Gönderen Konu: Gaza basınca araba yavaşlıyor  (Okunma sayısı 6654 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Gaza basınca araba yavaşlıyor
« : Ağustos 13, 2010, 23:52:18 »
Herkese merhaba. Yaklaşık 5 gün önce 2004 corolla sol bir araç aldım. Ancak bugün otobana çıkabildim. Gerçi şehir içindede arasıra yapıyordu ama bu sefer iyice belirgin oldu. Başlarda bir sorun yoktu ama sonra araba gaz verdikçe fren yapmış gibi kendini geri atmaya yavaşlamaya başladı. Gaz yemiyor yani. Sonra birden kendini ileri atıyor. Bu sürekli tekrarladı. Acaba bu sorunla karşılaşan oldumu. Bir de klima açıkken arasıra torpido gözünün ışığı yanıp sönüyor. Bu normal bir durummu. Herkese yorumları ve yardımları için şimdiden teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

Gaza basınca araba yavaşlıyor
« : Ağustos 13, 2010, 23:52:18 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
Ynt: Gaza basınca araba yavaşlıyor
« Yanıtla #1 : Ağustos 14, 2010, 10:23:02 »
Tekrar merhaba. Hiç bu sorunla karşılaşan olmadımı acaba. Yolda baya bir tehlike yaratıyor. Tam sollamaya çıkıyorsunuz araba yavaşlamaya başlıyor. Yardım edecek birisi olursa çok sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 14, 2010, 10:27:14 »
araç lpg mi? Acaba ve bakımlarını yaptırdınız mı?
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 14, 2010, 10:34:47 »
araç lpg mi? Acaba ve bakımlarını yaptırdınız mı?

Bende bunu sorucaktım.... Lpg ve bakımlar hakkında detaylı bilgi verirseniz arkadaşların yardımları kolaylaşıcaktır...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #4 : Ağustos 14, 2010, 13:11:09 »
Meraba. Araç lpgli değil. yağ ve filtrelerin değişimi yapılalı 1000 km olmuş. Bu sorunu sürekli yapmıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 14, 2010, 13:18:13 »
peki buji bakımları yapıldımı benzini güvenilir bir yerden mi alıyorsunuz benzin filitresi de temiz mi?
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #6 : Ağustos 14, 2010, 13:27:16 »
Tekrar merhaba. Henüz servise gitmedim. Benzini genelde merkezi yerlerden alıyorum. En son shell den aldım. ondan önce de vardı ilk kalkışlarda. ama hızlı giderken ilkkez farkettim. Eski mesajlarda hava akış metresinden olabileceği yazıyor olazsa önce onun temizliğini yaptıracağım. Fikirlerinizi bekliyorum. Ben ancak pazartesi gösterebileceğim. O zamana kadar araştıracağım bakalım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Türkçemize sahip çıkalım....
« Yanıtla #7 : Ağustos 17, 2010, 09:47:15 »
1- Hava akış debimetresi kirli olabilir temizleyin/temizlettirin. Kendiniz çok rahat temizleyebilirsiniz. Bu konu, forumlarda çokca yazıldı ilgili konuları tarayın.
2- Kelebek boğaz temizliği yapın/yaptırın. Kendiniz çok rahat temizleyebilirsiniz. Bu konu, forumlarda çokca yazıldı ilgili konuları tarayın.
3- Hava filitresi mutlaka orjinal ve temiz olmalı. Servisten temin edin fiyatı 36TL civarı. (Denso)
4- Bujileri yenileyin mutlaka orjinal olmalı. Servisten temin edin Fiyatı 8TL/Ad. (Denso) Kendiniz çok rahat değiştirebilirsiniz.
5- Benzin filtresi tıkalı olabilir değiştirin. Servisten temin edin fiyatını bilmiyorum.
6- Kaliteli bir benzin katkısını depoya boşaltarak, bir depo benzini bu şekilde kullanın.

Geçmiş olsun.....

Türkçemiz, parmak izi gibidir. Bizimle büyür bizimle ölür. O'nu korumazsak, yıpranır, yozlaşır ve bir MİLLET yok olur.