Gönderen Konu: Tren Gezisi için Notlar  (Okunma sayısı 2434 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
Tren Gezisi için Notlar
« : Ağustos 06, 2010, 04:44:31 »
Bir arkadaşımla birlikte 16-17 ağustos civarlarında yola çıkmak suretiyle 2 haftalık bir gezi planlıyoruz.

Ekspres tren tur kartı ile 1 ay YHT, yataklı ve kuşetli trenler hariç trenlerden sınırsız yararlanmak suretiyle İstanbuldan-Eskişehir-Afyon-Konya-Adana hattını izleyerek Islahiye üzerinden Şam topraklarında duruma göre 2-5 gün arası kalmayı düşünüyoruz.

Suriye topraklarında karşılaşabileceğim potansiyel sorunlar nelerdir? Dil sorunu yaşamayacağımız umuyorum okuduklarımdan ve araştırmalarımdan yola çıkarak, konaklama açısından fikir verebilecek olan var mıdır? ya da Halep'ten öteye geçme tavsiyesinde bulunan var mı?

Dönüş yolculuğunda Adana-Malatya-Elazığ-Van ya da Adana-Malatya-Sivas-Erzincan-Erzurum-Kars rotalarından birini izleyerek gidebildiğimiz kadar uca gitmek istiyoruz. Bahsi geçen hatlardan hangisi gezilip görülecek tarihi yapı açısından daha zengindir. Hangi rotayı tavsiye edersiniz? Rotayı kesinleştirdikten sonra bu şehirlerdeki arkadaşlardan uygun konaklama tavsiyeleri isteyeceğim, umarım yardımcı olabilirler bana :)

Toyota Club Türkiye

Tren Gezisi için Notlar
« : Ağustos 06, 2010, 04:44:31 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
Ynt: Tren Gezisi için Notlar
« Yanıtla #1 : Ağustos 06, 2010, 06:56:58 »
Evveet Dogan 10 numarasin dostum bizde grup olarak arkadaslarla sozlestik uni bitmeden bunu yapicaz diye... Bu yil malesef olmadi gozumuzu bi actik butun grup amerikadayiz... Bizde tamami trenle olmamk uzere once Mardine kadar sonra tekrar geri donup ayni yol uzerinden Suriye dusunuyoruz. Bizim sadece bir artimiz var sizden aramizda arap kokenli bir arkadas var ana dili arapca....

Gelelim benim duyumlari gecen yil samimi bir arkadas grubum daha gitti Suriyede Turkleri cok sicak kanli karsilayi asiri yardimci olduklarini guzelce agirladiklarini ve Turk parasinin orada degerli oldugunu ogrendim bu sebeplerde zaten bize tesvik oldu nasipse 2 yil icinde bizde yapicaz...

Sen tavsiye istemek icin konu actin ama ben senin tecrubelerinden yararlanicam sanirim ::)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 06, 2010, 08:34:02 »
Doğan, ben gitmedim ama giden arkadaşların anlatımına göre Suriye gerçekten çok ucuz bir ülke. Tek dert rüşveti seven bir memura denk gelmeniz olabilir. Özellikle gümrük konrolünde çok ağır hareket ederlerse bilin ki rüşvet bekliyorlardır :) Onun dışında hiç bir problem yaşamazsınız. Eğer giderseniz tabi ki Halep'den öteye geçmenizi, hatta imkan varsa Lübnan'a kadar uzanmanızı tavsiye ederim.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 06, 2010, 10:25:52 »
10 numara tatil planı yapmışsınız Doğan bu girişiminizden dolayı tebrik ederim. Bence tek dert güzel ülkemin zayıf demiryolu işletmesi olacaktır sizin için. İyi tatiller şimdiden
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 07, 2010, 17:11:29 »
Eee. muhabir olunca fotograf da bekleriz Dogan. :)
Bence de guzel bir gezi plani.Ozellikle Suriye kismi heyecan verici.
Ben de nasip olursa bu yaz dusunuyorum.Vize gerektirmedigi icin suresi coktan dolan Turk pasaportumu 6 ayligina uzatacagim, malum referandumda da olmazsa olmaz bir belgeymis. :P
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 32 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ağustos 11, 2010, 01:19:05 »
Evveet Dogan 10 numarasin dostum bizde grup olarak arkadaslarla sozlestik uni bitmeden bunu yapicaz diye... Bu yil malesef olmadi gozumuzu bi actik butun grup amerikadayiz... Bizde tamami trenle olmamk uzere once Mardine kadar sonra tekrar geri donup ayni yol uzerinden Suriye dusunuyoruz. Bizim sadece bir artimiz var sizden aramizda arap kokenli bir arkadas var ana dili arapca....

Gelelim benim duyumlari gecen yil samimi bir arkadas grubum daha gitti Suriyede Turkleri cok sicak kanli karsilayi asiri yardimci olduklarini guzelce agirladiklarini ve Turk parasinin orada degerli oldugunu ogrendim bu sebeplerde zaten bize tesvik oldu nasipse 2 yil icinde bizde yapicaz...

Sen tavsiye istemek icin konu actin ama ben senin tecrubelerinden yararlanicam sanirim ::)

niyetlenen isteyen kim olursa umarım kolayca başarırım da yardımcı olabilcek bilgiler aktarabilirim

Doğan, ben gitmedim ama giden arkadaşların anlatımına göre Suriye gerçekten çok ucuz bir ülke. Tek dert rüşveti seven bir memura denk gelmeniz olabilir. Özellikle gümrük konrolünde çok ağır hareket ederlerse bilin ki rüşvet bekliyorlardır :) Onun dışında hiç bir problem yaşamazsınız. Eğer giderseniz tabi ki Halep'den öteye geçmenizi, hatta imkan varsa Lübnan'a kadar uzanmanızı tavsiye ederim.

Hakkı abi Lübnan vize programına dahil sanırım, maddi manevi planlarımızı bozabilecek bir durum az parayla çok km gibi bir düşüncemiz var karadeniz sahilinde otostopla yol almayı düşünüyoruz.

10 numara tatil planı yapmışsınız Doğan bu girişiminizden dolayı tebrik ederim. Bence tek dert güzel ülkemin zayıf demiryolu işletmesi olacaktır sizin için. İyi tatiller şimdiden

teşekkürler, zayıf demiryolu ağı çok fazla sorun olmayacak diye umuyorum, çünkü bir yere gitmek yetişmek gitmek gibi gayelerimiz olmayacak genel olarak ne tarafa ne denk gelirse gibiyiz.

Eee. muhabir olunca fotograf da bekleriz Dogan. :)
Bence de guzel bir gezi plani.Ozellikle Suriye kismi heyecan verici.
Ben de nasip olursa bu yaz dusunuyorum.Vize gerektirmedigi icin suresi coktan dolan Turk pasaportumu 6 ayligina uzatacagim, malum referandumda da olmazsa olmaz bir belgeymis. :P

fotoğraf kısmına gereken önem verilecek güzel fotoğraflarla geleceğim umarım

Genel olarak haliyle yeni sorularım sorunlarım mevcut :)

Van trenlerinin iptal olması sebebiyle Van hattı devre dışı kaldı, Erzincan-Erzurum-Kars rotası mı?
Sivas üstünden karadeniz mi gibi bir durum oluştu karadeniz daha ağır basıyor şu anda.

Karadeniz'de yaylada çadır konaklama yapmayı düşünüyoruz, ama bu ekstra malzemeleri Suriye'de yük etmek istemiyoruz. yani hareket kabiliyetimizi ciddi anlamda düşürecektir muhtemelen, günübirlik şehir gezilerimizde garlardaki emanet kutularından yararlanacağız, ama Suriye'de olmayı planladığımız 4 5 günlük süreçte bu makinaları kullanamayız sanırım, şimdi sorum özellikle Hakkı abi odaklı oluyor haliyle :),
bu eşyaları emanet olarak bırakabileceğimiz tren garında ya da otogarda şahıs işletmesinde bi emanetçi var mıdır? ağır eşyalarımızı Adana'da bırakıp devam etmemiz mümkün olacak mı acaba? Bu sorunun cevabına göre alternatif çözümleri zorlayacağız ancak Adana'da güvenle bırakabileceğimiz bir emanetçi bulursak çok güzel olacak.

Karadeniz yaylaları olarak adını koyduğumuz kısım oldukça karanlık şimdilik muhakkak ki internetten araştırma yapacağız ama işi bilen kişilerden bilgi alabilirsem ne ala :)

Kulak aşinalığı olarak Ayder yaylası en çok bilinen gibi, mevsim itibarı ile hangi bölgeye hangi yaylalara gitmek mantıklı olur? Zamanlama olarak denk geldiğimiz yayla şenliği var mıdır acaba?

Şimdilik sorularım bu kadar :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 32 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ağustos 19, 2010, 18:04:52 »
Çantayı çuvalı geçtim de,
koca Karadeniz'den şu yaylaya gidin diye 1 öneri gelmedi ya yanarım yanarım ona yanarım. Bu gece yolcuyum Adana'ya doğru,
Haftaya Karadeniz 2 hafta yokum özetle.