaptör bu arada unuttum marka söylemeyi, toshiba..a200 1-ah
formattan çıkan laptp niye yavaş olur ya güç seçeneklerini kontrol ettin mi? yüksek performans olsun o, tutup yakıt tasarrufu yapıyorsan yavaşlaması ondandır belki :S 3 senedir çatır çuturu geç, etmediğim işkence kalmadı..şöyle diyim; 3 senedir hiç kapanmadı..uçakta bile bekleme modundaydı, kapatmadım aleti hiç..arada şarjı biterse kapandı..senin şu ram programı ne ya? sanal ram mi yaptın? hard diskin bir kısmını mı ram olarak kullandın? bir de 32b windowsta 5gb ram görüyor mu ki ? bir de bir de 64b windows yükledilerse/yüklediysen ondan da yavaşlamış olabilir
konuya bak bilgisayar mühendisi doldurmuş bu ne abi kınama başlığı ne hale gelmiş ilahi tct... ilahi türkay...