Gönderen Konu: Sizce servis bu işe ne der?  (Okunma sayısı 1253 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • 7 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Sizce servis bu işe ne der?
« : Ağustos 08, 2010, 04:11:09 »
09 model corolla aracıma birşeyler yapmak istiyorum.. 1.5 senedir kullanıyorum ve farklılaştırmak istiyorum.. çünkü artık herkeste var bu araba  :lol:
1.si flyaudio multimedia system taktırcam.. (toyota servisi kendisi getirip garanti kapsamında takıyor..) herkese tavsiye ederim.. özellikleri gerçekten cezbedici..
2.si camlara film çektircem.. (bunu da toyota servisi ile yaptıracagım..)
3.sü çelik jant alacagım.. (toyota'nın orjinal çelik jantını begenmiştim..)
ama sorun burdan sonra başlıo..
4. olarak angel eye far ve ledli stop taktırmak istiyorum.. garantisinin bozulacagını biliyorum ama garantisi bozulmasın diye serviste taktırmama ne derler ?   :blink:
5. olarak da bi siteden buldugum mavi led'li kapı eşiği cok hosuma gitti.. sizce servis buna da ikna olur mu?? (kapı eşigini buldugum sitenin adresi : http://www.eliftuning.com/index.php?p=show&pid=18560&k_id=903&kn=Corolla)

servise gitmeden sizlerin de fikirlerini almak istedim.. siz ne dersiniz?
Olsun varsın, biz yine de memnunuz.. bu dünyada olmazsa ahirette huzur buluruz..!

Toyota Club Türkiye

Sizce servis bu işe ne der?
« : Ağustos 08, 2010, 04:11:09 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Ynt: Sizce servis bu işe ne der?
« Yanıtla #1 : Ağustos 08, 2010, 12:44:22 »
Emir;
1.Toyotanın kendisinin taktığı sisteme vereceğin para ile dışarıda daha güzel bir sistem kurabilirsin.Kurduğun sistemi ustaca ellere bırakarak yine kaliteli bir işçilik ile sonlandırabilirsin.Sonuçta montajını yapacak olan servisteki elektrik ustası (bu aracın nerdeyse tüm elektrik aksamıyla ilgilenir) diğer yandan bu işi yapan sürekli montaj tesisat işlemleriyle ilgilenir.Burda söylemek istediğim servisteki işçilik her zaman iyidir demek değildir. :)
2.Toyota servisi ile yaptırıcaksın filmi de toyota servisi gördüğüm kadarı ile Kocaeli Kaya ile konuştun onlarda kendisi yapmıyor.Anlaştığı bir firmaya seni yönlendiriyor aracına orada uygulama yapılıyor.Onlarda açıkçası ordan prim alıyor :) Onun yerine dışarıda kendin yaptırsan da fark eden bir şey olmaz.
3.Çelik janttan kastın herhalde alüminyum alaşımlı jant.Serviste orjinal jantlara o kadar para verene kadar dışarıda daha güzel model jant lastik olarak alabilirsin.
4.far ve stop taktırdığında aracının garantisi komple bozulmuyor.Elektrik aksamın garanti dışına kalır.
5.Bu da zevkine kalmış bir şey.

Kısacası servise neyi sorarsan yaptırma koydurme gerek yok zaten var diyecekler ve diyorlar.
Servise bağımlı olmana da gerek yok.Sadece yaptıracakların da uygun basit şeylere kaçma yeterli.İşçilik kalitesinden de taviz verme. ;)
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 08, 2010, 14:03:32 »
bunların hepsini servisten taktırırsan çok kazıklanısın onuda söyleyeyim..Servis bütün camlara film cekmeye 350 lira gibi bir para istiyor.ben aynı işi dışarda 50tl yaptırdım..Fark varmı desen sadece film farkı var filmi çeken kişi honda ve toyota plazalarda gidipo film çekiyormu.Plazalarda 3m ve lumar kullanıyolar.Benim kullandıgım ise 2,ve ya3,sınıf bir filmdi.angeleye led stoplar garantiyi bozacagını sanmıyorum zaten servistede bu akesuarlar yok.;teypde gelince hepsi çin malı.Dışardan500-700 dolar arası getiriliyor.Serviste 2500 lira gibi bir fiyat çekiiyor bana göre cok fazla..1500 lira olsa belkidiiyecegi ama suan için 2500 tl aşırı yüksek bir fiyat
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • 7 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 08, 2010, 14:12:44 »
Emre görüşlerin için teşekkürler... film işini ziebart'ta yaptırcam.. jantları da kendim halledebileceğimi düşünüyorum.. mavi ledli kapı eşiği, angel eye far ve ledli stop işini nerde yaptırabilirim bilmiyorum.. Emre sen belki bilirsin Kocaeli'de güvenebileceğimiz yer var mı ?  :blink:

bir de şu flyaudio multimedia system olayı var tabii.. tuncay abim onu serviste yapmamın nedeni servisin bundan ek ücret talep etmemesi.. cihaz pahalı bir cihaz biliyorum.. ama kullananlardan öğrendiğim kadarıyla şu an piyasada olan en hızlı multimedia system.. çift işlemcisiyle ve güzel özellikleriyle gerçekten güzel bi alet.. ben buna değer diyorum..  ::)
Olsun varsın, biz yine de memnunuz.. bu dünyada olmazsa ahirette huzur buluruz..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 08, 2010, 14:17:17 »
valla kardeş flyaudio  ürettiği tey senin aracına birebir oturuyor tek artısı bu.Yani aracı bir gün sattıgın zaman o teype 1000 lira bile vermezler..o fiyata çok daha iyi double teypler bulabilirsin söktügündede başka bir aracta kullanabilirsin.Orjinali gibi olmaz ancak çerceve ile bvaşka araçlara uygulanbilir..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 08, 2010, 21:57:07 »
Emre görüşlerin için teşekkürler... film işini ziebart'ta yaptırcam.. jantları da kendim halledebileceğimi düşünüyorum.. mavi ledli kapı eşiği, angel eye far ve ledli stop işini nerde yaptırabilirim bilmiyorum.. Emre sen belki bilirsin Kocaeli'de güvenebileceğimiz yer var mı ?  :blink:

bir de şu flyaudio multimedia system olayı var tabii.. tuncay abim onu serviste yapmamın nedeni servisin bundan ek ücret talep etmemesi.. cihaz pahalı bir cihaz biliyorum.. ama kullananlardan öğrendiğim kadarıyla şu an piyasada olan en hızlı multimedia system.. çift işlemcisiyle ve güzel özellikleriyle gerçekten güzel bi alet.. ben buna değer diyorum..  ::)
İzmitte ki ziebart ın işçilik kalitesini bilmiyorum ama bir abimin aracında gördüm güzeldi.Gerci o 0 berlingo aldığında tüm paketleri yaptırmıştı camları da düz olduğu için pek sorun olmadı. :)
Kapı eşiklerindeki ürün için ayrı ayrı yanmasını istiyorsan sitede resimli olarak aynı senin baktıklarından Türkay kendi aracına uyguladı.Yöntem olarak sürekli aktif bir yerden bir artı uç almak bunu her kapının kendi anahtarına çıkış olarak bağlamak.Bu sayede her kapının kendine anahtarlama elemanı olmuş olucak ve hepsi yanmamış olacak. Hepsi yansın istiyorsan da sigorta kutusunun oralarda da zaten kablosunu bulman gerekir ordan bir hat alıp tüm kapı eşiklerine dağıtıcaksın.Bu sayede bir kapı veya bagaj dahi açılsa kapılar açık gözükeceği için tüm aydınlatman aktif olacaktır.

ledli stop ve farlarına gelirsek eğer internetten araştıracaksın veya istanbuldan alıcaksın.Tanıdığın varsa eğer onlara siparişini verdireceksin veya alıcaklar.Eğer dükkan gibi bir yerden gidip şahsen alırsan onlarda bir ücret karşılığında takabiliyor veya anlaşmana göre ücretsiz takabiliyorlar.Ama istanbulda olanlardan da öğrenebilirsin netten baktıklarından daha pahalı ise netten alman daha iyi montajı o kadar da zor değil kendin bile yapabilirsin.(uğraşmayı seviyorsan) :)
İzmitte mod için pek parça bulamazsın.Hele Toyota için örneklerini yaşadım :)

fly audio açıkçası yeni kasalardan bir haberim ama teyp olarak ise yeni nesiller için üzerindekini çıakrtıp oraya birebir kasa vs yaptırmadan orjinal boyutunda mp3 calarlı navigasyonlu tv ve diğer özellikleri olan ürünler mevcut.Fiyat olarak da 2500tl gibi bir fiyat olmadığını biliyorum. Eğer bunun  gibi özelliklere sahipse yanında nasıl desem component amfi subwoofer ve diğer ses eklentileri de mevcut ise karşılaştırmalar yapılarak karar verilebilir.
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )