Gönderen Konu: Araba alırken başımdan geçenler...  (Okunma sayısı 3727 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
Araba alırken başımdan geçenler...
« : Ağustos 13, 2010, 16:59:00 »
Geçen hafta Toyota Corolla arabamı aldım ve alırken yaşadığım kararsızlıkları,şanssızlıkları şanslılıkları( o da ne demekse), tutum ve yaklaşımları paylaşmak istedim.Arabası olanlardan çok araba alacakların bu konuda , deneyimlerin paylaşılmasına ihtiyaçları olduklarını düşünüyorum. Çünkü çayırdaki sahipsiz kuzu gibi oradan oraya koşar bi panik havası oluyor insanın, araba almadan önce.
   Velhasıl kelam;  Ocak 2010 itibariyle araba almaya karar verdik. Ben, hanım ve ellerinizden öper 1 yaşındaki bebeğimizi “minibüs ,otobüs derdinden kurtaracak bir araba.”, hepsi bu.Söylerken kolay ama iş almaya gelince gerçekten yılan hikayesine döndü. Öncelikle düşüncemin netleşmesi gerçekten zaman aldı .Yani işe Clio1.6 ile başladım ikinci el ucuz (11.000-12.000 tl) bir Clio alıp kısa süre binip sonra yaz bitince satıp, sıfır bir  araba almayı planladım.Model olarak çok eski olmasın km 90.000’i geçmesin diye düşünürken fiyatların 16000-17000lere geldiğini gördüm.Bu arada bebeğimiz arabanın arka koltuğunda annesiyle yolculuk edeceğinden “sürücü airbag” olması bizim için yeterli geliyodu.Bir tanıdığın 2000 model VW Bora comfort aracını 18.000 tl’ye bize satmak istemesi kararsızlığın başlangıcı oldu 2005 clioya 16bin vereceğime bora’ya 18bin veririm hem de güvenliği daha fazla olur dedik.  Tabi fiyat çıtasını yükseltince seçenekler arttı 18bin verene kadar 23-24 bin verip 2005model Vectra alabiliriz havasına girdim Vectra aramaya başladım. Bir öğretmen arkadaşım “Napcan vectrayı al benim gibi Dacia logan 5 sene garantili bin.” Deyince Fransız arabalarından imanım gitse de sıcak bakmaya başladım.( Biliyorum clio da Fransız ama alıp satcaktım kısa sürede) bu arada aylardan Nisan 3 ay “o mu bu mu” diye dolandıktan sonra ve  logana ısınırken Dacia 29.900 ‘e piyasaya jip sürdü “İşte budur “ dedim “hem ucuz hem jip daha ne olsun.” Derken o hafta içinde internet sitesinde aracın içini gösteren resimler yayınlandı.Tam bir fiyaskoydu gerçekten Fransız zevksizliğini yansıtıyordu (İçi loganla hemen hemen aynıydı, ama insan sonuçta jipe bindiğini hissetmeli yoksa loganın amortisörlerini yükselterek jip yapılmıyodu.) “en çirkin arabayı ben yaparım” yarışı içindeki Fransız firmaları içinde Dacia da hak ettiği yeri almıştı artık. Neyse jipten vaz geçerken 30000tl limitide yıkılmıştı bu arada ve Hyundai İ30 bakmaya başladım ve artık sıfır arabalara bakıyordum.Fiyatlandırma çok ilginç geldi giriş modeli 32bin en üst seviye 42 bin gibi bi fiyatı vardı Hyundai bayisiyle görüşürken 32binlik modelde arka camların manuel olduğunu öğrendim mi haydaaa sil baştan işin ilginç tarafı araba ararken başta hiç dikkat etmediğim unsurlar zaman ilerledikçe belirleyici olmaya başladı çünkü fiyat artıyordu fiyat arttıkça seçenekler artıyordu ve seçenekler fiyatı artırmaya devam ediyordu firmalar bu kısır döngüyü çok iyi kurmuşlardı.(beklide kısır döngü değil helezon desek daha doğru olacak).Bu arada “nerde kaldı bizim Corolla” diyenler varsa, az sabredin sürpriz final gelecek birazdan .İ30’u da eledikten sonra 33-35 bin gibi bir fiyat aralığında Opel astra classic HB almaya karar vermiştim ki aynı günlerde kayın bilader Yeni Astra almış ve bana da sakın eski kasa alma üretimden kalkacak çok zarar edersin uyarılarını dikkate alarak Yeni astra almaya çok net biçimde karar verdim. Çünkü arabada yok yoktu ve girişimlere de başlamıştım. Girişimlerle birlikte 3 aylık Opel ızdırabı da başlamış oldu aylardan Mayıs aramadığım Opel Bayisi kalmadı hiçbirinde manuel vites yeni Astra yok hepsinde otomatik vites var “getirtebilir misiniz?” diye soruyorum fabrikadan ne geleceği belli olmuyo ama belki gelir ya da gelmez aslında olabilir kem küm vs…. ha bide fiyat gararntisi veremiyoruz yani zamlı gelirse fiyata yansıtırız…. Diyorum ki “ arkadaşım ben sana fiyatı neyse tamamını getireyim vereyim sen de bana araba gelince satışını yap” yok diyorlar önce ben kapora yatıracakmışım sonra da araba ne fiyattan gelirse o fiyattan alacakmışım yani sen önce sakalı bi kaptır ondan sonra bakarız satış işine gibi yaklaşım var. ha geldi ha geliyo yok kapıdan geldi bacadan geldi derken o bayiden o bayie telefon açıyorum geri dönen yok Opel gibi tasarıma ve mühendisliğe dünyanın parasını yatıran bi markanın Türkiye temsilcilerinin inanılmaz vurdum duymaz ve kurnaz olmalarına nasıl izin verdiğini hala anlayabilmiş değilim.Opel bayileriyle yaklaşık 3 ay cebelleştikten sonra ismini vermek istemediğim bi Opel bayii Temmuz sonu gibi benim istediğim aracı getireceğini söyledi bende sevindirik olmuş şekilde tamam dedim arabayı getir para hazır dedim.Tekrar kapora istedi artık o kadar işkillenmiştim ki arabayı görmeden parayı vermeyeceğimi söyledim. Karşı taraf ta kabul etti arabanın teslim günü geldi çattı. Şehir merkezine gittim ve bankadaki işleri halledip bayii aradım bankadan bizi (eşim ve bebeğimiz beraber çıktık yola ve yine otobüs minibüs ızdırabıdan sonra şehir merkezine ulaştık. Köyde öğretmen olduğumu dememişsem şimdi demiş olayım) alması için bir araba yollamasını istedim.Hemen aracı yollayacağını ancak bana söylemesi gereken bişey olduğunu belirtti. Aslında o ana kadar kafamda dolanan kuşku tilkisi ininden çıkmıştı.Buyrun söyleyin dediğimde bana verdiği cevap “ arabanızda çizik var” Şaka gibi değil mi ama değil “yine de arabaya bi bakın, isterseniz satalım” gibi bir lütufta! Bulundular. Bayie gittim arabada tamponun solu boydan boya çizik ve göçük içinde delirmemek işten değil 3 ay bekletilip tam arabanın satılacağı gün böyle bi uyanıklık pes doğrusu .Belliki bu arabayı bana orada yedireceklerdi.Çok beklemiştim ya, 3 ay bekleyen adam çizikte olsa arabayı alırya, o hesap. Opelde ki bayan özrü kabahatinden büyük bir şekilde,yanımda başka bir bayii aradı. Ellerinde “hasarsız sıfır varmı” diye sordu (demek ki hasarlı sıfır araçta satıyor opel)iki Üç gün içinde getirtebileceğini söyledi. Hiç tartışmadım bile çünkü gerçekten çok tatsız şeyler olacağını kestirdim beni 1 km. ilerdeki Toyota Bayiine bırakıp bırakamayacaklarını sordum onlarda şaşırdı 3 ay bu arabayı bekledikten sonra Toyota alamayacağımı düşündüler herhalde.Neyse Bizi Toyotaya bıraktılar (Allah razı olsun) .Toyotaya girdik “kızgın kumlardan serin sulara” gibi bir durum oldu gerçekten çok güzel karşılandık ve ağırlandık. Gerçi ben çok gergin ve agresif şekilde “elinizde çiziksiz vuruksuz sıfır araba var mı?” diye içeri girdim ama sonu güzel oldu Toyota Corolla Elegance 1.6 benzili model iki tane kalmış birisini hemen almak istiyorum dedim doğru düzgün pazarlık yapıp yapmadığımı bile hatırlamıyorum sinirden. Araçta Esp olmadığını bile aracı aldıktan sonra öğrendim ve daha bi çok özelliğini yeni öğreniyorum.
   Yani benim araba alma hikayem kısaca bu. Aslında hikayenin Opel kısmı çok uzun sürer ama uzatmadım artık anlayan anladı. Vakit ayırıp buraya kadar okuduysanız teşekkürler, yaşadıklarım belki birilerine ışık tutarsa ne mutlu. Herkese araba alış verişinde şans, yolculuklarda kazasız belasız sürüşler diliyorum .
Will you live forever Ephialtes!!!

Toyota Club Türkiye

Araba alırken başımdan geçenler...
« : Ağustos 13, 2010, 16:59:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '02
Ynt: Araba alırken başımdan geçenler...
« Yanıtla #1 : Ağustos 13, 2010, 17:08:56 »
Gerçekten ilginç şeyler yaşamışsınız, Toyota müşteri ilişkileri bakımından gerçekten çok iyi diyebilirim.

Yeni aracınız hayırlı olsun, Allah kaza bela vermesin.

Bebeğede selamlar :) Allah analı babalı büyütsün inşallah.. :)
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 13, 2010, 17:12:55 »
Vaaaaaauv :D. İnsan nelere katlanabiliyor yahu. Neyse Geçmiş olsun Mesut Hocam.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 13, 2010, 17:25:28 »
sonu hayırlı olmuş abi..aracın hayırlı uğurlu olsun...opelin yaptığı tam bi saygısızlık gerçekten...
bu arada metni çok güzel hazırlamışsınız...emeğinize sağlık...
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #4 : Ağustos 13, 2010, 17:29:09 »
Hayırlı olsun .Biraz sıkıntılı bir süreç olmauş ama doğrı kararda bulunmuşsuzunuz.Artık her yola çıkabilirsiniz.:)
Benim Hocam Toyota gibi adam!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #5 : Ağustos 13, 2010, 17:30:23 »
beni 1 km. ilerdeki Toyota Bayiine bırakıp bırakamayacaklarını sordum onlarda şaşırdı 3 ay bu arabayı bekledikten sonra Toyota alamayacağımı düşündüler herhalde.
Bunu dediğinizde Opel'de ki bayanın yüz ifadesini görmek isterdim :D
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 13, 2010, 17:41:09 »
Öncelikle TOYOTA nız hayırlı olsun allah kaza bela  vermesin.Kainat güzeli evladınız yakında giderim senle her yolaaaa diye şarkıya başlar herhalde
valla sabrınıza 10 üzerinden 10 ben adamı döverdim herhalde (kabalığı sevmem ama bu kadarına pes) çizik sıfır ne demek ya girrrrrrrrrrrrrrrr

benim Corolla arkadaşın gazı ile geldi  ama artık KOCAELİ KAYA OTOMOTİV arabımı getirin yavvvvvvvvvvvvvv :))))))))))))))

Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
« Yanıtla #7 : Ağustos 13, 2010, 17:43:16 »
Gerçekten bir solukla okunucak bir birikim kaleminize ellinize sağlık

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '16
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 13, 2010, 18:21:57 »
Hayırlı, uğurlu olsun. Ucuz atlatmışsınız :D  Toyotanızı güzel günlerde kazasız belasız kullanmanız dileğiyle...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 41000
  • Model Yılı: '11
  • 59 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 13, 2010, 18:39:44 »
aramıza hoş geldiniz yeni aracınız hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız sürüşler.
sizin araba almanız hikaye olmamış ki romana doğru yelken açmış.fakat bu sonu mutlu biten romanlardn olmuş sonu şu
Mesut abi,eşi ve biricik bebekleri TOYOTA'larıyla mutlu mesut bir ömür sürerler :D
GÜLE GÜLE KULLANIN !!!!!
İnsanlara verdiğimiz değerin karşılığını alamadığımız için,arabalarımıza insanlardan daha çok değer verdik..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ağustos 13, 2010, 18:54:07 »
hoş geldiniz,

Her işte bir HAYIR vardır derler  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ağustos 13, 2010, 19:54:06 »
hoş geldiniz,

Her işte bir HAYIR vardır derler  :)
Burnuma siyaset kokusu geliyor :)
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #12 : Ağustos 13, 2010, 21:21:04 »
Bunu dediğinizde Opel'de ki bayanın yüz ifadesini görmek isterdim :D

İnanmadı blöf yapıyorum zannetti galiba "Toyota mı nasıl?" falan bişeyler söyledi müdürleriyle görüşürsem sorunu çözebileceğini teklif etti.Bende 3 ayda çözemediğiniz sorunu 3 günde nasıl çözeceksiniz dedim. Gitmekte kararlı olduğumu görünce işin ciddiyetini anladı.
Will you live forever Ephialtes!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Mantıklı düşünsene?Aklın fikrin nerde?Yavaş.!
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ağustos 13, 2010, 21:33:10 »
Mesut bey sabrınızdan dolayı sizi kutluyorum ben olsam sanırım biraz zincirleri kırardım diye düşünüyorum (her ne kadar konuşarak herşeyi halledebilsemde)..En azından şöyle düşünüyorum daha tırın ustundeyken bu hale gelen araç size asfaltta neler yapabilirdi düşünmek bile istemiyorum..Toyotayı seçmek biraz anlık mesele olmuş ama insan en kesin kararlarını sinirliyken verir bunuda unutmamak lazım güzel bi karar umarım eşiniz ve bebeğinizle (ne kadar tatlıdır) kazasız belasız nice ömürler geçirirsiniz.. Saygılar ..
Hastanelerin de mağazalar gibi vitrinleri olsaydı, kazalar bu denli çok olmazdı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ağustos 13, 2010, 21:52:56 »
taş olsa çatlardı ama okurken bir yandan da güldüm.....

hayırlısı olsun.... bebeğinizi benim yerime öpün....
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kiþisel Sitem
  • Araç: Auris
« Yanıtla #15 : Ağustos 13, 2010, 22:06:30 »
Hayırlısı olsun. Herşeyde bir hayır var derler. Bende yeni bir Toyota kullanıcısıyım. İyikide almışım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ağustos 13, 2010, 22:13:51 »
Hayırlısı olsun. Herşeyde bir hayır var derler. Bende yeni bir Toyota kullanıcısıyım. İyikide almışım.

fırat önce tanışma bölümünde başlık aç kırmiim kafanı.... :D
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ağustos 14, 2010, 00:06:25 »
fırat önce tanışma bölümünde başlık aç kırmiim kafanı.... :D

Bunu boş söylediğini sanmayın, hedef takibi yapabilen uzun topuklu terlikleri var :D
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ağustos 14, 2010, 00:16:57 »
Burnuma siyaset kokusu geliyor :)

düşünmemiştim ama şimdi düşünüyorum,