Gönderen Konu: HOPARLÖR VE ÇELİK JANT  (Okunma sayısı 3165 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
HOPARLÖR VE ÇELİK JANT
« : Ağustos 15, 2010, 19:24:40 »
  Merhaba arkadaşlar. Ben bundan 4 ay öncesine kadar standart bir sürücüydüm aracıma çok bakmaz. Sadece bozulan parçaları değiştirirdim. Forumda yazılanları okudukça denemeye başladım araç hakkında bilmediklerimi öğrendim. Şimdi daha bilgili bir sürücü olduğumu söyleyebilirim. Hepinize çok teşekkür ederim toyotacılar.

İlk operasyonumu araç hoparlörlerine yaptım. Vatandan 2 adet 13 cm arka hoparkör aldım (aracım 99 model corolla Km:10000). yarım günlük uğraş ve forumdaki bilgiler sayesinde arka kapağı komple söktüm. ( bana kalsa haparlör korumalarını sökecektim. Kesin açılıyodur diye düşündüm. Perçinli dikkat). takım işlemini gerçekleştirdim. matkap ile kaportayı delip 2 vida ile tuturdum.

1. soru: arabadaki kabloların hangisi artı hangisi - anlatyamadım. hoparlörü rasgele bağladım.Ses aldım. Ters çevirdim gene ses aldım. ses kalitesi çok farketmedi. sizce bu bağlama şekli doğrumudur. yoksa nasıl bağlandığı farketmez mi?

2. soru: 4 plastik jant kapağımda çatlak var. orjinalini sordum 100 tl dediler. Alaşımlı jant baktım 300 TL den başlar 1000 tl kadar var. 280 tl ye koçtaşta jant satıyorlar. Arabanın orjinal jantlarına saç jant diyorlar. Yani bu alaşımlıların en kötüsü bile bizim orjinal Janttan iyimi? 300 Tl'ye jant almaktansa orjinale 4 kapak almak daha mı mantıklı? Verebileceğim maksimün limit 400 tl jant için.

Şimdiden çok teşekkür ederim.

Toyota Club Türkiye

HOPARLÖR VE ÇELİK JANT
« : Ağustos 15, 2010, 19:24:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 62 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
Ynt: HOPARLÖR VE ÇELİK JANT
« Yanıtla #1 : Ağustos 15, 2010, 19:30:14 »
2. soru: 4 plastik jant kapağımda çatlak var. orjinalini sordum 100 tl dediler. Alaşımlı jant baktım 300 TL den başlar 1000 tl kadar var. 280 tl ye koçtaşta jant satıyorlar. Arabanın orjinal jantlarına saç jant diyorlar. Yani bu alaşımlıların en kötüsü bile bizim orjinal Janttan iyimi? 300 Tl'ye jant almaktansa orjinale 4 kapak almak daha mı mantıklı? Verebileceğim maksimün limit 400 tl jant için.

Şimdiden çok teşekkür ederim.

İlk soru için birşey diyemiyeceğim.

Saç jant piyasadaki çoğu kalitesiz cin mallarından ve hatta bir çok markadan daha sağlam.Jant konusunda ucuza kaçmamanız gerektiğini imkan yoksada saç jantla kalmasını öneririm size.
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 15, 2010, 19:35:53 »
 Merhaba Tolga Bey,
 Madem ki forumumuzu 4 aydır takip ediyorsunuz o zaman Tanışma bölümüne uğramanızı hatırlatmama gerek yok diye düşünüyorum.
 Hoparlör bağlantıları ile ilgili eğer ki aracınızın tesisatı hazırsa yani teypten hoparlör kablosunu siz çekmediyseniz kırmızı kablo(yada çizgili) artı bağlantısına, siyah kablo(yada düz renk) hoparlörün eksi bağlantısına bağlanmalıdır.
 Kant kapakları ile ilgili servislerde orijinalleri 80 TL civarında. Ancak bu kapakların orijinali ile aynı görünüme sahip olan ancak daha kalitesiz yan sanayi ürünleri tanesi en fazla 10 TL'den piyasada ki yedek parçacılardan temin edebilirsiniz.
 Eğer bütçe 800 TL kadar varsa, çok kaliteli ve gösterişli alüminyum jantlarda bulabilirsiniz...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #3 : Ağustos 15, 2010, 21:48:30 »
  Hoparlörü bir akşam söküp bağlantı doğrumu kontrol edeceğim teşekkür ederim. Ön hoparlörleride sökmek istiyorum ii şallah kapıdaki plastik aksamı inciltmeden sökebilirim. Zira başarıya ulaşırsam nasıl söktüğümü resimli anlatmayı düşünüyorum. Bir bilen arkadaş var ise yardımcı olursa çok sevinirim.

jant almaktanda vaz geçmek üzereyim. Madem aracın orjinal saç jantları 300 tl ye alınan jantlardan daha sağlam. Değişim yapmayayım. Böyle bir işe kalkışmak için sanırım en az 800 tl ye ihtiyaç var. Birde 2. el jantlar var ama o da nasıl alınır bilmem. 2. el janta güvenilir mi. Madem sağlam neden 2. ele düşmüşler. Onarımlı olabilirler. Siz ne dersiniz 2. el işine.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 62 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 17, 2010, 02:54:33 »
jant almaktanda vaz geçmek üzereyim. Madem aracın orjinal saç jantları 300 tl ye alınan jantlardan daha sağlam. Değişim yapmayayım. Böyle bir işe kalkışmak için sanırım en az 800 tl ye ihtiyaç var. Birde 2. el jantlar var ama o da nasıl alınır bilmem. 2. el janta güvenilir mi. Madem sağlam neden 2. ele düşmüşler. Onarımlı olabilirler. Siz ne dersiniz 2. el işine.

İkinci el jant tabiki alınabilinir.Tamir görüp görmemesi ve hangi ülke menşeili olduğu önemli etkenlerden.Ciddi manada güvene bileceğiniz bir yerden veye kişiden almanızı tavsiye ederim.
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • İsyankar Toyotacı :)
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #5 : Ağustos 17, 2010, 03:04:18 »

konuyu yeni gördüm jant almaktan vazgeçme jant candır, ama 2. elde olsa markasına ve tamir görüp görmediğine bak, benim aracımın üstündeki jantlar 2. el mesela çokta memnunum boyayı falan geçtim çizik yok üstünde, insanoğlu doyumsuzdur başka bir jant görür hoşuna gider kendi jant+lastiğini takasa saydırır, bu işler böyledir...