selamlar
toyota corolla dizel almayı düşünüyorum...merak ettiğim bir kaç sorum olcak
1-corolla dizel bayır yukarı tamamen durup tekrar kalkılcağı zaman gaz almamazlık yapıyormu........bu soruyu arabanın motoru 1.4olduğunda değil..
dizel jetta ve albea bayırda durup kalktığında gaz almıyor aşırı yüksek gaz vermek gerekiyor....
2-corolla dizelin debbriyajı yumuşakmı?
bazı arabaların debriyajı sert oluyor özellikle 1-2-3 vitesleri arasında dolaşırken içeride sallantı oluyormu....
(bu herkesin kabiliyetine göre değişik babamın mesleği şoförlük olduğu için kendisi her arabada vitesleri rahatça atıyorken ben bazı arabalarda rahat vites değiştirme yapıyorum içeriyi sarsmadan konforu bozmadan debriyajları yumuşak olduğundan örnek olarak wolkswogan bora ve son kasa primera debriyajı yumuşak ve özel itina istemiyor..bazı arabalarda debriyaj sert oluyor vites değiştirirken itinalı bırakmam gerekiyor ve içeriyi bazı zamanlar sarsıyorum umarım anlatabilmişimdir)...........
3-tork 190 iken maksimum tork devri kaçtı..... ve kaç vitesti güncel bilgileri bulamadım.....
4-tork 205 1800/2800 6 vites neden bu değişiklik yapıldı..sürücüleri rahatsız eden durumlar yaşandıda bu şekil iyileştirmeyemi gidildi.....
5- corolla dizel yanılmıyorsam 5 vitesti 6vitese torku 205e çektikleri zamanmı geçtiler
6-corolla 205 torka hangi yıl kaçıncı ayda geçti....(ikinci el almayı düşünürsem diye soruyorum bazı araç sahibleri tork 190 mı 205mi diye sorduğumda yanıt alamıyorum bilmediklerinden...
merak ettiklerime 1-2-3-4-5-6 diye cevap verirseniz sevinirim
1; 2000 devri görmeniz gerek yoksa cansız
2, buna ben de dikkaty ederim.2.vitesten itibaren sarsınrısız geçişler yapılabiliyor.
3;1800-2800 arası sabit tork.zirve noktası bulunmuyor düzenli güç mevcut
4;yüksek hızlarda tüketimi düşürmek adına 6.vites eklendi aralıklar kısaldı.205 tork kullanmadım farkı bilemiyorum,
5; 6 ileri ve 205 tork 2010 itibariyle evet.
6; 2010 bunu motor kapaklarından anlayabilirsin, yeni motorlarınkinde yağ kapağı ve yağ çubuğunun yerleri daha açık yapılmış.