Gönderen Konu: bu başlık belki ilk defa açılmıyor ama bana yardımcı olabilirseniz sevinirim.  (Okunma sayısı 955 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
2004 toyota corolla 1.6 terra aracım var ve aracıma takribi 2 yıl önce lpg taktırdım. takribi 1 yıldan fazla süredir aracımın devir saati 600 devir hatta bilgisayara bağlattığımda 595 devire düştüğünü gördüm. bir dünya bilgisayara bağlanan aracım hiçbir arıza vermiyor. Trabzondaki yetkili servise gittiğimde kelebek temizliği yapılarak önderildim ve bana 'lpg den kaynaklı dediler' bende madem lpg bu  titremeyi benzindede yapıyor dedim. 1 yıl gezmedik özel servis ( volkswagen yetkili serviside dahilk )bırakmadım. en son memleketim sakaryaya gittiğimde özel bir servise götürdüm ve bana kelebeğin arkasındaki fişin gevşek olduğu ayrıca kelebeğin değişmesi gerektiği söylendi. bu arada devir saatinde gezmede oluyor. her ne ise Sakaryada yetili servise gittiğimde yetkili servisin sahibini lpg li araçlara bakılmamaıs talimatı veridiği söylendi nedenini sorduğumda artık yalan doğru bilemem bir kaç defa lpg li araçlara yapılan parça müdahalesinde parçaların hemen bozulduğu ve şahısların mahkemeye verdiğinden böyle bir politika izlediklerini belirttiler. peki bu kelebek kaç para dediğimde ilk önce 650 TL 5 dakka sonrada 1.600 tl olduğu belirtildi. şimdi soruma geleyim bana sakaryadaki serviste görevli bir arkadaş abi sen kelebeği boşuna değişme kelebeğin içinde 2 adet hava ve yakıt sensörü var sen kuru yakıt kullandığından sensörler bozulmuş ve değişmesende araca bir şey olmaz şeklinde talkinde bulunuldu :). bu şekilde başına bir şey gelen veya kesin olarak ne yaparsam bu titremeyi kesebileceğimi önerebilecekmisiniz?
şimdiden ilgi ve alakanıza teşekkürler  :alkis:

Toyota Club Türkiye