0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yasemin hanım dediğiniz gibi bunları yazmanıza bile gerenk yoktu. Yatağa girdiğim anda 1 fatiha, 3 ihlas, 1 felak, 1 nas, 1 kafirun, 3 kevser ve 1 ayetel kürsi okurum. Bi yerde okumuştum tam olarak hatırlayamayacağım ama peygamber efendimiz (s.a.v.) 3 ihlas, 3 felak ve 3 nas okur, her 3 ünün sonunda avuçlarına üfler ve başından aşağıya avuçlarını tüm bedenine okşarcasına sürermiş.Mustafa bey biraz olsun ferahladım ama bu bilgiyi neye dayanarak yazdınız. Dini konularda araştırma yapar okurum. ama hiç böyle bir şeye rastlamadım. Allah'a şükürler olsun bazen uyanıp saati kapatsamda(sabah uyanınca ne zaman kapattığımı bile hatırlamam ) çoğu kez kalkar namazımı kılarım. Ama biraz üzerinden geçtiği için tam olarakta hatırlayamıyorum sanırım gözlerimi açtığımda güneş doğmuştu. Hatta namazı kılıp yattıktan sonrada olabilir. Hani belki o günler uyanıp kılamadım ama tam olarak hatırlayamadım. Aklımdan kalan tek şey aracın görüntüleri. İlginize teşekkürler.[/quote]öncelikle şunu belirtmek isterim ismail abi islam dini sadece kuran ve hadislerden insanlara ulaşmaz bizim inancımıza göre bir karara varmak için önce kuran sonra hadis sonrada zeka yani zeka derken din bilginlerinin görüşleri ki bizi en çok ilgilendiren sünni olduğumuz için hanefidir tabiiki diğer alimleride göz önünde bulundurup ona göre hüküm verebiliriz fetva değil hüküm kişisel zekamızı kullanırız gelelim rüya kısmına bir çok alim rüyalırın görülme zamanına göre yorum yapmıştır ha bu arada rüyanın ters oluşu kişiden kişiye değişir misal benim gördüğüm rüya kesinlikle ters olmaz aynısı olur zaman demişken rüyalar ya zihin altındaki hareketlilikten oluşur aslında bazı rüyalar görmemizin en büyük nedeni beyin saatini kurmamış olmamızdandır yatmdan önce aklımızda kalan şeylerden dolayıdır en basit örneği insan ameliyat olmadan önce narkoz verilir uyumasına az bir vakit kala bir soru sorulduğunda cevap veremeden uyursa uyandığında kaldığı yerden cevabı vererek uyanır siz yatmadan önce beyin saatini kurmuşsunuz sanırım hani yatmadan önce saati kurarsınız ve kendinize sabah 5te kalkmam gerek diye uyanrırsınız beyin sabah 5e geldiğinde türlü şeylerle sizi yani beyninizi uyarır saygı ve dua ile