Gönderen Konu: 2007 avensis 2.0 AT -- 120bin km bakımı???  (Okunma sayısı 1616 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
2007 avensis 2.0 AT -- 120bin km bakımı???
« : Ağustos 06, 2010, 12:49:30 »
selamlar 2007 model yeni aldığım 2000motor otomatik vites avensis executive elegance aracımı 120bin km bakımı için sevise götürdüm. ankaradayım ilk olarak eskişehir yolundaki servise gittim 700tl tutacağını söylediler ne yaptıklarını sordum yağı , yağ filtresini, hava ve polen filtresini değiştirdiklerini birde şanzıman yağını değiştirdiklerini söylediler. bujilerin niye değişmediğini sordum bu modellerde iridyum buji kullanıldığını 100bin km de bir değiştiğini ve gerek olmadığını söylediler. bana fiyat çok fazla geldi istanbul yolundaki servise gittim orada da 500tl tutacağını duruma göre fiyatın artacağını söylediler. duruman göre dedikleride şanzıman yağına bakıp iyi değilse değişiriz o zaman fiyat artar dediler. oradan çıktım sanayiye uğrayım dedim yağ+yağ filtresi+hava ve polen filtresi ve bakım işçiliği dahil 100 tl fiyat aldım. parçaları parçacıdan işçiliğide eski bi tanıdık ustadan öğrendim. arada bu kadar fiyat farkı varken hiç servise gidesim gelmiyo. ama aklımada takıldı 120bin kmde başka bişey yapılıyormu diye servisler net cevap vermiyor bakarız ederiz gibi konuşup işin ucunu açık bırakıyorlar. birde bu arabanın triger kayışı hakkında bilgi verirmisiniz sanıyorsam zincirliymiş kaç bin km de değişmesi gerekir? avensis kullanan arkadaşlardan bu bakım hakkında yardım istiyorum fikirlerini ve tecrübelerini paylaşırlarsa sevinirim.hepinize şimdiden teşekkürler....
İNSANLAR DA PARA GİBİDİR IŞIĞA TUTUN İÇİNCE ATATÜRK YOKSA SAHTEDİR!

Toyota Club Türkiye

2007 avensis 2.0 AT -- 120bin km bakımı???
« : Ağustos 06, 2010, 12:49:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
Ynt: 2007 avensis 2.0 AT -- 120bin km bakımı???
« Yanıtla #2 : Ağustos 06, 2010, 20:36:21 »
yeni aldım derken mayıs ayı civarında aldığınızı düşünüyorum mesajlarınıza bakarak, ilk defa bakıma girecekseniz illa ki servis,
alınca genel kontrol yapıldı ise yine de servis çünkü servis rakamı çift katlı rakam, ayrıca aracınızı özel bir araç, herhangi bir 1.4 palio 1.5 symbol vs. gibi bir araç olsa göz kapalı sanayi yolu tutulabilir, ancak serviste öğrendiğiniz bujilerinizin iridyum olduğum 100.000 km'de bir değişeceği benzeri özel durumların Sanayi'de atlanma ihtimali çok yüksek bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: 2007 avensis 2.0 AT -- 120bin km bakımı???
« Yanıtla #3 : Ağustos 07, 2010, 21:56:23 »
evet mayıs ayında aldım aracımı ilk defa toyota kullanıyorum. alırken serviste ekpertize sokmuştum aldığım kişi 110bin km ye kadar her 10binde bir düzenli bir şekilde serviste bakımını yaptırmış. ben 116binde aldım aracı. 122binde bakıma getirin dediler 121binde şu anda. ben aslında servise yaptırmak istiyorum fakat iki farklı servisin farklı fiyat ve servis hizmeti vermesi aklımı karıştırdı. birde bakımda bu araca özgü özel bir bakımda olmadığı için açıkçası yüksek tutar ödemek istemiyorum şimdilik kararsız kaldım. bakalım kısmet elbet yaptıracağım bakımını teşekkurler ilgilenen arkadaşlara...
İNSANLAR DA PARA GİBİDİR IŞIĞA TUTUN İÇİNCE ATATÜRK YOKSA SAHTEDİR!