Gönderen Konu: 1.4 d4d bayır yukarı dur kalk?  (Okunma sayısı 3258 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
1.4 d4d bayır yukarı dur kalk?
« : Ağustos 04, 2010, 14:55:30 »
1.4 d4d bayır yukarı dur kalklarda nasıl gaz almamazlık yapıyormu..mesela bayır yukarı bir yolda istanbulda trafik sıkıştı dizel toyota gaz almamazlık yapıyormu?
1.4 motor olduğu için sormuyorum genel olarak dizellerin bazıları bayırlarda gaz almıyor.....toyota dizelde bu sorun oluyormu?

Toyota Club Türkiye

1.4 d4d bayır yukarı dur kalk?
« : Ağustos 04, 2010, 14:55:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 corolla d-4d mmt
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Ynt: 1.4 d4d bayır yukarı dur kalk?
« Yanıtla #1 : Ağustos 04, 2010, 15:10:49 »
aynı konuyu neden 2 kez açıyorsunuz sinan bey dünde sormşsunuz aynı soruyu ve bilgisi olan arkadaşlarımız size bildiklerini açıkça anlatmışlar..
2011 toyota corolla comfort extra mmt 1.4 d-4d 90hp beyaz içi bej  & 2005 renault kangoo comfort 1.5dci 70hp

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • sɹǝʇ nq ʞǝʇ ɹiq. ɐp ɐpunloʎ ʎǝsɹǝɥ iʞuɐs
  • Kan Grubu: AB+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 04, 2010, 15:37:47 »
Aynı şeyi bende düşündüm. Siz nerde yaşıyosunuz böyle Artvin mi yoksa . hiç düz yer yokmu sizin oralarda.
Mutlaka her araba zorlanır. Biraz şoförlüğünüz varsa bilirsiniz zaten.
Corolla Comford d-4d
nazar etme ne olur, kredi çek seninde olur.
http://tinyurl.com/24m2rfs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Ağustos 04, 2010, 20:44:28 »
albea ve jetta ve suzukigrand vitara kendimkullandım...bu arabalar rampada gaz almıyor acaba tüm dizellermi böylere merak ettiğim için soruyordum....burda amacımız birbirimize yardımcı olmak aklımızdaki acabaları gidermek......
irfan bey siz bana dünde eleştiren bir yaklaşımla yazı yazmıştınız.... rica ediyorum bana bu şekilde yaklaşmayın sorularıma cevap vererek yardımcı olma niyetinde değilseniz yazmayın .....uzatmak istemiyorum cevap yazmassanız sevinirim..severek takip ettiğim forumumuzda iyi vakit geçirmek istiyorum....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 94000
  • Model Yılı: '08
  • 46 kere teşekkür etti
  • 44 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 04, 2010, 21:13:02 »
Burada forumummuzun bazı kuralları ve adetleri vardır..Ortalığı fazla soru cevaplarla doldurmamak için aynı konuyu tekrar açmanız bana da mantıksız geldi..Üstelik bilgilerini de bir gözden geçirmeni tavsiye ederim..Yaş bilgilerin felan gözükmüyor..
Her şey suretin suretinin sureti...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 corolla d-4d mmt
« Yanıtla #5 : Ağustos 05, 2010, 00:05:59 »
Burada forumummuzun bazı kuralları ve adetleri vardır..Ortalığı fazla soru cevaplarla doldurmamak için aynı konuyu tekrar açmanız bana da mantıksız geldi..Üstelik bilgilerini de bir gözden geçirmeni tavsiye ederim..Yaş bilgilerin felan gözükmüyor..

+aynen nerde bu yönetim :D
2011 toyota corolla comfort extra mmt 1.4 d-4d 90hp beyaz içi bej  & 2005 renault kangoo comfort 1.5dci 70hp

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Mantıklı düşünsene?Aklın fikrin nerde?Yavaş.!
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 05, 2010, 00:17:27 »
Dövseydiniz adamı yav :) aa oluyormu böle
Hastanelerin de mağazalar gibi vitrinleri olsaydı, kazalar bu denli çok olmazdı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Ağustos 05, 2010, 01:30:44 »
ayıp ediyorlar yeterli olgunluğa erişememişler  bana fenalık yapmaları karekterlerindendir kötü insanlar kötülük yapıp birde gülümserler..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 05, 2010, 01:38:44 »
ayıp ediyorlar yeterli olgunluğa erişememişler  bana fenalık yapmaları karekterlerindendir kötü insanlar kötülük yapıp birde gülümserler..

Kızmaya gerek yok Sinan bey, arkadaşlar gayet iyi niyetli olarak forum kuralları hakkında bilgi vermişler. Yönetimdeki arkadaşlar daha önce fark etmiş olsalardı onlarda uyarıda bulunurlardı bu durum için. Sizden küçük bir ricamız olarak düşünün bunu. Ayrıca benim de size bir sorum olacak Soyadınız gerçekten Sinan mı yoksa kayıt sırasında kolay olsun diye hem adınıza hem de soyadınıza Sinan yazıp mı geçtiniz?

Sorunuzun cevabına gelince; dizel araçlar Turbo açana kadar sıkıntılıdır yokuş ya da düz fark etmez ama bunu yokuşlarda bariz hissedersiniz. Corollanın Multi Mode versiyonları bu konuda ciddi sıkıntılılar ama düz vitesleri için çok fazla problem olduğunu sanmıyorum. Eğer aracınızı 1800 devir üzeri bir devirle kaldırırsanız yokuş düz fark etmez ok gibi fırlayacaktır.

Selamlar.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 05, 2010, 01:41:02 »
ali abi dizelde multi moda ne gibi sıkıntı veriyordu merak ettim stop ettiği felan oldumu hiç ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Ağustos 05, 2010, 01:42:05 »
teşekkür ederim yanıt için......şuanda kullandığım suzuki grand vitara 1.9dizel arabam bayırlarda durduğumda gaz almıyor gazı sonuna kadar basıp turboya geçiyor ozamanda çok hızlı kalkıyor önümde trafik varsa ve bayırdaysam yandım hiç çaresi yok debriyaj yanıyor çünkü debriyajla tutuyorum fırlamasın araç diye ..ondan bu konuda hassasım.bir servise götürüp göstercem olmazsa 2012de corolla yeni kasa çıkartacağını öğrendim forumumuzdan onu bekleyeceğim.
şuanda sinan sinanı değiştirmeye çalışıyordum yanlışlıkla olmuş birşey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ağustos 05, 2010, 01:45:25 »
Bu corollada yokuş yukarı zorlanıyor...
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ağustos 05, 2010, 01:47:09 »
ali abi dizelde multi moda ne gibi sıkıntı veriyordu merak ettim stop ettiği felan oldumu hiç ?

Bu konuda internet sitesi bile far Oğuzhan dik bir yokuşta araç dolu ise kalkmıyor malesef. Bir defa arkadaşlar varken bozuk bir yolda rampada durmuştum arabayı malesef kaldıramadım geri geri gidip aşağıdan hızlanarak çıkmak zorunda kalmıştım.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ağustos 05, 2010, 01:48:47 »
Bu konuda internet sitesi bile far Oğuzhan dik bir yokuşta araç dolu ise kalkmıyor malesef. Bir defa arkadaşlar varken bozuk bir yolda rampada durmuştum arabayı malesef kaldıramadım geri geri gidip aşağıdan hızlanarak çıkmak zorunda kalmıştım.
Hadi yaa abi bence bu dizel motor corollaya az geliyor japonyada hiç yokuş yok heralde :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #14 : Ağustos 05, 2010, 07:23:18 »
Düz vites d4d corolla her türlü yokuşta,her türlü ağırlıkta kalkar :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ağustos 05, 2010, 09:02:34 »
+aynen nerde bu yönetim :D

:polis: :polis: :polis:

şuanda sinan sinanı değiştirmeye çalışıyordum yanlışlıkla olmuş birşey

Bu konu üyelerin yetkisinde değil Sinan Bey, Yöneticilerimizden birine özel mesajdan gerçek soyadınızı yazarsanız gerekli değişiklik yapılır.
 İyi forumlar...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid