Gönderen Konu: Yeni Corolla d4d mmt alamyı düşünüyorum. Lütfen konu hakkında yardım ediniz.  (Okunma sayısı 2299 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
Yeni kasa Corolla D4D almak üzereyim. Comfort extra olacak kısmetse. MMT şanzıman.

Aklımda yenilenen corollanın 16 valf, 205 nm tork ve 90 beygir olması aracı nasıl etkler diye düşünüyorum. Yeni makyaj güzel ama ;

- Araç yokuşlarda klima açıkken sıkıntı yaşatır mı?

- Uzun yolda performans nasılıdır ? Ralli yapmayacağım ama 4 kişilik aile rahat edermi yol gidişi anlamında.

- Araç ile ilgili farklı sitelerde olumlu/olumsuz yazılar fakat mmt genelde nasılsır.

- Kalkışlarda eğer yokuşsa yığılıyor denmiş ve trafik yoğunsa sıkıntı denmiş gerçeklik payı nedir?

Ben Toyotaya hep güvenmişimdir ve ilk defa dizel aracım olacak. Eğer yardım ederseniz sevinirim.

Saygılarımla.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Yeni kasa Corolla D4D almak üzereyim. Comfort extra olacak kısmetse. MMT şanzıman.

Aklımda yenilenen corollanın 16 valf, 205 nm tork ve 90 beygir olması aracı nasıl etkler diye düşünüyorum. Yeni makyaj güzel ama ;

- Araç yokuşlarda klima açıkken sıkıntı yaşatır mı?

- Uzun yolda performans nasılıdır ? Ralli yapmayacağım ama 4 kişilik aile rahat edermi yol gidişi anlamında.

- Araç ile ilgili farklı sitelerde olumlu/olumsuz yazılar fakat mmt genelde nasılsır.

- Kalkışlarda eğer yokuşsa yığılıyor denmiş ve trafik yoğunsa sıkıntı denmiş gerçeklik payı nedir?

Ben Toyotaya hep güvenmişimdir ve ilk defa dizel aracım olacak. Eğer yardım ederseniz sevinirim.

Saygılarımla.
Hayırlısı olur inşallah. Bende d4d elegant'ı var corollanın ve çok memnunum.. Yanlız dizel motorlu toyota corollalar 16 değil de 8 valf diye biliyorum ben.
2011 Corolla Elegant, d4d, Kar Beyazı, İçi Bej

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
Öncelıkle hoş geldiniz.Profil bilgilerinizi doldurunuz ve sizi tanımamızı sağlayınız.
Bende sizin alacağınız zaraçtan aldım.Memnun kalırsınız ama şunu söyliyim mmt almayın..Sürüş kalitesi cok güzel..Zevk alırsınız ama sorun çıkma ihtimali yüksek.Satarken de düz vitese oranla zorlanırsınız.Tam otomatik yada düz vites tercih bu olmalı.Bende bundan önce 2007 1.6 benzinli comfort mmt vardı.Çok seviyordum ama mmt den defalarca yolda kalınca satıp dizel düz vitesini aldım.Karar sizin heleki büyük şehirdeyseniz bence mmtden uzak durun.Klıma açıkken pek sorun yaşamaz,uzun yolda 4 kişi ile cok rahat edersiniz.
2010 Dizel Comfort Extra Beyaz...

Artık coca colaya,aside son..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ŞıpTronik
ben de 950km'dir aynı aracı kullanıyorum. Tam otomatik benzinliden dizel mmt'ye geçmeme rağmen şu an oldukça memnunum. Neredeyse alıştım sayılır. Yokuşta çekmeme, kalkışta yığılma vs söz konusu değil.

Sadece vites geçişleri tam otomatik gibi değil, ayağınızı hafif gazdan çekmeniz lazım öne yığılma yapmaması için. Bu şanzımanın yarı otomatik olduğunu düşünürseniz bu da zaten gayet normal. Şöyle ki; düz vites kullandığınızı düşünün. Debriyaja basıp vites değiştirirken ayağınızı gazdan çekmez misiniz? Burada debriyaja basıp vitesi değiştiren mmt oluyor. Size de hafifçe ayağınızı gazdan çekmek kalıyor.

Trafik yoğunsa manuel moda atıp kullanıyorum, zaten kitapçıkta da bu şekilde yazıyor. Kitapçığı bırakın zaten yoğun trafikte sadece 1. vitesi kullanıyorsunuz. Alışınca sokak aralarında falan manuel modda kullanmak süper zevkli.

Ralli yapmayacağım diyorsanız ben tavsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Başkalarının kusurunu örtmekte gece gibi ol"
  • 10 kere teşekkür edildi
Konfor konusunda şunu söyleyeyim. Araç hızı artıkça rüzgar sesi artıyor. Ayrıca soğuk asfalt bir yolda ilerliyorsanız lastik sesi aşırı rahatsız edecek şekilde içeri giriyor. Bence bu iki faktörü konfor açısından göz önünde bulundururak aracınızı alın. Bunun dışında süspansiyon sistemi yumuşak ve bozuk yolu pek hissetirmiyor diyebilirim. Hiç arka koltukta oturmadım ama arka koltukta oturanlar aracın virajlarda çok savurduğunu söylediler. Sanırım bu birazda yumuşak süspansiyondan kaynaklanıyor.
Motor ise gerçekten iyi. Klima açık kapalı farketmiyor. Çok dik rampalarda 4 kişi ve full dolu bagajla bile 3.vitesten  aşağıya pek düşmüyor. MMT konusunda ise siteyi araştırmanızı öneriyorum.
“Ne söyleyeyim?” diye düşünmek, “Niçin söyledim?” diye düşünmekten hayırlıdır.
Sadi Şirazi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ŞıpTronik
Bu rüzgar sesi 2009 benzinli corollada böyle değildi. Şu anki aracımda ben de bu rüzgar sesinden şikayetçiyim. 100'ün üzerine çıkınca başlıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
İlgi göterip bilgisini paylaşan herkese çok teşekkürler. Anladığım kadarıyla motor ve mmt sorunundan çok ses problemi daha ön planda. Yine de toyota olduğu için çok güveniyorum. Diğrleri konfor ile alakalı aracı tekrar test edeceğim. Gerçi sipariş vermiştim ama :). Tekrar teşekkürler.