Gönderen Konu: ORTA SUSTURUCU HAKKINDA  (Okunma sayısı 3792 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
ORTA SUSTURUCU HAKKINDA
« : Ağustos 09, 2010, 18:57:45 »
arkadaşlar malumunuz aranıza yeni katıldım sohbetleriniz seviyeli ve çok hoş.toyota seviginiz bambaşka .1 aydır toyota sahibiyim araç 12 yıldır babamda idi ben kendisinden aldım.araç 1.6 xli kasalardan .araçta bir çekiş düşüklügü var aracın geçmişini bilmesem kabul edecegim ama geçmişini biliyorum .tüp sistemi düz sistem di sıralıya çevirdim fark etti ama öyle aman aman degil .bütün herşeyi tamam ama nitekim performans kaybı hissedilir derecede var .geçen lpg takarken usta orta susturucuyu salladı içinde sanki metal parçaları varmışcasına sesler geldi usta bunun içi dagılmış özellegini kaybetmiş abi dedi bende kardeş dışında birşey yok delinene kadar gitsin dedim sen bilirisin dedi bugün internetten biraz araştırdım eksozun özellikle orta susturucunun aracın performansını acayip etkiledigini ögrendim .birde şöyle bir durum var eskiden bastıkça araçtan çok tatlı bir motor sesi gelirdi şimdi o ses yerini çok kötü bir sese bıraktı zevk degil işkence çekiyorsunuz .okudugum makalede özellikle yokuşlarda performansın çok belli olacagını söylüyorlar .bu konuda sizinde fikirlerinizi bekliyorum yardımlarınızı bekliyorum.boş yere susturucu degiştirmek istemiyorum
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Toyota Club Türkiye

ORTA SUSTURUCU HAKKINDA
« : Ağustos 09, 2010, 18:57:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
Ynt: ORTA SUSTURUCU HAKKINDA
« Yanıtla #1 : Ağustos 09, 2010, 21:56:46 »
arkadaşlar bu kadar ilgisiz olamazsınız yanlış birşey yazdıgımı düşünmüyorum eminim sizinde başınıza bu tarz bir şey gelmiştir.yada ben ilk oldugumu düşüneyim
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 09, 2010, 22:13:51 »
Yücel bey sitem etmenize gerek yok..Derdinizi güzel bir şekilde anlatmışınız.Ancak ben konunuzum okudum ancak orta susturucu hakkında çok detaylı bilgim yok.Şimdi ben size kesin sunu yapın veya yapmayın şeklinde yönlendiremem.Ancak ankarada forumdaki çogu arkadaşın gittigi ve memnun kaldığı şaşmazda dörtnal toyota özel servisi var forumada üye oranın ustası derdinizi anlatırsanız daha detaylı anlatır.Egzoz performansı etkiler ama  ne bileyim okadarda abartılacak kader değil.Aracınızı ateşleme sisteminde bir sorun varmı baktırdınızmı.Bujileri buji kabloları nasıl.Oraya giderseniz daha detaylı yardımları olacaktır..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • !!! YERDEN GİDEN TOYOTACI !!!
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 163000
  • Model Yılı: '98
  • 31 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 09, 2010, 22:21:41 »
Orta susturucunun performancede çok önemli olduğunu biliyorum.

Biz denedik orta susturucu söküldüğünde araba düşük devirde gaz yemiyordu ama yüksek devir güzel gidiyordu . Arabanızın sesini tekrar geri kazanmak için tek  yol ise gazı bırakıp benzin ile devam etmeniz gerekiyor .

Benim bildiğim bu :) (ama yanlış ama doğru :D )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Sanat İçin Soyunurum
« Yanıtla #4 : Ağustos 31, 2010, 04:12:35 »
Yücel Bey konuyla ilgili geniş bilgiye sahibim ve bir dönem egzozculuk yapmıştım. keşke içi dökülmesede egzoz delinseydi. bu durumda motora zarar vermez idi. fakat içi dağılmış ise geçiş tıkama yapabilir ve buda motora ciddi zararlar verebilir. bana sorarsanız ivedi bir şekilde değiştirin. marka konusuna gelince; orjinal takıntınız olmasın egzozda. iyi bir egzozcuya gidin motorun gücünü ve beygirini söyleyin (özellikle!) size yardımcı olacaktır. eğer uzun süre kullanmak istiyorsanız aracınızı krom nikel alaşımlı egzozları tercih edin ama satıcı gözüyle bakıyorsanız normal değerde bi egzozda işinizi görür. kazasız günler diliyorum
Corolla 1.6 Terra 2003