Gönderen Konu: 98 Xei Corolla Gösterge Sorunu  (Okunma sayısı 3960 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
98 Xei Corolla Gösterge Sorunu
« : Temmuz 21, 2007, 03:59:39 »
toyota corolla arabama beyaz mavi gösterge aldım.göstergeleri söktüm ve beyaz göstergeleri takamadım.sonra eski haline dönüştürmek için topladım ve tüm göstergeler bozuldu.hepsini ayarladım fakat benzin göstergesi sabit kalıo bunun çözümünü bulamadım yardımcı olacak arkadaşlar varsa sevinirim...

Toyota Club Türkiye

« : Temmuz 21, 2007, 03:59:39 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 62 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1 : Temmuz 21, 2007, 04:24:13 »
daha ben sokemedım gostergelerım gelmedi.Gelince bakcam bende caresıne.
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Temmuz 21, 2007, 12:44:24 »
sökerken çok dikkat et coşkun toplam 8 adet vida söküyorsun birde o öndeki plaski tırnaklı geçiyor tırnaklarına dikkat et ben yerleştirirken kırdım.bir ara söküp japonlycam.bu arada içindeki dipsiz minyon ampüllerde yetersiz sadece 3 tene var ana göstergenin içinde km ve devir saatinde.onlarada beyaz dipsiz ampül tak derim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 21, 2007, 13:08:47 »
Sırf sokülüşünü izlediğim için karşılaştırma olarak Vectra'nın kadranının sökülmesini anlatayım.

Görünürde hiçbir yerde vida olmadığı için direksiyon simidinin ordan başlıyorsun. İki vidayı söktükten sonra sinyal kollayı ve üstteki kapak çıkıyor. Sonra havalandırma ızgaraları çekince çıkıyor. sonra da yaklaşık 7-8 tane vida sökülüyor. Bunlardan sonra gösterge kadranını çekiyorsun ve bütünüyle modül olarak elinde kalıyor. Tüm bilgi girişleri ortadaki tek bir portta toplanmış. Ayrıca o aydınlatma ve ikaz ampuller de arkasından kolayca değişiyor.

Açıkçası bir iki kere benim corolla'nın orta konsol ve gösterge paneli çerçevesini söktüğümden, Opel'de bu kadar kolay ve pratik olması beni oldukça şaşırtmıştı
(niye söküldü derseniz, Vectra B'lerin bilgi ekranları çok dandik ve zamanla göstermez oluyorlar, o ekran değişti)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 62 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 21, 2007, 13:19:00 »
halil abıcım onerılerın ıcın tesekkur ederım.Söktüğüm gün bana yardımı dokunacaktır.Ben gostergelerı soyle yapcam

...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Eylül 29, 2007, 16:06:13 »
aynı problemle bende karsılasmıstım. Gostergelerı taktıktan bellı bır sure sonra bensız gostergesının hıc dusmedıgını fark ettım    panelı tekrar soktuk, ıbreyı sokup yerıne taktık (cok fazla bastırmayacaksın, icerideki bobinin donmesını engelliyorsun) bu arada  bırkac  puf nokta daha soyleyeyım sana benzın gostergenı ayarlarken önce; ARACIN DEPOSUNU FULL'le   . İbreyi bobine geçirmeden önce kadran arkasındaki 2 adet soketin gerekli bağlantılarını yap ve kontağı çevirerek ibrelerin ayarlarını yaparsan en saglıklı bır sekilde baglantılar tamamlanmıs olur. Aksi halde dedigin problemlerle karsılasabilirsin. Bu arada kotu bir haber veriyim (ins. degildir) ibreyi yerine takarken bobine zarar vermis olabilirsin.