0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ArkadaşlarSorun eksozdan yada katalitik konvertörden değilmiş.Arka motor kulağı kopmuşMotoru şasiye bağlayan 3 tane motor kulağı var.Ön ve yan kulaklar sağlam. Ama arka kulak kopmuş. Tüm titreşimi zırıltıyı ondan yapıyormuş.Bilginiz olsun.Hemen suçu eksoza atmamak lazım. Eksoz tamircilerinede götürdüm. Hemen aç timsahlar gibi "tabi abi eksozdan yapar bu sesi, değişelim hemen 350 YTL'ye hallederiz" dediler )Ama hepsini suçlamamak lazım. Aralarında iyi ustalarda var.[/quote]cevap biraz geç oldu ama bizim aynı belirtiler egzos'tandı. belirtiler aynı olduğu için egzos dedim çünkü motor sesinizi dinleme gibi bir olanağım yoktu. geçmiş olsun dileklerimle.
Arkadaşlar cevaplar için teşekkür ederim.Motor kulağını değiştirmek için 2-3 ustadan ve servislerden fiyat aldım.İnanmayacaksınız ama;Yetkili servis işçilik bedeline 35 ytl dedi, diğer ustalar 65 ytl.Farka bakın, nerdeyse 2 katı. Bilinenin tersine servis daha ucuza yapıyor bu işi.Hem parça fiyatıda daha ucuz.Sonuç, ustalar ucuza yapıyor diye yetkili servislere danışmadan iş yaptırmayın.[/quote]Aracın normal bakımları için özel servise gitmişken motor kulağınıda değiştirteyim dedim.Usta bozuntusu yan sanayi takmış. Sorun çözülmedi.Arkadaşlar özel servislere gitmeyin. Taktıkları parçanın garantisi yok. Aç kurt gibi biri kucağa düşsede kıyısından köşesinden yesek diye bekliyolar. Bu bana ders oldu. Sizede tavsiye olsun:)Adam gibi adam kalmamış. adınıda vereyimde siz gitmeyin bari.YENİ DÖRTNALAnkarada bi tane daha var, orayada asla gitmeyin, parça çalıyor araçtan, sonra takmayı unutmuşuz diyor yüzsüz.Onun adıdaAHOTO
İşi erbabına bırakmalı yani öyle değil mi??? Size şöyle kısa bi hikaye anlatayım;Zamanında kılıçlar kullanılırken kılıç ustaları varmış. Küçük bi erkek çocuğu evlerinin çatı katında bulduğu eğri bi kılıcı kılıç ustasına götürmüş. Sormuş usta bunu kaça düzeltirsin demiş. Usta da 5 liraya düzeltirim demiş. Çocuk tamam demiş al o zaman bu paran bu da kılıç. Düzelt hadi... Usta kılıcı yere yatırmış. Üstüne oturunca dümdüz etmiş. Al demiş çocuğa kılıcın hazır. Çocuk da kızmış öfkelenmiş bunun için mi benden 5 lira aldın ver paramı geri demiş. Usta da peki demiş paranı vereceğim ama kılıcı da eski haline çevireceğim. Çocuk da tamam demiş eski haline çevir ver. Neyse ki usta kılıcı eliyle büküp vermiş çocuğa. Çocuk daha kılıç ustasının dükkanından çıkmadan kılıcı koymuş yere üstünde zıplamaya başlamış. En sonunda kılıç "çat" diye kırılmış. Çocuk üzgün bi şekilde dönüp ustaya bakmış. Usta da çocuğa demiş ki; Her kıç kılıcı düzeltseydi ben de senden bu parayı istemezdim demiş. Yani burdan çıkan sonuç şu ki; servisler çok basit gibi görünen şeyler için belki uçuk denecek paralar alıyolar ama şu da bi gerçek ki bu fiyatları firma sahipleri değil, bu iş için ne kadar işçilik ne kadar emek harcanacağını bilen mühendisler belirliyor. Bu insanlar dünya kadar eğitim alıyor. Konularında en uzman kişiler. Gittiğiniz servislerde sizin memnuniyetiniz için herşey sunuluyor öyle değil mi? Tutupda size kimse aracınızın onarımının bitmesini beklerken abi geç yazhanede yağ sobasının başında ısın demiyor. Layık olduğunuz muameleyi yapıyor. Sizi yolmak için değil sorununuzu çözmek için var servisler. Bu zihniyeti bi türlü kabullenmek istemeyen arkadaşlar var.