Gönderen Konu: Ve sonunda 6,5 tl ve biras emeğe Daylight Led yapımı  (Okunma sayısı 3915 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Ve sonunda 6,5 tl ve biras emeğe Daylight Led yapımı
« : Ağustos 06, 2010, 11:32:31 »
malzeme listesi
ledlerin tanesi                                                  50 kuruş x 12 = 6tl
sıcak silikon silikon cubugu                                  25 kuruş x 2   = 0,5 tl
120 ohm 1/4 veya 1/8 watt direnç                       Ledleri alacağınız elektronikçide vardır. Ledleri alınca ondan para almadılar ki almazlarda  :D
havya - lehim                                                   vardır diye umuyorum...  yoksa 7.5-12.5 tl arası     :(
sıcak silikon tabancası                                        vardır diye umuyorum...  yoksa 7.5-10 tl arası        :(
biras el emeği = paha bicilemez (by tuncsancak) :D  

toplamda sistem 1.9 kusur watt cekiyor kısaca 2watt istiyor

devrenin şeması  ve ledlerin baglanısı buyrun :

evdeki philps adaptor 12v 200ma amper ile deneme fotoları 12 saat geceden sabaha kadar yaktım cok cok az bir ısınma yapıyor oda zaten 5km hızlı gitseniz gecer :)

gündüz gözüyle   ( oda dagınıklıgı icin özür dilerim :))

gündüz odada lacivert perde cekilince tam bi karanlık denemez

daha arabaya montajını yapmadım yapınca hemen onuda eklicem uygulayacagım araba siz yazık diyceksiniz ama  2010 makyajlı yni kasa corolla :) :D ustaya sordum far hatası yakmaz dedi   daha denemedimmm ona göre

Toyota Club Türkiye

Ve sonunda 6,5 tl ve biras emeğe Daylight Led yapımı
« : Ağustos 06, 2010, 11:32:31 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Ve sonunda 6,5 tl ve biras emeğe Daylight Led yapımı
« Yanıtla #1 : Ağustos 06, 2010, 11:39:46 »
güzel bi işçilik olmuşş elinize sağlık
+1 :alkis:
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Mantıklı düşünsene?Aklın fikrin nerde?Yavaş.!
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 06, 2010, 11:40:18 »
El emeği göz nuru yemede yanında yat tadından gecilmez bu şimdi :D
Hastanelerin de mağazalar gibi vitrinleri olsaydı, kazalar bu denli çok olmazdı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2005 corolla hb sol A/T "CC" lü :D
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 06, 2010, 11:42:21 »
tebrikler harbi süper..ve ucuz..sinekten yağ çıkarmak gibi birşey bu helal olsun..yakında diğer fotoları bekleriz.. :alkis:
Benim pekmezim oldukça.. sineği bağdattan gelir..;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #4 : Ağustos 06, 2010, 11:42:57 »
güzel bi işçilik olmuşş elinize sağlık
+1 :alkis:

tşkkur ederim en guzel tarafıda arabanın ızgarasının egimine göre yani kendi kafana göre yapabilmen illa dumduz yapacan diye bir kaydı yok :) ben mercedes e kasası tarzı yaptım isteyen ızgara şekline göre yapar isterse ismini yazar :P

El emeği göz nuru yemede yanında yat tadından gecilmez bu şimdi :D

aynen oyle araba garajda bekliyor ama imamda cuma icin bizi bekliyor dayanamıyoruuummm ama tbiki yolculuk cumaya :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #5 : Ağustos 06, 2010, 11:46:01 »
tebrikler harbi süper..ve ucuz..sinekten yağ çıkarmak gibi birşey bu helal olsun..yakında diğer fotoları bekleriz.. :alkis:

evet 10mm ledlerler daha toptan alınsa 50lik paketlerde felan inanılmaz ucuza gelirrr... bu arada diyen arkadaşlar olacaktır sabit akım devresi gerektirez mi diye ledlerin voltajlarını 3,2volttan 20mA alındı ledler 4 volta 45mA kadar dayanıyor zaten direnç yardımı ile voltaj sabit ama yinede aşırı dalgalanma olursada dayanı sorun olmaz..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2005 corolla hb sol A/T "CC" lü :D
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 06, 2010, 11:47:35 »
evet 10mm ledlerler daha toptan alınsa 50lik paketlerde felan inanılmaz ucuza gelirrr... bu arada diyen arkadaşlar olacaktır sabit akım devresi gerektirez mi diye ledlerin voltajlarını 3,2volttan 20mA alındı ledler 4 volta 45mA kadar dayanıyor zaten direnç yardımı ile voltaj sabit ama yinede aşırı dalgalanma olursada dayanı sorun olmaz..
ya varya şu ekeltrikten anlasam ..neler yaparım yapabildiğim tek şey iki kablo ucunu pilin artısına ve eksisine değdirerek ampulu yakmak.. :D bi kerede lehim yapmıştım..:D ilgi meselesi ..
Benim pekmezim oldukça.. sineği bağdattan gelir..;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #7 : Ağustos 06, 2010, 11:49:44 »
ya varya şu ekeltrikten anlasam ..neler yaparım yapabildiğim tek şey iki kablo ucunu pilin artısına ve eksisine değdirerek ampulu yakmak.. :D bi kerede lehim yapmıştım..:D ilgi meselesi ..

hocam gerçekten cok basit bişi devrenin yapımının kolaylığını anlatamam bile tek gerek olan şey az bi lehim yeteneği onuda boşver lehimi yaka yaka yaparsın biras fazla lehim kullan noolcak :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 06, 2010, 12:07:59 »
Ali eline sağlık herşey güzelde birşey sormak istiyorum bunları nereye takıcaksın şimdi ? ve bunların su geçirmezlik yalıtımını nasıl yapıcaksın ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 06, 2010, 12:26:52 »
Ali kardeş, projenin devamını da bekleriz.
LED'leri aynen bu şekilde mi dizeceksin, yoksa daha yakın mı olacak?
Bence yakın olmalı. Arabaya montajı ne zaman yapıyorsun?
Arabaya kararlaştırdığın yere, yine bu şeklide LED'leri koyarak bir resim çekip koyabilirmisin?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • Kan Grubu: B+
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ağustos 06, 2010, 12:41:13 »
Ali eline sağlık herşey güzelde birşey sormak istiyorum bunları nereye takıcaksın şimdi ? ve bunların su geçirmezlik yalıtımını nasıl yapıcaksın ?

+1  doğru söyler Mesut abi ,  yalıtım   önemli  ilk araç  yıkamada  bunlar  iptal  olucak.
ben çok anlamam ama  koyduğun  yerde  silikonluyabilirsin bi ihtimal....

yinede  emeğine sağlık. tebrikler ;)
Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #11 : Ağustos 06, 2010, 13:26:28 »

tüpü 17tlye siyah poliüretandan silikon var mesut abi ve tunc sancak zaten tahmini 6 numara tığ ile sadece yuvarlagı gecer arkası gecmez ondan sonrayada siyah silikonla dusunuyorum ki zaten o da arka tarafta kalacagı için hiç sorun olmayacak ama işte benim araba icin buyuk ihtimal cıkma parca yani cıkma ızgara bulamicagım icin örnek hemen gösteremicem anca yarın oglen gibi soker uzerindeki yaparım gorursunuz yalıtımı cok kolay yani mesut abi
poliüretan dediğimde bu contlar yok mu onlardaki malzeme biz teknede kullanıyoruz bildigin conta gibi yumuşak plastik tarzı bişi oluyor donunca hicde sudan etkilenmiyor tekne denizde kaç yıldır duruyor daha hiç sorun cıkarmadı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #12 : Ağustos 06, 2010, 13:29:22 »
Ali kardeş, projenin devamını da bekleriz.
LED'leri aynen bu şekilde mi dizeceksin, yoksa daha yakın mı olacak?
Bence yakın olmalı. Arabaya montajı ne zaman yapıyorsun?
Arabaya kararlaştırdığın yere, yine bu şeklide LED'leri koyarak bir resim çekip koyabilirmisin?

bunu idareten dizdim daha araca bakacak zamanım olmadı kuzen geldi isttan arabayı aldı kactı :P arac gelir bugun akşam yarın oglende montaj yaparım 6 tığ ile delik ile sadece başları geçerrr olur biter ama dediğin gibi daha yakında koyabilirim hiç farketmezz. bakciizz :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #13 : Ağustos 06, 2010, 13:40:17 »

veya mesut abi direk kutu tarzı bişi yapmak istersen al bi koli bandını dikdörtgen biciminde bişeye tersten sar yani kutuya yapısmasın sonra sok o koli bandını icinde sık silikonu sonrada ledleri sıvı haldeki donmamış silikonun icinde itekle kabloları silikonda siyah olsun az biras ampullerin uzerine sıcrayacaktır sonra kuruyunca ustunu temizleriz yaşken temizlemeye çalışılırsa daha cok dağılır onun için kuruyunca yaparsın olur biter istersen sana ismini yazim kutulu şekilde yollayim :D hemde yalıtımlı :P :)) :))  kuruduktan sonrada koli bandını ister sok ister sokme canın nasıl istersee

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ağustos 06, 2010, 14:20:15 »
veya mesut abi direk kutu tarzı bişi yapmak istersen al bi koli bandını dikdörtgen biciminde bişeye tersten sar yani kutuya yapısmasın sonra sok o koli bandını icinde sık silikonu sonrada ledleri sıvı haldeki donmamış silikonun icinde itekle kabloları silikonda siyah olsun az biras ampullerin uzerine sıcrayacaktır sonra kuruyunca ustunu temizleriz yaşken temizlemeye çalışılırsa daha cok dağılır onun için kuruyunca yaparsın olur biter istersen sana ismini yazim kutulu şekilde yollayim :D hemde yalıtımlı :P :)) :))  kuruduktan sonrada koli bandını ister sok ister sokme canın nasıl istersee

Ali saoğlasın bu teklifin için ama benim arabada day light var zaten :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #15 : Ağustos 06, 2010, 14:38:18 »
Ali saoğlasın bu teklifin için ama benim arabada day light var zaten :)

yok n demek biliyorum zaten senden ozendiğim için boyle bi başlık acıldı foruma :P :)) ama dumduzler işte hoşuma gitmiyor boyle eğimli kaş tarzı felan oldu mu daha orjinal duruyor

mesela şimdi senin sisin oralarda aracının eğimine ızgaranın eğimine göre olsa daha şık olmaz mı mesela bak her renk farklı koyabilecegin bi yer sence hangisi daha guzel ollur :)  bak yeşil seninki dersek mesut abi sen seç ? :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ağustos 07, 2010, 19:44:20 »
Ali sendeki led'lerin uçları mercekli mi, mat mı?
Araba üstünde deneme şansın oldu mu?
Resim bekliyoruz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #17 : Ağustos 10, 2010, 11:38:23 »
Ali sendeki led'lerin uçları mercekli mi, mat mı?
Araba üstünde deneme şansın oldu mu?
Resim bekliyoruz.

yok uçları mercekli mat değil daha yapamadım ya bir ara yapıcam ama gercekten hic zaman bulamadım yaaa.. buldugum anda yapıcam