0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yasemin hn, sanırım siz konuyu farklı bir yere taşıdınız. benim söylemek istediğim tamamen farklı birşey. ve şunu da demek isterim ki kandil tabiiki kötü birşey değil ama peygamber efendimizin doğumunu çağrıştıracak veya miraca çıktığını anlatacak bir anlama da asla sahip değil. gece ile gündüzü birbirine karıştırmayalım. ayrıca benim dini düşüncelerim de çok hassas olduğu için bu konuyu bu şekilde açtım. herşey para demek değildir, doğru. ama yine konuyla alakalı değil. ben şundan yanayım. sevaplar da günahlar da gizli olmalı. benim ettiğim yardımı da duayı da birtek Allah bilir. zaten önemli olan da odur. yaptığınız yardım yerine ulaşıyorsa ne ala. ondan duyduğunuz hazzı başka birşeyden de duyamazsınız zaten. ayrıca benim de 2 tane (Allah bağışlarsa) yavrum var. çocuk sevgisini anne veya baba olmuş insanlar kadar kimse bilemez tabii. çocuklar sizin en ufak tebessümünüzden de mutlu olur. neyse, aslında polemik yapmaya gerek yok. ben inanan tüm arkadaşların mübarek miraç günlerini ve gecelerini kutlarım. Allah ettiğiniz tüm duaları kabul etsin. herşeyin hayırlısını versin. [/quote]Herkesin dini hassas! Kandil lafı kötü birşey olsa, önce bunu Diyanet İşleri kaldırırdı sanıyorum. "Allah yüreğinizdekini muhakkak bilir ama herşeyin bir anahtarı vardır. doğru anahtar istediğiniz kapıyı açar. bunu da bu şekilde belirtmekte fayda gördüm."yazısından yola çıkarak bazı açıklamalarda bulunmak istedim. Polemikte ne demek? Aşkolsun! En ufak şeylerde, bu yaşa gelmiş insanlarız, dostluklar, arkadaşlıklar zarar görür mü? Allah hepimizin çoçuklarını bağışlasın! Buradaki hemen hemen herkesin çocuğu var. Kandil lafını tek kullansam doğru: Kandiliniz kutlu olsun demedim ki, dikkat ederseniz Regaip Kandilimiz Kutlu Olsun dedim. Ben bazı şeyleri özellikle dinimi gizli yaşamak istemiyorum. İbadeti bile insanlar birbirinden görerek, ilhama gelipte yapıyor. Arkadaşınız Kuran-ı Kerim okuyorsa, sizde okumak istiyorsunuz! Bir arkadaşınız namaz kılıyorsa sizde de hemen tesirini göstermiyorsada yavaş yavaş dini yaklaşımlarda bulunduruyor. Ve arkadaşınız bilmeden bazı güzelliklere ulaşmanıza vesile oluyor. Güzel şeyler, örnek alınabilecek davranışlar, paylaşılmalı diye düşünüyorum. Benim namaz kıldığımı gören kızım anne bende namaz kılmak istiyorum diyor! Ben çoçuklara yardım etmeyi de yine bir arkadaşımın önerisiyle, teklif etmesiyle gerçekleştirdim. Zaten ufak tefek yardımlarda bulunuyordum ama bu şekilde değildi. Bence gizlide kalsa herşey, insanlar kendilerini asla geliştiremezler. Doğru yolu bulamazlar! Paylaşmamak bencillik olmaz mı? Herşey görerek, yaşanarak, duyarak, araştırarak öğrenilir. Bilgi hiç bir zaman gizli olmamalı!
yasemin hanım, mevzuyu uzatmak istemiyorum. başka yerlere de taşımayalım. şimdi arkadaşlar çıkıp da ÖM ile sorununuzu halledin falan diyecekler ki bir sorunumuz yok.!!! ben siz dediğiniz için yazmadım. kandil kelimesini herkes kullanıyor. hatta t.v de kur'an okuyan hoca da kandil diyor. ben sadece yanlış olduğunu söylüyorum. ve ısrar ediyorum; mübarek gece diyin, kandil demeyin [/quote]Tamammm siz mübarek gece diyinnnn! Vakti zamanın birinde bir çoban yaşarmış. Dağ, taş, orman, ağaç, kuş, tabiatın güzelliğine bakıp, Allaha her gün biraz daha yaklaşıp, hergün daha bir inançla doluyormuş. Ne yaparımda bu kainatı yaratan allaha verdiği bu nimetlerden dolayı şükürler ederim diye düşünüp dururken, kendi kendine bir çözüm bulmuş. Dağın en yüksek bir yamacına çıkıp kendini alabildiğince yuvarlıyormuş. Çıkıp tekrar, çıkıp tekrar, heryeri yara bere içinde sivri taşlara geliyor, dikenler batıyor ama o hergün yılmadan kendini taştan taşa atıyormuş. Hergün bu şekilde kendince namaz kılıyor, allaha ibadetini gerçekleştiriyormuş. Günün birinde oradan geçmekte olan bir yolcu ne yapıyorsun sen öyle delimisin diye sormuş. Ben allaha namaz kılıyor şükrediyorum demiş. Yahu sen delimisin öyle namaz kılınırmı gel sana öğreteyim öyle olmaz şöyle kılacaksın diye. Ama çoban bir türlü beceremiyor kılamıyormuş. Kendi yaptığı ibadetide olmaz dendiği için ne adamın anlattığı namazı nede kendi bildiği yuvarlanmayı yapmaz olmuş. Yolcunun gece rüyasına Allahü taala girmiş ve sen ne yaptın o benim için ibadet ediyor o şekilde şükrediyordu bak şimdi ne seninkini, nede kendi bildiğini yapıyor sen benim işime ne karışıyorsun diye yolcuya kızmış. Yolcu kan ter içinde gözlerini açar açmaz doğruca çobana koşmuş. Çoban ağacın dibinde, oturup kaval çalmakta. Neden namaz kılmıyorsun diyen yolcuya melul melul bakmış seninkini beceremiyorum benimkide olmuyormuş bende artık kılmıyorum demiş. Aman demiş ben bir rüya gördüm sen git kendi ibadetini yap. Benimkinide unut, ben birşey demedim sana farzet! Diyeceğim, herkes varsın bildiği gibi ibadetini yapsın, allaha yaklaşsın ve allahü teala herkesin ibadetini kabul etsin, bilerek veya bilmeyerek yaptığı günahlarınıda affetsin. Tuba Hanım sizin şu anki duygularınızı bana karşı bilemiyorum ama, ben sizi çok seviyorum bunu hiçbir zaman unutmayın
Tamammm siz mübarek gece diyinnnn! Tuba Hanım sizin şu anki duygularınızı bana karşı bilemiyorum ama, ben sizi çok seviyorum bunu hiçbir zaman unutmayın [/quote]yasemin hn,çok şaşırdım açıkçası. şu anki duygularım ne olabilir ki. ben kırdım galiba istemiyerek. kusura bakmayın. yani konu da çok mübarek biz tartışıyormuş gibi mi olduk. yok yok ben de sizi seviyorum. insanın içini açan bir yanınız var. benim konuşmam da biraz dik dik gelir insana yazılarım da öyle oluyor demekki. halbuki çok sakin bir tipimdir. insanları da severim. yanlış anlaşılma oldu. kırılmayın. ben yazdığınız bu hikayeyi biliyorum. ama paylaşımınız için ayrıca teşekkürler.
regaip kandili nerden gelirMübarek Geceler, İslam dininde kutsal sayılan gecelerdir. Bu gecelere "Kandil Geceleri" denir. Bu gecelerde müslümanlar Allah'a yakarış ve af dileme fırsatını elde ederler.Esasında Kandil Geceleri Peygamber'in uygulamasında yoktur. 3. asırdan itibaren mistik çevrelerde kutlanmaya başlanmış ve II. Selim'den itibaren minarelerde kandil yakılmasıyla kandil adını almıştır.Kandil geceleri namazların kılındığı, Kur'an-i Kerim'in okunduğu, duaların yapıldığı ve salavat-ı şerifelerin bolca getirildiği gecelerdir.[/quote]Mustafa Bey, Değerli görüş ve bilgileriniz için teşekkürler ediyorum. Allah bu gecelerde yaptığımız tüm ibadetlerimizi, dualarımızı ve dileklerimizi kabul eder inşallah! [quote=Tuba Akkır Kandemir]yasemin hn,çok şaşırdım açıkçası. şu anki duygularım ne olabilir ki. ben kırdım galiba istemiyerek. kusura bakmayın. yani konu da çok mübarek biz tartışıyormuş gibi mi olduk. yok yok ben de sizi seviyorum. insanın içini açan bir yanınız var. benim konuşmam da biraz dik dik gelir insana yazılarım da öyle oluyor demekki. halbuki çok sakin bir tipimdir. insanları da severim. yanlış anlaşılma oldu. kırılmayın. ben yazdığınız bu hikayeyi biliyorum. ama paylaşımınız için ayrıca teşekkürler.[/quote]Bilgilerimizi paylaştık o kadar kırılmadık. Bende hiç darılmadım. Bu kadar şeylere kırılacak olursak, bu dünyanın sonu gelmez
Mustafa Bey, Değerli görüş ve bilgileriniz için teşekkürler ediyorum. Allah bu gecelerde yaptığımız tüm ibadetlerimizi, dualarımızı ve dileklerimizi kabul eder inşallah! [/quote]tabiiki eder yeter ki hayırlısını istemeli
tabiiki eder yeter ki hayırlısını istemeli[/quote]Amin, inşallah!!!
Arkadaşlar eğer islam dini hakkında bilgi edinmek istiyorsanız. Allahın kitabı bize rehberdir. Ülkemizde çok değerli tefsir alimlerinin eserleri mevcuttur. Onları okuyarak Allahın mesajını anlamaya çalışmalıyız. Gerçeğe ulaşmak için büyük bir azimle onu arzulamamız gerek ozaman ancan gerçeğe ulaşabiliriz.Arabamıza duyduğumuz hassasiyet kadar inancımıza hassasiyet gösterebiliyormuyuz bunu kendimize sormalıyız.Oysa dünya geçicidir. Her şeyin sahibi Allahtır.[/quote]arkadaşım, yenisin galiba. hoşgeldin öncelikle. sana iyi forumlar dileriz. yazdıklarının herkes bilincinde. bu forumda insanlar iyi niyetli ve inançlı. tanıdığım kadarıyla söylüyorum tabii. fakat yazdığın tarz yaklaşımlar bu forumda olmamalı. bu tarz yazılar daha çok dini forum varsa orada yazılmalı. yine de paylaştığın için teşekkürler. zaten yöneticiler de herhangi bir konuyu fanatizm boyutuna getiren arkadaşlara uyarıda bulunuyorlar. tabii siz öyle birşey yaptınız anlamı çıkmasın ama neyi ifade etmek istiyorsak daha yumuşak yaklaşmalıyız.
arkadaşım, yenisin galiba. hoşgeldin öncelikle. sana iyi forumlar dileriz. yazdıklarının herkes bilincinde. bu forumda insanlar iyi niyetli ve inançlı. tanıdığım kadarıyla söylüyorum tabii. fakat yazdığın tarz yaklaşımlar bu forumda olmamalı. bu tarz yazılar daha çok dini forum varsa orada yazılmalı. yine de paylaştığın için teşekkürler. zaten yöneticiler de herhangi bir konuyu fanatizm boyutuna getiren arkadaşlara uyarıda bulunuyorlar. tabii siz öyle birşey yaptınız anlamı çıkmasın ama neyi ifade etmek istiyorsak daha yumuşak yaklaşmalıyız.[/quote]Özür diliyorum bir daha böyle konuları fanatizim boyutunda yazmayacağım. Sizinde gerilmenize neden oldum ben en iyisi dini forumlarda yazayım