Gönderen Konu: debriyaj setinde marka seçimi...  (Okunma sayısı 8250 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ....
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
debriyaj setinde marka seçimi...
« : Ağustos 18, 2010, 10:07:21 »
  arkadaşlar 98model 1,3 corollanın debriyaj setini değiştirmem gerekiyor.. serviste malumunuz 400 küsürlü rakamlara sırf malzeme fiyatı veriyorlar (aısın marka)
  dün şaşmaz oto sanayiinde fikir edinmek için japon oto parçacıları gezdim; her ağızdan farklı ses...
ilk yaren otoya gittim ank. lıların çoğu bilir burayı (japon yedek parçacısı) büyük biryer. : tezgahtar iki çeşit set olduğunu biri valeo diğeri aısın, veleonun sorun çıkarabileceğini aısının orj. japon malı olduğunu servisin taktığının aynı olduğunu söyledi kodu: kt 37a. paçaların hepsinin arkasında made in japan yazıyor. fiyat veleo 110 aısın 160tl

başka bir parçacıya sorudum aısınların malezya malı olduğunu kalitesiz olduğunu kendisinin daikin marka sattığını orj. japon malı olduğunu ve hepsinden kaliteli olduğunu söyledi. daikin fiyat :160tl. (kafam karıştı)

son olarak ismi torun du galiba toyota özel servisi gördüm, içerde 5-6 adet yüksek model corolla vardi bir de bunlara danışayım dedim, adamlar ne dese: kesinlikle aısın alma sıkışık trafikte hemen yanıyor. biz burda bütün arabalara veleo takıyoruz dedi şok oldum. veleo da iki çeşitmiş bir yeşil kutulu diğeri mavi kutulu, mavi kutu olanı alın dedi fiyatı 120tl civarı.

arkadaşlar debriyaj konusun da uzman olan kimse varmı aramızda?  nereden ne marka set almalıyım? aldıktan sonra dörtnalda taktırcam.
1998-1.3-xe

Toyota Club Türkiye

debriyaj setinde marka seçimi...
« : Ağustos 18, 2010, 10:07:21 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • !!! YERDEN GİDEN TOYOTACI !!!
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 163000
  • Model Yılı: '98
  • 31 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
Ynt: debriyaj setinde marka seçimi...
« Yanıtla #1 : Ağustos 18, 2010, 10:12:09 »
Bune böyle herkez bişe söylemiş :o

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bu dünya bana bilem kalmamış ki!
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 18, 2010, 11:05:43 »
arap saçı dedikleri bu olsa gerek.Çöz bakem gari arkadaş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 18, 2010, 11:14:05 »
Abi dörtnal a sor bence onlar bu işi sürekli yapıyorlar en iyisinide onlar bilirler .debriyaj seti çok dikkatli seçilmeli kullanıcı ve usta yorumları çok önemli benim daha önce başka arabada başıma geldi azcık zorlamada leş gibi balata kokardı .o sebepten siz iyice araştırın satıcıdan çok servislerin önerdigini alın bence .veleo kaliteli bir marka degil diye biliyorum siz gene japon malı bir ürün tercih edin .servisin dediginin dışına çıkmayın
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis 2005 1,6 : Öğretmen
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 18, 2010, 11:22:54 »
Yasin Arkadaşım Merhabalar,
Bende de 2 ay öncesine kadar 1994 Corolla (1,6 ) vardı ve iki yıl önce debriyaj setini değiştirttim.90 TL ye voleo işçilik 50 TL ve sonuç süper. Valla debriyajım pamuk gibi olmuştu abartılı olmazsa bugünkü avensisiminkinden daha iyiyidi. Sana tavsiyem İvedik 88 oto sanayiinde Oto Sultan var oraya git Hasan Usta var ( 0312 394 13 95) ona Kızılcahamam'dan Osman Öğretmenin selamı var de o sana gereken yardımda bulunur. Forumdan bazı arkadaşlar da Hasan Ustaya gidiyoruz ( Ben 2005 avensis, Arif Hoca 1994 Corona- Murat Hoca 2006 Verso - Ruşen Bey 1994 Corolla...) Sözün özü en fazla 200 TL ye işçilik dahil halledersin. Zaten daha fazla harcamaya da gerek yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ....
« Yanıtla #5 : Ağustos 19, 2010, 15:24:43 »
Yasin Arkadaşım Merhabalar,
Bende de 2 ay öncesine kadar 1994 Corolla (1,6 ) vardı ve iki yıl önce debriyaj setini değiştirttim.90 TL ye voleo işçilik 50 TL ve sonuç süper. Valla debriyajım pamuk gibi olmuştu abartılı olmazsa bugünkü avensisiminkinden daha iyiyidi. Sana tavsiyem İvedik 88 oto sanayiinde Oto Sultan var oraya git Hasan Usta var ( 0312 394 13 95) ona Kızılcahamam'dan Osman Öğretmenin selamı var de o sana gereken yardımda bulunur. Forumdan bazı arkadaşlar da Hasan Ustaya gidiyoruz ( Ben 2005 avensis, Arif Hoca 1994 Corona- Murat Hoca 2006 Verso - Ruşen Bey 1994 Corolla...) Sözün özü en fazla 200 TL ye işçilik dahil halledersin. Zaten daha fazla harcamaya da gerek yok.
Osman teşekkürler verdiğin bilgiler için, yolumun üstü zaten bir ara uğrarım
1998-1.3-xe

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #6 : Ağustos 20, 2010, 01:11:42 »
osman bı selam . abı aısın toyotanın orjınal debrıyajı. valeoda aısın kalıtesıne yakın ama toyotaların uzerındekı debrıyajlar orjınal japon malı aısın dıye bılıyorum. ben aldım pazar taktırcam. ama bı sorun cıkacagını sanmıyorum. benım arkadasım özel bır servıste calısıyor ona sordum aısın 100 bınden fazla gıder valeo da70-80 falan dedı.. yınede arastır debrıyaj onemlı bır konu
TUFAN BAHÇIVAN 2012 AURİS CONFORT EXTRA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ....
« Yanıtla #7 : Ağustos 21, 2010, 11:15:30 »
osman bı selam. abı aısın toyotanın orjınal debrıyajı. valeoda aısın kalıtesıne yakın ama toyotaların uzerındekı debrıyajlar orjınal japon malı aısın dıye bılıyorum. ben aldım pazar taktırcam. ama bı sorun cıkacagını sanmıyorum. benım arkadasım özel bır servıste calısıyor ona sordum aısın 100 bınden fazla gıder valeo da70-80 falan dedı.. yınede arastır debrıyaj onemlı bır konu
tufan yetkili servistenmi aldın parçayı yoksa özel bir yerden mi? özel ise kutunun üzerinde aısın hologram var mı, bir de fiyatını yazabilir misin?
1998-1.3-xe

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ağustos 24, 2010, 02:17:41 »
aysın markanın iki çeşidi var basının üzerindeki şemsiye sayısına bak şemsiye sayısı fazla olan iyisidir. benim başıma gelmişti daha önceden
-===2004 corolla terra sd makyajlı kasa)))):

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Başkalarının kusurunu örtmekte gece gibi ol"
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 24, 2010, 03:07:51 »
orjinalse hepsini alabilirsin. Valeo da bu işin piridir. Diğer firmalarda iyidir. Sanırım zaten dediğiniz gibi AISIN orjinal yedek.
“Ne söyleyeyim?” diye düşünmek, “Niçin söyledim?” diye düşünmekten hayırlıdır.
Sadi Şirazi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ağustos 24, 2010, 17:21:58 »
eniştem 98xli'ye 2 yıl önce valeo taktırdı, yaklaşık 20-25 km yaptık, geçenlerde yolda kaldık, balata 2 parça çıktı. 4nal'da orjinal japon aisin taktılar, şimdilik memnunuz...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ....
« Yanıtla #11 : Ağustos 25, 2010, 15:17:14 »
eniştem 98xli'ye 2 yıl önce valeo taktırdı, yaklaşık 20-25 km yaptık, geçenlerde yolda kaldık, balata 2 parça çıktı. 4nal'da orjinal japon aisin taktılar, şimdilik memnunuz...
Dörtnal da taktıklarının orjinal olduğundan nasıl emin oldunuz? servisten mi alıp taktılar veya parçanın üzerinde aısın hologram vs. varmıydı. bir de mümkünse size kaça mal olduğunu yazar mısınız?
1998-1.3-xe