0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Pompalar olma ihtimali % 70
merhabalar herkese.Yaklaşık 2 ay önce tüm ısrarlara rağmen 96 model 1,6 Xei aracımı almış bulunmaktayım.lakin yaklaşık yeni farkettiğim bir sorun ! ile karşı karşıyayım.aracımı stop ettikten sonra sol ön tekerin arka kısmından yoğun bir benzin kokusu geliyor kaputu açıp bakıyorum herhangi birşey göremiyorum,çalıştırmadan önce kontrol ediyorum koku yok yalnız çalıştırayım sonra durup baktığımda kokuyor malum pekte birşey anlamadığım için sizlere bir danışayım dedim.sizce bu nereden kaynaklanıyor olabilir?
arkadaşım sonuç hakkında bilgi vermemişsin konuyu hortlatmak gibi olacak ama ne yaptın benzin kokusunu halledebildinmi. hallettyisen nasıl hallettin. paylaşırsan sevinirim. değilse sinirimden 8 yıldır kullandığım aracı yakma noktasına gelmek üzereyim. selamlar
Yakıt hattını kontrol edin herşey ortaya çıkar,Bahsettiğiniz yere yakın olarak benzin filtresi var,ya filtre girişinde yada yakıt hattında kaçak vardır kontrol edince ortaya çıkar,aracı lift'e kaldırınca belli olur.
aracı 4 defa kaldırıp altına üstüne baktılar. öyle afaki bir benzin azalması yok kaçıran akıtan bir yer yok. sadece depo benzin buharı tahliyesi valfi westinghouse ın hemen önünde o sürekli benzin kokusunu salıyor. soracağım deponun içerisinde herhangi bir sübap valf vs. var mıdırı. depo belirli bir buhar basıncına gelince açılıp o benzin buharını tahliye eden şayet varsa benim aracımda bu valf veya sübop adına her ne deniyorsa o bozuk olabilir. yoksa öyle bir valf ve böyle benzin buharı tahliyesi normalse, 8 senedir neden koku yapmıyordu da 4 aydır yapmaya başladı ki bu 5. vize yaptırmam olacaktı 4 vizeden en ufak bir sorun olmaksızın geçen araç 5. vize de gaz dedektörü gaz kaçağı algıladığı için kaldı.( lpg kaçağı yokmuş. benzin tahliye valfinden sürekli gelen benzin kokusunu cihaz kaçak olarak algılıyormuş)
Bahsettiğiniz buhar salınımını depodaki kanister yapar motor tarafında öyle bir valf olduğunu hiç duymadım,son zamanlarda motor ile ilgili bir işlem yaptırdınız mı ?Eğer işlem yapıldıysa belkide yerine takılmamış bir şeyler vardır.
sadece 4-5 ay kadar önce westinghouse değişti. başka herhangi bir işlme yapılmadı. bu arabada kanister var mı. var ise nerede. tarif edebilirmisiniz. bu gün yine sanayideydim. başka bir usta aracı yine kaldırdı. depoyu 10 cm kadar saldı kaçak göçek sızıntı nemlenme vs. var mı diye. sonuç hiçbirşey yok. yemin ediyorum artık tiksinti geldi. şayet kanister var ise - ki usta olup olmadığını dahi bilmiyor. o sebeple yerini bilmesi mümkün değil- yerini tarif ederseniz veya bir fotograf atabilirseniz zahmet olmazsa ona göre birde ona hava tutturayım bir temizlettireyim. bu arada 95 model gli den bahsediyorum. tekrar hatırlatma ihtiyacı duydum. kusura bakma. şimdiden teşekkür ederim.
Hocam kanister evap deposu ile emme manifoldu arasında olur,sizin gittiğiniz ustalar toyatacı olmadıkları için bilmezler,fren ana merkez işlemi yapılırken muhtemelen benzin buharını motora taşıyan hortum yerine takılmamıştır,rail hattını takip ederseniz nerede eksiklik olduğunu anlarsınız,Benzin depo kapağını açınca tıslama oluyormu,içeride basınç varsa kapağı açarken tıısss şeklinde ses yapar.Mesaj Birleştirildi: [time]Temmuz 12, 2021, 21:51:26[/time]Şu resime bakarsanız sistemi daha iyi anlarsınız,o sizin boştaki valf dediğiniz hortum boğaz kelebeğinde bağlı olması lazım onun bağlanacağı boşta bir yer vardır.Mesaj Birleştirildi: [time]Temmuz 12, 2021, 21:51:56[/time]
Hocam kanister evap deposu ile emme manifoldu arasında olur,sizin gittiğiniz ustalar toyatacı olmadıkları için bilmezler,fren ana merkez işlemi yapılırken muhtemelen benzin buharını motora taşıyan hortum yerine takılmamıştır,rail hattını takip ederseniz nerede eksiklik olduğunu anlarsınız,Benzin depo kapağını açınca tıslama oluyormu,içeride basınç varsa kapağı açarken tıısss şeklinde ses yapar.Mesaj Birleştirildi: [time]Temmuz 12, 2021, 21:51:26[/time]Şu resime bakarsanız sistemi daha iyi anlarsınız,o sizin boştaki valf dediğiniz hortum boğaz kelebeğinde bağlı olması lazım onun bağlanacağı boşta bir yer vardır.Mesaj Birleştirildi: Temmuz 12, 2021, 21:51:56
depo kapağını açınca tısslama yapıyor. ben size yarın valf dediğimin fotografını çekip atmaya çalışayım. 8 yıldır biniyorum boğaz kelebiğine bağlı bir aksam yok orada ya da 8 yıldır görmediğimden veya farketmediğimden boşa binmişim diye düşünüyorum. sizin bu anlattıklarınız 95 efsane kasada mı mevcut. cidden bilmediğimden ve hayretimden soruyorum.Mesaj Birleştirildi: Temmuz 13, 2021, 23:24:16 bu gün toyota servisi aradım.oranın usta başı(?) olduğunu ifade eden arkadaş benzin kokusunun toyotaların bu modellerinde kronik sorun olduğunu, karbon kanisterin 98 efsane kasalarla birlikte kullanılmaya başladığını vs. söyledi.... hayretim ve arabadan tiksintim bir kaç kat daha arttı. sen resmi servisinin usta başı olacaksın ama verdiğin bilgiler ve cevaplar en ufak bir eminlik belirtisi olmaksızın karşındaki insanı daha fazla kara kara düşünmeye sevk edecek. hayret ki ne hayret. olmadı bir de toyota genel merkeze yazacam. bayram sonu bakalım orası ne cevap verecek. veya cevap verme lutfunda bulunacak mı. göreceğiz.