Aracımı salı günü teslim aldım ertesi günü Avcılar Ziebart'a (İstanbul) götürdüm boya ve iç koruma için. Bizim sitenin otoparkındaki ağaçlardan dökülen reçine vs gibi maddeler ve burdaki kuşların müthiş hızlı çalışan sindirim sistemleri boyu korumayı gerekli kılıyor.
Kısaca izlenimlenimlerimi ve bir kaç fotoyu paylaşmak istiyorum, bu işlemi yaptırmayı düşünen arkadaşlara fikir vermesi açısından.
İlk olarak şunu belirteyim; pazarlıkta ısrarcı olursanız hele bir de nakit ödeme yapma imkanınız varsa çok ciddi indirim yaptırabiliyorsunuz liste fiyatları üzerinden. Randevu olarak saat 16:15 te aracımı götürdüm. Müşteri bekleme salonu var, camekanlı.. Aracınızı oturduğunuz yerden görebiliyorsunuz. Bu salonda çay, kahve ve soğuk içecek, bunlara ek olarak TV, DVD, kablosuz internet ve en önemlisi klima mevcut.
Aracı ilk önce yıkayıp çok detaylı bir şekilde kuruttular. İç koruma işlemlerini 1 saatte hallettiler. İşlemi yapan usta aracın içine koruma maddesi sürerken bej rengi sürücü koltuğuna üzerindeki iş elbisesi ile oturması dikkatimi çekti ve eksi puan olarak haneye yazıldı. Daha sonra boya koruma işlemlerine geçtiler. Bu aşamada internete daldığım için çok fazla resim çekemedim ama olay zaten sürdükleri kimyasalda bitiyor. Yani uygulama çok ta zor değil gibime geldi. Haa ben yapabilir miyim, muhtemelen yapamam ama eli biraz bu işlere yatkın olan biri rahatlıkla yapabilir, bu paraları vermeye hiç te gerek yok aslında. Araç 19:00 civarında hazırdı. Bu kadar çabuk bitmesini şaşırdım biraz. İşlem bittikten sonra araçta çok ekstra bir parlaklık olmadı.
"1 sene içinde araçın içinde ve dışında, temizleyip te çıkaramadığınız her türlü leke, pislik, boya gibi şeyler için bize getirin bir çıkaralım" diye garanti verdiler.