Gönderen Konu: Navigasyon sistemi hatırlatması  (Okunma sayısı 12974 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • http://www.toyotaclubtr.com/tanisma/merhaba-29064/
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: Navigasyon sistemi hatırlatması
« Yanıtla #20 : Ocak 24, 2011, 13:14:06 »
Selçuk kardeşim, Alıntıyı yapamıyorum eskisi gibi  :(

Mehmet abi tecrübe sahibi olduğuna göre mevzuatı bilmediğimden, onada sormak isterim. ECO'ya zarar vediğinden yetkili servis  aşağıdaki linkte yer alan Navigasyon cihazını satıyor.
http://www.garanticenter.com/NAVITECH-GRD-NX22TC-Toyota-Corolla-icin-Navigasyon-Multimedia-Sistemi,PR-54770.html

Ayrıca diğer konu, dışarıdan alınan parçaların montajını servisler pek yapmak istemiyor. Yapsalar bile taktıkları parçaya garanti vermiyorlar. Kiii en doğal hakkı servisin. Çünkü kendisinden değil de dışarıdan aldığınız için cihaz yada aksesuar arızalı ve bozuk olabilir. Benim sorum ise, bu elektronik parçayı monte ettiğinde araç garanti kapsamından çıkmaması için ne yapmak gerek? Navitek çözüm ortağı olarak bazı illerin adlarını yazmış. Bunların içerisinde Toyota Yetkili Servisi var mı bilmiyorum? Olsa bile Kocaeli adı yok. Sadece şehir isimleri vermiş.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ocak 24, 2011, 13:14:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ocak 24, 2011, 14:23:37 »
herkesin kendi görüşü vardır elbet ama bence navigasyon sistemleri o kadar paralar dökülmesi gereken sistemler değiller...
bir değil belki biliyorum ama 300 liralık cep telefonumla heryere gittim geldim, hiç bilmediğim yerlerde bir kere bile adres sormadım...

bu arada ömer bey konuyu bayi adını da vererek toyota orjinal servis eleştirileri kısmında da paylaşırsanız daha çok kişiye faydalı olacaktır diye düşünüyorum...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #22 : Ocak 24, 2011, 15:17:54 »
Oğuz kardeşim, haklısın. bende o kadar parayı vermek istemiyorum. Yetkili servisler dışında bu cihaz daha da ucuz!!!!

Benim ceptelefonumda navigasyon var. Benin sıkıntım navigasyonunu kullanmak değil. Tatil için arkadaşımın taşınabilir navigasyonunu alıp kullandım. Ceptelefonunu da senkronize ettim. Fakat sesi sonuna kadar açmama rağmen çok zor duyuluyordu. Telefonun çaldığını duymadım bile  :o En azından bu cihazda müziğin sesini kapatıp telefon görüşmesini yaptıktan sonra kaldığı yerden devam ediyor. Navigasyonun kullanmanın yanı sıra, Bluetooth özelliği ile cep telefonunu senkronize edebilmek. Eller serbest telefon ile görüşmek. Ceptelefonundaki müzikleri dinleyebilmek. Ve tabi görüntüsünün verdiği ayrı bir güzellik var. ;)

Benim sorduğum soruya hala cevap veren çıkmadı :( Bu elektronik parçayı ben yetkili servis dışında alıp monte ettirdiğimde araç garanti kapsamından çıkıyormu? Çıkmaması için ne yapmak gerek?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ocak 24, 2011, 15:24:38 »
bildiğim kadarıyla bu tarz durumlarda senin taktırdığın parça-aksesuar sebebiyle oluşabilecek durumlar garanti dışı sayılıyor...
LPG meselesinde özellikle sık sık tartışılır bu konu, dediğim gibi, mantık yürütücek olursak, aracın ses sistemi vs gibi yerler garanti dışı kalabilir, diğer kısımlar etkilenmez diye yorumlayabilirim...
ama gene de bir bilene sormak lazım...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #24 : Ocak 24, 2011, 15:50:15 »
Bak işte ozaman olmaz  :(
Neden mi? Müzik sisteminin haricinde atıyorum mesela arka stop lamban fabrika çıkışından dolayı bir arızası vardı. Oldu ki sen müzik sistemini bağlattın sonrasında bu arazayı verdi. Yetkili servis bu cihazı bağlarken aracın ECO'suna müdahale edeceğinden, elektirik aksamında meydana gelebilecek tüm hataları bu cihaza bahane bulma ihtimali artıyor demektir ;)

Bunun için servisle bir konuşayım dicem. Ama bizim Kocaeli servisi cihazı bizden almazsanız bağlamayız diyecek gibime geliyor  :( Eğer olmaz ise Navitek sitesinde en yakın yerler içerisinde Adapazarı ve Bursa var. Zaten 10.000KM bakımını talile giderken Bursa Akkoyunlu yetkili servisinde yaptırdım. Navigasyon cihazınıda orda görmüştüm. Bide onlara sorayım bakalım ne diyecekler!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ocak 24, 2011, 15:54:17 »
Garanti olayı şöyle arkadaşlar
Aracın orjinali dışında takılan herşey garantiyi bozar ancak bir istisna var oda şu: Şayet alınan ürün yetkilisi servisten alınmış ve toyotanın tavsiye ettiği yada sattığı ürün ise garanti bozulmuş sayılmaz.MEsela ben Toyota plazadan necvox aldım ve aracımın faturasında da bu ürünü aldığım belli (ama siz almayın navitech alın) montah toyota da yetkili bayii yaptı
Lpg de ise durum şöyle  aldığınız ürün motor ve çevre birimlerini garanti dışı bırakır.Bazı lpg firmalrı bunuda şöyle telafi etmiş mesela BRC 20000 tl garanti veriyor.Onunda isteği brc yetkili servis ve distürübütor onaylı bir servis olacak bu durumda motorda veya çevre birimlerinde lpg kaynaklaı bir arıza olursa 20 000 tl ye kadar brc karşılıyor.
Ürün hakkında sitede detaylı açıklamalar var burada tekrarlamak gereksiz....
http://www.toyotaclubtr.com/arac-ici-ekipman/dvdnavigasyon-cihazi-gumruk-islemleri-ve-cihaz-degerlendirmesi/
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #26 : Ocak 24, 2011, 16:06:06 »
Mehmet ali bey ister navitek, alalım ister necvox, isterse başka marka!! Her halukar da aracımızın garanti kapsamından çıkmaması için yetkili servisten almamız gerekeceğini söylüyorsunuz yani???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ocak 24, 2011, 16:32:22 »
yazık ki evet öyle ama acayip gıcık olduğum bir konu var burada aktarayım.Taivada satılan corolla hem 2,0 motor hem 176 hp hem açılır tavan hemde bu sistem üzerinde geliyor.Bİzde ise garantının bozulma sebebi....Adalet değil bu....
Eğer hong kong tan alamak isterseniz bir arakdaşa aldık ve montajı ben yaptım gayet te güzel oldu.Ama peşin söyleyim birazda şans işi bu arızalı çıkarsa ya geri yollarsınız yenisi gelir yada Türkiyede yaptırırsınız.Telefon destekleri tam puan (inglizce bilmenz lazım)
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #28 : Ocak 24, 2011, 17:08:59 »
Koaceli buluşmasında bir araya geldiğimizde daha detaylı konuşuruz umarım.

Ben şimdi Bursa Akkoyunlu yetkili servisini aradım. Araca dışarıdan alınan navigasyon cihazını takmadıklarını iletti. Bunun yerine bir kampanya yaptıklarını ve 1.800 TL'ye Toyota için yaptırılan orijinal navigasyon cihazını geri görüş kamerası ve montaj hediyeli olarak taktıklarını söylediler. Ayrıca bir önceki takılan navitek cihazınında ellerinde var olduğunu ve 1.700TL'ye takabileceklerini söylediler. Bence 1.200 arasında 1600 TL para verip dışarıdan almaktan, gümrük işlemleri ile uğraşmaktan ve bozuk çıkma riskinide göz önünde bulundurursak garantili olarak servisten almak daha iyi olacak  :-[

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 250
  • Model Yılı: '15
  • 68 kere teşekkür etti
  • 287 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ocak 24, 2011, 17:16:12 »
Arkadaşlar 6 aydır navigasyon kullanıyorum.Ben pek yararını görmedim.Naviden faydalanmak için üç büyük ilden birinde oturmak lazım.Yada ayda yılda bilmediğin bir yere giderken(Ş.dışı) o kadar.Bence fasa fiso.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #30 : Şubat 22, 2011, 22:40:44 »
Arkadaşlar ben daha yeni taktırdım.Navitech GRD NX 22TC yeni versiyon.Herşeyiylr beraber garantili olarak 1750.00 TL.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #31 : Şubat 22, 2011, 22:58:05 »
Ses kalitesi ile arada sırada da olsa çocukları beklerken hanımı beklerken televizyonu ile henüz yeni olmasına rağmen sadece deneme maksatlı kullandığım ama uzun yolda v eya bilmediğim bir yerde kullanabileceğim navigasyonu ile bence mükemmel.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • :)
« Yanıtla #32 : Şubat 24, 2011, 21:56:08 »
Arkagaşlar aracıma navigasyonlu dvd multimedya taktırmayı düşünüyorum önereceğiniz bir marka model varmı araştırdım kafam allak bullak oldu en iyi kullanan bilir diye düşündüm şimdiden teşekkürler

Bu arada aracım 2010 corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • :)
« Yanıtla #33 : Şubat 24, 2011, 21:57:54 »
Ses kalitesi ile arada sırada da olsa çocukları beklerken hanımı beklerken televizyonu ile henüz yeni olmasına rağmen sadece deneme maksatlı kullandığım ama uzun yolda v eya bilmediğim bir yerde kullanabileceğim navigasyonu ile bence mükemmel.
Çetin Bey cihazdan memnunmusunuz montajını nereye yaptırdınız?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • fevzi çakmak
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #34 : Şubat 25, 2011, 11:04:39 »
merhaba 2011 corolla comfort kullanıyorum güzel ve ucuz bir dvd navigasyon arıyorum tavsiyeniz vr mı?
her şeye yeter.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #35 : Şubat 26, 2011, 23:10:15 »
Oğuz bey cihazı Navitech yetkili servisi tarafından toyota yetkili serviste takıldı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #36 : Mart 01, 2011, 13:49:19 »
Arkadaşlar ben daha yeni taktırdım.Navitech GRD NX 22TC yeni versiyon.Herşeyiylr beraber garantili olarak 1750.00 TL.

Çetin bey,
Öncelikli olarak cihazınızın özelliklerinden okuduğum kadarı ile iyi bir cihaz. Hayırlı olsun, sorunsuz kullanmanızı dilerim. Cihazı kullandığınıza göre bir kaç sorum olacak yardımcı olursanız sevinirim.
1- Cihaz içinde yer alan navigasyon geçerlilik süresi ömür boyumu?
2- Navigasyon açık iken müzik dinleme imkanınız var mı?(Uzun yolda giderken)

Oğuz bey cihazı Navitech yetkili servisi tarafından toyota yetkili serviste takıldı.
3- Cihazı siz Navitech yetkili bayiisinden aldınız. Taktırma işlemini Toyota servisine yaptırdınız diye anladım. Araç garanti kapsamından çıkmadı mı?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Kolay gelsin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Mart 01, 2011, 20:06:05 »
Çetin bey,
Öncelikli olarak cihazınızın özelliklerinden okuduğum kadarı ile iyi bir cihaz. Hayırlı olsun, sorunsuz kullanmanızı dilerim. Cihazı kullandığınıza göre bir kaç sorum olacak yardımcı olursanız sevinirim.
1- Cihaz içinde yer alan navigasyon geçerlilik süresi ömür boyumu?
2- Navigasyon açık iken müzik dinleme imkanınız var mı?(Uzun yolda giderken)
3- Cihazı siz Navitech yetkili bayiisinden aldınız. Taktırma işlemini Toyota servisine yaptırdınız diye anladım. Araç garanti kapsamından çıkmadı mı?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Kolay gelsin
Aynı cihazı bende kullanyorum .
1-Cihazın içindeki nayigasyon 1 hafıza kartına yüklü ve geçerliliği ömür boyu ama arada güncellemek isterseniz ilk bir yıl ücretsiz ondan sonrası heralde ücretli (Malum tr de sürekli yollar değişiyor ve arada güncellemek gerekiyor)

2-Evet navigasyon açıkken müzik dinliyebiliyorsunuz sizi yönlendireceği zaman müziği otomatik kesip sizi yönlendirip bir kaç saniye içindede otomatik tekrar müzik çalıyor ayrıyetten mp3 dosyası geçeceğiniz zamanda navigasyonu kapatmaya gerek kalmıyor dreksiyondaki tuşlardan navigasyon açıkkende müzik veya radyo kanallarını değiştirebiliyorsunuz.

3-Cihazın söketleri arabanın söketleriyle uyumlu olduğu için araç garanti kapsamından kalkmıyor yinede bir yetkili servise bağlattırmak garanti açısından daha iyi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #38 : Mart 03, 2011, 17:32:38 »
Teşkkürele Mahmut kardeşim.

Garanti kapsamından çıkıp-çıkmaması nasıl oluyor? Aslında onu sormak istedim.
Yani ben cihazı garantili olarak Navitech'ten veya başka bir firmanın ürününü alsam Toyota Yetkili servisine taktırdığımda araç garantiden çıkıyor diye biliyorum. Sebep, Toyota Yetkili servislerinde abartılı fiyattaki cihazı satmak gibi görünüyor.
Aracın garantiden çıkması durumunda taktırmamayı ve bu aracın garantisi bittiğinde aynı navigasyonu ucuza alıp taktırmayı düşünüyorum.
 ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Mart 06, 2011, 22:02:32 »
İsmail abi dışardan alsanızda garanti kapsamından çıkmaması lazım normalde çünkü aynı şeyi servis kendiside satıyor ama dediğiniz gibi dışarıda alıp taktırdığınızda servis garantide sorun yapabiliyor ben buna anlam veremedim veremiyeceğimde aynı şeyi xenon ampul içinde yapıyorlar serviste takıldı mı garantisi devam ama dışarda taktırırsanız hemen garanti ölür bu Dünya'da sadece Türkiye'de böyledir heralde .