0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar aranıza az önce katıldım. Öncelikle hepinize selamlar. Yaklaşık 1 ay kadar önce 90 model otomatik vitesli bir corolla satın aldım. Aldığım gibi kendi ustama götürüp masraftan kaçınmayarak ne eksiği varsa bakmasını istedim. Bu bakımda şanzıman yağı dahil pek çok bakımı yapıldı. Arabada henüz tam olarak çözemediğim yüksek yakıt tüketimi problemi var. Ama benim asıl sıkıntım şanzımanla ilgili. Bu araç benim ilk toyotam olduğu gibi otomatik vitesli ilk arabam. Arabayı aldıktan sonra ki 1 aylık süreçte yaklaşık 2500 kilometre yol yaptım. Uzun yolda ki tesbitim aracın 4 ve 5. viteslere atlarken çok zorlanması. Hatta tesbitim doğru ise 5. vitese hiç geçmiyor. 120 km hızla seyredebilmek için araca neredeyse 5500-6000 devir vermem gerekiyor. En son problemim ise geri viteste arabacın hareket etmemesi. Zaman zaman hiç sıkıntısız hareket ederken, zaman zaman yerinden kımıldamıyor. Aracı aldığım arkadşla görüştüm. Problemin çözümünü üstlenecek. Şayet istersem aracı geri alacak. Ancak bu kadar sıkıntıya rağmen ben aracı geri vermek istemiyorum. Bu noktada bana cevap verebilecek arkadaşım var ise öğrenmek istediğim yukarda anlattığım sıkıntının çözüm maliyeti kaba bir tahminle ne kadar olur. 90 model, 1600 cc, lpg li corolla xl nin ortalama şehir içi ve şehir dışı yakıt tüketimi ne kadar olmalıdır. (benim aracımda şehir içi 20 kuruş) Son olarak bu aracı iade mi etmeliyim yoksa sorunun giderilmesini sağlayıp kullanmalımıyım. Bu yönde bilinçli Toyota kullanıcıların tavsiyeleri benim için çok değerli. Şimdiden teşekkürler. Turgut ZEYBEK
hem Toyota, hem otomatik vitesin yenisiyim. 4 yada 5 vites olup olmadığını bilmemem normal. Benim anlatmak istediğim yada düşüncem 120 km hız için 6000 devrin yüksek olduğuydu.