Gönderen Konu: Ankara'da karbüratörlülere iyi ayar yapan usta tavsiyesi  (Okunma sayısı 6312 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Çok fazla konu var farkındayım ama böyle bir konuya rastlamadım, açmak zorunda kaldım. Arabam karbüratörlü, mikserli lpg var. Ayarsız ve ağzı bantlı durumda. Bantsız adam gibi ayar yapabilecek bir usta bileniniz var mı? Eski arabam İzmir'de bir arıza yapmıştı, bu forumda Levin'i olan bir arkadaş vardı, ismini unuttum, onun söylediği ustaya gitmiştim, adam egzoz cihazını taktı, aynı anda arabayı dinamometreye çıkardı ve ayarı öyle yaptı. Bir daha da öyle ayar yapan ne duydum, ne gördüm. Hani üşenmesem ayara İzmir'e gideceğim. (Evet daha önce de uzun süre LPG'li araba kullandım, koca Ankara'da doğru düzgün bir LPG ustası bilmiyorum evet, bu benim anormalliğim değil, ustaların anormalliği)
Kaliteli marka aslında müşteriyle ebedi aşk ister. Ve aslında her sadık müşteri, şöyle ilk karşılaşmada fosfor fosfor sırıtıp laubali olmayan

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Ankara'da karbüratörlülere iyi ayar yapan usta tavsiyesi
« Yanıtla #1 : Ağustos 13, 2010, 17:36:15 »
Durum değişmemiş demek ki. Ankara'da LPG ustası yok. :)
Kaliteli marka aslında müşteriyle ebedi aşk ister. Ve aslında her sadık müşteri, şöyle ilk karşılaşmada fosfor fosfor sırıtıp laubali olmayan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 13, 2010, 17:42:34 »
bende geçen gün ayar yaptırdım.adam karbüratörün ağzını bantladı...pek memnun kalmadım bugün başka yere götürdüm.adam egzosta bi boru felan soktu bilgisayarlı ayar yaptı... oda hemen karbüratörün ağzındaki bantı söktü.biri takıyor biri söküyor bende anlamadım nasıl iş...
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 93 1.6 Corolla GLİ Bej
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 13, 2010, 18:12:30 »
benim aracım da karbüratörlü ama bahsettiklerinizi ilk defa duyuyorum, gerek duyan usta bilgisara bağlayıp yapıyor işin ehli usta gaz beyninin üzerindeki ayar vidalarından kulakla ayarlıyor, yani devrine göre gaz yiyip yememesine göre en uygun ayarda bırakıyor...bant kullanan hiç görmedim açıkçası, konyada çok iyi ustalar var bu arada..
Sevgi nefiste  yaşanırsa  ihtiras, kalpte yaşanırsa Aşk olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 15, 2010, 22:46:32 »
Selim hocam öncelikle size İvedik te 88 oto sanayisinde Beycan Ustayı öneririm. Kendisi Karbüratör ustasıdır ve çok iyidir. Öncelikle karbüratörü bir kontrol ettirip daha sonra ayar yaptırman iyi olacaktır.
Gaz ayarını da kendisi yapacaktır. Eğer isterseniz numarasını verebilirim.
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra