0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
öncelikle merhabalar herkese...iki gün önce 4 yıldır ara verdiğim toyota serüvenime yeniden başladım...inşallah 1993 1.6 GL kadar iyi çıkar bu modeli, zira 11 yıl boyunca binip hiç bir sorun yaşanılmaması ve aracın her zaman zevk vermesi gerçekten müthiş bir şey...yeni aracıma oto boya ve koltuk koruma yaptırmamın bir manası varmıdır, açık farkla faydası varmıdır, camlara orta koyulukta film çektirmenin polis açısından bir sıkıntısı olabilir mi?Filmin arabanın güneş altında çok ısınmamasında ciddi oranda bir faydası olabiliyor mu?selamlar teşekkürler...[/quote]koltuk koruma:arabanın iç ve bagaj tekstil bölümüne leke tutmama (çay-kahve-kola vs) özelliği kazandırmak gibi bir şeymiş, ayrıca arabanın iç plastik aksamının da toz tutmamasını sağlıyorlarmış[quote=İsmail H. Timurcioğlu]Boya koruma yaptırmadım. Belli ince çizikler oldukça pastayla yok oluyo. Kendim hallediyorum. Koltuk korumadan kastınız ne onu anlamadım. Kastınız kılıfsa yaptırın derim. Ama sanırım yanda hava yastıkları olduğu için ön koltuklara kılıf takılmıyomuş. Herhangi bir kaza anında hava yastıklarının patlamasına engel olduğu için. Benim 4 yaşında bir oğlum var ve tüm döşemeyi mahfetti. Araca binenler binmeden önce koltukları süpürüyolar. Döşemeyi yıkattırıp arkaya kılıf, önlerede minder yaptıracağım.[/quote]koltuk koruma:arabanın iç ve bagaj tekstil bölümüne leke tutmama (çay-kahve-kola vs) özelliği kazandırmak gibi bir şeymiş, ayrıca arabanın iç plastik aksamının da toz tutmamasını sağlıyorlarmış,adana da yaşıyorum...dünyadaki cehennem diyebilirsiniz...ön cama film çektirmeyip içten karton korunak kullanıyorum, yan ve arka camlara film düşünüyorum...
Koltukları temizleyip üzerine bir koruma sıvısı sıkıyorlar. Bu sayede kir tutmuyor. Çay vs sıvı yada tozlu bir sey gelince temizlemesi kolay oluyor.[/quote]İç koruma mutlaka yaptırın bence. Çok fazla faydasını göreceğinizi temin edebilirim. Koruma yaptırdıktan sonra aracınızın koltuguna veya iç döşemede leke olustugunde nemli bir bezle sildiğinizde gitmiyorsa eger ziebart ücretsiz çıkartıyor lekeyi.Dip Not : Kurum lekeleri dokumanın içine işlediği için çıkartılamıuyor,(daha önceki arabamda yasadım aynı sorunu) bu yuzden kurum tanceiklerini silmeden önce hava (üfleyerek veya hava tabancası gibi) ile temizlemeye çalısın.Hayırlı olsun..