Gönderen Konu: Rüya Tabirleri  (Okunma sayısı 1453 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Rüya Tabirleri
« : Temmuz 10, 2007, 09:09:40 »
Arkadaşlar 2 gün üstüste benzer rüyalar gördüm. Rüyamda o çok sevdiğim aracıma vurulmuş olarak bıraktığım yerde buluyorum. Her ikiside gece karanlığında olan şeyler. Zaten diğer rüyalarımıda hep gece akşam vakitleri şeklinde görürüm. Hiç sabah olmaz rüyalarımda.    Her neyse konuya döneyim. İlkinde aracımı bi yere park etmişim (bi lokantanın önüne) ve geliyorumki (ilginçtir her ikisindede aynı yerden) şöför tarafından sanki bi kamyon araca yaslanmış. Kapılar içe batmış böyle çıldırıyorum ve kimse görmemiş. Lokantaya yöneliyorum dönerci döner kesiyo soruyorum ona "nasıl oldu bu kim vurdu kaçtı?" hiç oralı olmuyor ve "bilmiyorum, görmedim" diyor. "Ya nasıl görmezsin kardeşim aranızda 2 metre bi kaldırım var" diyorum. Arabaya tekrar yönelip bakıyorum. Kasko firmasını aramak geliyo aklıma ama araba mahvolmuş. Tam o sıra bi hışımla uyanıyorum, oh be rüyaymış.  
 İkincisindede bi komşum var PO da çalışıyo. Reno 12 tx arabası var eski 80 küsür model. Aracı yokuş yukarı bi yere bırakmışım tam yanına gelmeden 1 dk önce arabama vurmuş. Yine şöför tarafından ve kapıyı sökmüş atmış nasıl başarmışsa çamurluk far falan kalmamış hepsi darmadağın. Teker üstünden motor filan gözüküyo. Ya diyorum "burası yokuş ve sende yokuş çıkıyosun bunu bu kadar koparmayı nasıl başardın komşu" . Sinirden ağlıyorum. Araba nın şöför tarafı yok. Ya kapı yok kapı sanki açıktıda kopardı onu ordan. Kaskoyu arıyorum ararkende düşünüyorum perte çıkarırlarmı diye. Elim ayağıma dolaşıyo sinirden o hışımla yine uyanıyorum. Oh rüyaymış ama var ya o rahatlama müthiş bi duygu.  

Neyse rüyalarla atlattık ama normal yaşamımda çok korkuyorum gerçekleşecek diye. Sizce ne anlama gelir acaba? Nasıl yorumlarsınız?

Toyota Club Türkiye

Rüya Tabirleri
« : Temmuz 10, 2007, 09:09:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • cibili cibili şak şak şak...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 102110
  • Model Yılı: '00
  • 41 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
Rüya Tabirleri
« Yanıtla #1 : Temmuz 10, 2007, 12:41:05 »
Hayır olsun....
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE_____ ATAM
İŞİNE BAK__________________BABAM
OĞLUM BAĞA BAK BAĞA______ DEDEM

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Rüya Tabirleri
« Yanıtla #2 : Temmuz 12, 2007, 09:53:33 »
Arkadaşlar hiç yorum yapmamışsınız.  

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 62 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
Rüya Tabirleri
« Yanıtla #3 : Temmuz 12, 2007, 10:02:18 »
geşmiş olsun işallah bırsey cıkmazz. . .
...

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Rüya Tabirleri
« Yanıtla #4 : Temmuz 13, 2007, 11:57:06 »
sağol coşkun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • tubakan.blogcu.com
Rüya Tabirleri
« Yanıtla #5 : Temmuz 19, 2007, 11:52:24 »
bu rüyalar biraz bilinçaltındakileri ortaya çıkarıyor. şu sıralar havalar çok sıcak. camlar açık ve yorgansız pikesiz yattınız herhal. bir de yatmadan önce uyku tutturamadığınız için fazla da kaçırmış olabilirsiniz buzdolabı karşısında. eee çocuk da olacak. masraflar da arttı tabii. şimdi arabaya birşey olursa, kasko firması karşılamam ben bunu falan dersenin biraz korkusu da var.

merak etmeyin. rüyalar tersine çıkar. hep güzel yorumlamak lazım. hayır olsun....  
hala onbaşıyım :(

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Rüya Tabirleri
« Yanıtla #6 : Temmuz 19, 2007, 15:32:01 »
ALINTI
bu rüyalar biraz bilinçaltındakileri ortaya çıkarıyor. şu sıralar havalar çok sıcak. Camlar açık ve yorgansız pikesiz yattınız herhal. bir de yatmadan önce uyku tutturamadığınız için fazla da kaçırmış olabilirsiniz buzdolabı karşısında. [/quote]

Tuba yorumlarınız için teşekkürler ama dediklerinizin tam tersine geceleri soğuk olur Rize. Yada benim ev diyeyim. Tam böyle dağ dibindedir ve akşam 10 dan sonra dağdan aşağıya müthiş serin hava eser. Hala ince bi battaniye ile yatıyoruz. Camda açamıyoruz. Saat 12 gibi uykum gelir ve yatar yatmazda uyurum. Kako şartnamelerini teke tek okuyup öyle ödemeyi yaptım. O yönde kuşkum yok. Sadece o rüyalardaki gibi kazalarda aracımın değeri uyandıktan sonra tabi, oldukça düşer diye düşündüm o kadar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • tubakan.blogcu.com
Rüya Tabirleri
« Yanıtla #7 : Temmuz 19, 2007, 15:59:35 »
ben biraz şaka takıldım.
alınmadınız dimi?

rize'yi hiç ama hiç bilmiyorum. trabzon u da arkadaşlarım katü'de okurken bir kere ziyaret ettim. öğrenmiş oldum ben de. zaten yazdıklarım gerçekten şakaydı.  bu sıcaklarda geceleri İstanbul felaket oluyor. sıkıntı pıkıntı terr. o yönden gerçekten şanslısınız.
ben bunları yazarken biraz da karadenizliliğinize güvendim tabii. eee ne de olsa en nüktedan insanlar sizlersiniz. nükteyi de hissedersiniz.
umarım bağlamışımdır. yolunuz hep açık olsun. kazasız belasız sürüşler.
hala onbaşıyım :(

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Rüya Tabirleri
« Yanıtla #8 : Temmuz 20, 2007, 12:08:21 »
Affedilecek bi şey göremedim. Sadece yazmışsınız düşüncelerinizi. Şaka veya gerçek. Benim herhangi bi alınmam olmadı zaten. Bilmediğinizi bilerek cevap verdim zaten. Gerçi Rize-Trabzon pek farketmez ama Rize trabzona göre daha fazla yağış alır. E burda ülkenin çayı var.  

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
Rüya Tabirleri
« Yanıtla #9 : Temmuz 21, 2007, 19:24:38 »
Gerçi dinine düşkün bir insan olduğunuzu biliyorum ama; Okuyun İsmail Bey okuyun yatmadan önce, Üç ihlas, Bir fatiha, 21 besmele o zaman daha iyi rüyalar görür insan. Birde bir paket tuz, bir ekmek çevirin bir fakire verin. Korkunun ecele faydası yok! Kadere iman etmek, her daim dua etmek lazım! bu günlerde bana bir şeyler oluyor bende anlamadım. Sol görüşüm zedelendi diye düşünüyorum!  

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • teknikoto.forumup.com
  • Araç: Hilux
Rüya Tabirleri
« Yanıtla #10 : Temmuz 22, 2007, 00:06:17 »
 ismail bey kardeşim öncelikle hayra yoralım aslında bu tip rüyalrı anlatmamakta faide var olabilme olasılığı yükseliyor her neyse öncelik bu rüyaları sabah ezanından öncemi yoksa sonramo veya namaza yakın mı gördünüz bu çok önemli
eğer sabah zanından çok önce gördü iseniz dikkatli olun birşeyler olabilir yok eğer ezana yakın zamanda ise size bir uyarı namaz kımanız yönünde bir telki(bu telkin her şekilde olabilir bir uyarı olarak olmuş olabilir misal ey ismail bey kendine gel bu aracın vede herşeyin sahibi yaratıcı olarak benim ona göre kalk namazını kıl gibi)yada ezandan sonra ise şeytan işi sizin moralinizi bozmaya uğraşır
saygı ve dua ile dua

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Rüya Tabirleri
« Yanıtla #11 : Temmuz 23, 2007, 10:12:20 »
ALINTI
Okuyun İsmail Bey okuyun yatmadan önce, Üç ihlas, Bir fatiha, 21 besmele o zaman daha iyi rüyalar görür insan[/quote]

Yasemin hanım dediğiniz gibi bunları yazmanıza bile gerenk yoktu. Yatağa girdiğim anda 1 fatiha, 3 ihlas, 1 felak, 1 nas, 1 kafirun, 3 kevser ve 1 ayetel kürsi okurum.

Bi yerde okumuştum tam olarak hatırlayamayacağım ama peygamber efendimiz (s.a.v.) 3 ihlas, 3 felak ve 3 nas okur, her 3 ünün sonunda avuçlarına üfler ve başından aşağıya avuçlarını tüm bedenine okşarcasına sürermiş.

ALINTI
öncelik bu rüyaları sabah ezanından öncemi yoksa sonramo veya namaza yakın mı gördünüz bu çok önemli[/quote]

Mustafa bey biraz olsun ferahladım ama bu bilgiyi neye dayanarak yazdınız. Dini konularda araştırma yapar okurum. ama hiç böyle bir şeye rastlamadım.

Allah'a şükürler olsun bazen uyanıp saati kapatsamda(sabah uyanınca ne zaman kapattığımı bile hatırlamam   ) çoğu kez kalkar namazımı kılarım. Ama biraz üzerinden geçtiği için tam olarakta hatırlayamıyorum sanırım gözlerimi açtığımda güneş doğmuştu. Hatta namazı kılıp yattıktan sonrada olabilir. Hani belki o günler uyanıp kılamadım ama tam olarak hatırlayamadım. Aklımdan kalan tek şey aracın görüntüleri.  

İlginize teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • teknikoto.forumup.com
  • Araç: Hilux
Rüya Tabirleri
« Yanıtla #12 : Temmuz 23, 2007, 11:57:21 »
Alıntı yapılan: İsmail H. Timurcioğlu
Yasemin hanım dediğiniz gibi bunları yazmanıza bile gerenk yoktu. Yatağa girdiğim anda 1 fatiha, 3 ihlas, 1 felak, 1 nas, 1 kafirun, 3 kevser ve 1 ayetel kürsi okurum.

Bi yerde okumuştum tam olarak hatırlayamayacağım ama peygamber efendimiz (s.a.v.) 3 ihlas, 3 felak ve 3 nas okur, her 3 ünün sonunda avuçlarına üfler ve başından aşağıya avuçlarını tüm bedenine okşarcasına sürermiş.
Mustafa bey biraz olsun ferahladım ama bu bilgiyi neye dayanarak yazdınız. Dini konularda araştırma yapar okurum. ama hiç böyle bir şeye rastlamadım.

Allah'a şükürler olsun bazen uyanıp saati kapatsamda(sabah uyanınca ne zaman kapattığımı bile hatırlamam   ) çoğu kez kalkar namazımı kılarım. Ama biraz üzerinden geçtiği için tam olarakta hatırlayamıyorum sanırım gözlerimi açtığımda güneş doğmuştu. Hatta namazı kılıp yattıktan sonrada olabilir. Hani belki o günler uyanıp kılamadım ama tam olarak hatırlayamadım. Aklımdan kalan tek şey aracın görüntüleri.  

İlginize teşekkürler.
[/quote]
öncelikle şunu belirtmek isterim ismail abi islam dini sadece kuran ve hadislerden insanlara ulaşmaz bizim inancımıza göre bir karara varmak için önce kuran sonra hadis sonrada zeka yani zeka derken din bilginlerinin görüşleri ki bizi en çok ilgilendiren sünni olduğumuz için hanefidir tabiiki diğer alimleride göz önünde bulundurup ona göre hüküm verebiliriz fetva değil hüküm kişisel zekamızı kullanırız gelelim rüya kısmına bir çok alim rüyalırın görülme zamanına göre yorum yapmıştır ha bu arada rüyanın ters oluşu kişiden kişiye değişir misal benim gördüğüm rüya kesinlikle ters olmaz aynısı olur zaman demişken rüyalar ya zihin altındaki hareketlilikten oluşur aslında bazı rüyalar görmemizin en büyük nedeni beyin saatini kurmamış olmamızdandır yatmdan önce aklımızda  kalan şeylerden dolayıdır en basit örneği insan ameliyat olmadan önce narkoz verilir uyumasına az bir vakit kala bir soru sorulduğunda cevap veremeden uyursa uyandığında kaldığı yerden cevabı vererek uyanır siz yatmadan önce beyin saatini kurmuşsunuz sanırım hani yatmadan önce saati kurarsınız ve kendinize sabah 5te kalkmam gerek diye uyanrırsınız beyin sabah 5e geldiğinde türlü şeylerle sizi yani beyninizi uyarır
saygı ve dua ile