Gönderen Konu: Crafter'a LCD Tv ve 220v elektirk bağlantısı....(Murat İSKEFİYELİ'ye ithafen)  (Okunma sayısı 6444 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
   Uzun zamandır eklemeyi düşünüpte bir türlü ekleyemediğim fotoğrafları şimdi ekliyorum.Murat İSKEFİYELİ kardeşimde epey bir zamandır bekliyordu.
   Öncelikle önümde üç Tv seçeneği vardı.Arçelik,Grundig ve Toshiba.Tercihimi Toshiba'dan yana kullandım.Neden mi? Cd girişi tam sağ üst kısmıma denk geldiğinden,gözümü yoldan ayırmadan rahatlıkla cd'yi takabiliyorum.Arçelik ve Grundig'in Cd girişleri sağ yolcu kapı tarafında kalıyordu.Evdeki büyük tv Toshiba.Ses kalitesinden memnun olduğum için aynı markada karar kılmama en büyük etken oldu.Bu Tv'lerden sadece Toshiba 220v ile çalışıyor.Bu da bana ekstra masraf demekti.Bunun için ya bir inverter ya da Ups almam gerekiyordu.İnverter,aracı çalıştırmadan kullanmam halinde aküden fazla akım çekiyor olmasından dolayı Ups aldım(Ramazan ustamın tavsiyeleri tabii ki)...Önce Bircan Oto Dizayn firmasına tv için kasa yaptırdım.Tavan döşemesinden bir miktar  keserek tv askısını tavan sacına kaynattılar(gaz altı kaynak ile).Daha sonra kaporta tamirinde kullanılan sac ile tv için dış kasa yapıldı.Cd girişi ve kontrol tarafı ustayı uğraştırsada döşemenin kaplamasıda dahil olmak üzere toplamda 9 saatlik bir uğraş sonrası montaj bitti ve ortaya güzel bir iş çıktı.
   Tv montajından sonra elektrik bağlantılarına sıra geldi.Media Markt'an o zamanın indirimli fiyatı (69 TL) ile 650w gücünde bir UPS aldık.UPS için en uygun yer,sürücü koltuğu altında bulunan sigorta boşluğuydu.Aküden çekilen 12v elektriği ve Tv'nin kablosunu direkt olarak buraya çekti Ramazan usta.Koltuk altında kalacağından,Ramazan usta koltuk dışına bir aç-kapa düğmesi ve şalter görevi gören bir anahtar çekti.Sesi ile rahatsız etmemesi içinde buzzer'ını lehiminden söküp çıkardı.Uzun süreli kullanımlarda sıkıntı çıkarmaması içinde büyük boy bir fan taktı.Soğutma daha iyi olacağından böylelikle daha fazla film seyredilebilir,daha çok laptop şarj olabilecek.Sistem'e ek olarak araç içine 4-6 adet elektrik prizi monte edilecek.Turkcell 3G internet bağlayınca bu konuda bir eksiğim kalmayacak.Montaj esnasındaki telefonum kamerası çalışmadığından (aslında çalışıyormuş ama ben açamamışım :rofl: :rofl: ) dolayı montaj ile ilgili fotoğraf gösteremeyeceğim sizlere.Bitmiş hali böyle arkadaşlar....

UPS'in koltuk altındaki konumu...

UPS'in açmap kapama düğmesinin dışarıya alınmış hali

Elektrik sisteminin şalteri

Şimdide sıra o değerli yorumlarınızda.....
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
güzel olmuş elinize sağlık.
bana ithaf ettiğin için de ayrıca teşekkürler.
anladığım kadarı ile UPS içindeki aküleri çıkartıp, aracın aküsünden aldığınız 12V u bunların uçlarına bağladınız. UPS in aküleri de 12 V muydu?
hoşuma gitmeyen ise buton ve şalter oldu. daha kalitelilerini kullanabilirdiniz.
eksik olarak gördüğüm ise, çıkış yönünde sigorta şalteri olmayışı. yani evlerde kullandığımız otomatik sigortalı şalterlerden kullanman gerekir. 650 W lık bir UPS olduğuna göre 220 V üzerinden hesap yaparsak 3 A lik bir otomat işini görür.

yolcularının iyi günlerde kullanması dileğiyle.
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
Valla ne diyeyim mükemmel bir  çalışma  olmuş Özcan. Baya büyük  gözüküyor kaç inç bu tv. Birde usb desteği var mı ?

Ups nin yeri tam olmuş, şalter gerekli bir güvenlik donanımıydı onuda koymuşsunuz, tv nin montajı ise  zaten profesyonel bir elden çıktığı belli. Tabii öncelikle bu fikri üreten kişiyi tebrik etmek  lazım. Güle güle seyretsin yolcuların Özcan, boş zamanlarında da sen :D
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
güzel olmuş elinize sağlık.
bana ithaf ettiğin için de ayrıca teşekkürler.
anladığım kadarı ile UPS içindeki aküleri çıkartıp, aracın aküsünden aldığınız 12V u bunların uçlarına bağladınız. UPS in aküleri de 12 V muydu?
hoşuma gitmeyen ise buton ve şalter oldu. daha kalitelilerini kullanabilirdiniz.
eksik olarak gördüğüm ise, çıkış yönünde sigorta şalteri olmayışı. yani evlerde kullandığımız otomatik sigortalı şalterlerden kullanman gerekir. 650 W lık bir UPS olduğuna göre 220 V üzerinden hesap yaparsak 3 A lik bir otomat işini görür.
yolcularının iyi günlerde kullanması dileğiyle.
   Aynen dediğin gibi Murat,içinde ki aküyü çıkarıp direkt aracın aküsüne bağladı Ramazan usta.Dediğin anahtarlarda bulabildiklerimizin en yakışıklısı.Şalter niyetine kullandığımız anahtarın gücü yüksek(Osman kardeşim anlamıştır ne demek istediğimi).Çıkış yönü şalteri sanırım dediğim şalter olacak Murat.O aküden Ups'e gelen elektrik akımını açıp kapatıyor...

Valla ne diyeyim mükemmel bir  çalışma  olmuş Özcan. Baya büyük  gözüküyor kaç inç bu tv. Birde usb desteği var mı ?
Ups nin yeri tam olmuş, şalter gerekli bir güvenlik donanımıydı onuda koymuşsunuz, tv nin montajı ise  zaten profesyonel bir elden çıktığı belli. Tabii öncelikle bu fikri üreten kişiyi tebrik etmek  lazım. Güle güle seyretsin yolcuların Özcan, boş zamanlarında da sen :D
   Tv 19" Osman.Usb girişi bunda yok ama diğer iki markada mevcuttu.Hatta Arçelikte Sd kart desteği bile vardı.Bu fikir tamamiyle benden çıktı.Çünkü normal bir sistem yapmış olsaydım masrafım 4.500 TL'yi bulacaktı neredeyse.Navigasyonlu Dvd Player (JVC ya da Alpine olacaktı)+ Tv ve öteberiler ile...Bu Tv'yi görünce işte aradığım bu dedim.Almadan öncede hem Dvd hemde normal bir Cd takıp,tv'yi salladım,dürttüm,evirip çevirdim.Baktım bunca eziyetten etkilenmiyor hemen aldım.Çokta iyi oldu.Film seyretmeye gelince bütün filmlerimi dinledim ama daha izleyemedim :D :D :D işin kötü yanı tv montajını yapan usta her gelen Crafter ve Sprinter'a aynı işi yapıyor.220v elektriğe sahip tek Crafter/Sprinter ben iken şimdi herkeste var.Bu arada tv'nin ses çıkışını bir jak yardımı ile radyo-cd ünitesinin Aux çıkışına bağladı Ramazan usta.Mükemmel bir sese sahibim şimdi.Gerçi bunu müzik için söyleyemeyeceğim.Bas hoparlör ön göğüste olduğundan patlamalı gürültülü filmlerde izlemesem bile yinede keyif alıyorum....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
Özcan abi allah cebine bereket versin yolcun olmak istedim şimdi :D daha yeni atılımlarda bekliyoruz :) :P
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
Neyse sağlık  olsun bu şekilde de güzel. Ama  tabiiki usb desteği  olsaydı en azından 8-16 gb lik bir  usb ye 700 mb den epey bir  divx  film  atardın  senin içinde  kolaylık  olurdu.   Ama  naparsın  her  güzellik  bir  üründe  bulunmuyor  maalesef, bir özellik birisinde  varken  aradığın  diğer  özellik aynı üründe  olmuyor.

Ayrıca  bahsettiğin  o şalter  "EMERGENCY STOP" butonu görevi  görüyor  galiba, birde kırmızı  başlıklı kocamanca  bir şey  olaymış  tam adına  yakışır bir  buton  olacakmış. :D 
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
Özcan abi allah cebine bereket versin yolcun olmak istedim şimdi :D daha yeni atılımlarda bekliyoruz :) :P
   Beklemede kal ve izlemeye devam et Ercü....Bu gün koltuk arkası tv sisteminin detaylarını inceledim.Bir ana server,6 ekran için bir elektrik dağıtıcısı (bana 3 adet gerekecek),4 adet uydu yayını için xenon balastına benzer dağıtıcılar,12-24v çevirici trafosundan oluşan bir sistem bu.12 saatte montajı yapılıyor.2 yıl sınırsız diyebileceğim garanti.Ankara,İstanbul ve İzmir illerinde anında servis/yedek parça.Ve direkt olrak kendileri ilgileniyorlar.Bayilik ya da servis şubeleri yok.Montaj/servis işlemleri hepsi firmaya ait.Usb ve aux girişleri,dokunmatik ekran,kulaklıklarıda mevcut.

Neyse sağlık  olsun bu şekilde de güzel. Ama  tabiiki usb desteği  olsaydı en azından 8-16 gb lik bir  usb ye 700 mb den epey bir  divx  film  atardın  senin içinde  kolaylık  olurdu.   Ama  naparsın  her  güzellik  bir  üründe  bulunmuyor  maalesef, bir özellik birisinde  varken  aradığın  diğer  özellik aynı üründe  olmuyor.

Ayrıca  bahsettiğin  o şalter  "EMERGENCY STOP" butonu görevi  görüyor  galiba, birde kırmızı  başlıklı kocamanca  bir şey  olaymış  tam adına  yakışır bir  buton  olacakmış. :D 
   Öyle diyorsunda hiç bir şey Dvd'nin ses görüntü kalitesinin tadını vermiyor.Ama dediğin gibi Usb girişi olsaydı fenada olmazdı yani :) dediğin gibi koca başlıklı kırmızı bir buton takayım dersem yalan olur.Bulamam çünkü :) :) :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
özcan turizm farkı ;) hayırlı olsun özcan abi :)
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
Amaaan 650W da ne ki?? Benim Landcruiserda 2000W/4000W 12-220 invertör var:))))))) Matkap bile çalıştırırm billa:))))) Hem de ikinci Optima Deep Cycle aküye bağlı...Boşalt boşalt kullan.
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
Amaaan 650W da ne ki?? Benim Landcruiserda 2000W/4000W 12-220 invertör var:))))))) Matkap bile çalıştırırm billa:))))) Hem de ikinci Optima Deep Cycle aküye bağlı...Boşalt boşalt kullan.
   Hee biliyorum.Ne hava atıyorsun konumda birader :D Abi sen onunla değil matkap Hilti bile çalıştırırsın.Senin LC benim Crafter'dan küçük ama daha çok şey alıyor.Şimdi senin o aküyü ben bu arabanın neresine koyayım.Koltuk arkası tv sistemi yaptırırsım ana üniteyi nereye sıgdıracağız ben onu bile şimdiden kara kara düşünmeye başladım :) :)

özcan turizm farkı ;) hayırlı olsun özcan abi :)
   Teşekkürler Seçkin.Buyur beklerim bir gün :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
   Teşekkürler Seçkin.Buyur beklerim bir gün :D
inşallah özcan abi :)
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Hayırlı olsun miirim. Uzun yıllar kullanmak nasip olur inşallah. Ama ben araba alamadım bunu alacam senden. Okula servis atarım hiç değil bi de üstüne para kazanırım :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • 1 kere teşekkür edildi
Güle güle izlesinler :)
2010 Dizel Comfort Extra Beyaz...

Artık coca colaya,aside son..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
   İnşallah Seçkin....

Güle güle izlesinler :)
   Teşekkürler Teoman bey.Yahşi Batı ve Recep İvedik'te gülmekten kırıla kırıla izliyorlar :D :D