Gönderen Konu: dizel corolla merak ettiklerim  (Okunma sayısı 2132 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
dizel corolla merak ettiklerim
« : Ağustos 02, 2010, 22:07:33 »
selamlar
toyota corolla dizel almayı düşünüyorum...merak ettiğim bir kaç sorum olcak

1-corolla dizel  bayır yukarı tamamen durup tekrar kalkılcağı zaman gaz almamazlık yapıyormu........bu soruyu arabanın motoru 1.4olduğunda değil..
dizel jetta ve albea bayırda durup kalktığında gaz almıyor aşırı yüksek gaz vermek gerekiyor....

2-corolla dizelin debbriyajı yumuşakmı?
 bazı arabaların debriyajı sert oluyor özellikle 1-2-3 vitesleri arasında dolaşırken  içeride sallantı oluyormu....
(bu herkesin kabiliyetine göre değişik babamın mesleği şoförlük olduğu için kendisi her arabada vitesleri rahatça atıyorken ben bazı arabalarda rahat vites değiştirme yapıyorum içeriyi sarsmadan konforu bozmadan debriyajları yumuşak olduğundan örnek olarak wolkswogan bora ve son kasa primera debriyajı yumuşak ve özel itina istemiyor..bazı arabalarda debriyaj sert oluyor vites değiştirirken itinalı bırakmam gerekiyor ve içeriyi bazı zamanlar sarsıyorum umarım anlatabilmişimdir)...........

3-tork 190 iken maksimum tork devri kaçtı..... ve kaç vitesti güncel bilgileri bulamadım.....

4-tork 205 1800/2800 6 vites  neden bu değişiklik yapıldı..sürücüleri rahatsız eden durumlar yaşandıda bu şekil iyileştirmeyemi gidildi.....

5-  corolla dizel yanılmıyorsam 5 vitesti 6vitese torku 205e çektikleri zamanmı geçtiler

6-corolla 205 torka hangi yıl kaçıncı ayda geçti....(ikinci el almayı düşünürsem diye soruyorum bazı araç sahibleri tork 190 mı  205mi diye sorduğumda yanıt alamıyorum bilmediklerinden...

merak ettiklerime 1-2-3-4-5-6 diye cevap verirseniz sevinirim

Toyota Club Türkiye

dizel corolla merak ettiklerim
« : Ağustos 02, 2010, 22:07:33 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • 24 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: dizel corolla merak ettiklerim
« Yanıtla #1 : Ağustos 02, 2010, 22:24:46 »
selamlar

1-corolla dizel  bayır yukarı tamamen durup tekrar kalkılcağı zaman gaz almamazlık yapıyormu........bu soruyu arabanın motoru 1.4olduğunda değil..
dizel jetta ve albea bayırda durup kalktığında gaz almıyor aşırı yüksek gaz vermek gerekiyor....

bazı arabaların debriyajı sert oluyor özellikle 1-2-3 vitesleri arasında dolaşırken  içeride sallantı oluyormu....
(bu herkesin kabiliyetine göre değişik babamın mesleği şoförlük olduğu için kendisi her arabada vitesleri rahatça atıyorken ben bazı arabalarda rahat vites değiştirme yapıyorum içeriyi sarsmadan konforu bozmadan debriyajları yumuşak olduğundan örnek olarak wolkswogan bora ve son kasa primera debriyajı yumuşak ve özel itina istemiyor..bazı arabalarda debriyaj sert oluyor vites değiştirirken itinalı bırakmam gerekiyor ve içeriyi bazı zamanlar sarsıyorum umarım anlatabilmişimdir)...........

3-tork 190 iken maksimum tork devri kaçtı..... ve kaç vitesti güncel bilgileri bulamadım.....

4-tork 205 1800/2800 6 vites  neden bu değişiklik yapıldı..sürücüleri rahatsız eden durumlar yaşandıda bu şekil iyileştirmeyemi gidildi.....

5-  corolla dizel yanılmıyorsam 5 vitesti 6vitese torku 205e çektikleri zamanmı geçtiler

6-corolla 205 torka hangi yıl kaçıncı ayda geçti....(ikinci el almayı düşünürsem diye soruyorum bazı araç sahibleri tork 190 mı  205mi diye sorduğumda yanıt alamıyorum bilmediklerinden...

1; 2000 devri görmeniz gerek yoksa cansız

2, buna ben de dikkaty ederim.2.vitesten itibaren sarsınrısız geçişler yapılabiliyor.

3;1800-2800 arası sabit tork.zirve noktası bulunmuyor düzenli güç mevcut

4;yüksek hızlarda tüketimi düşürmek adına 6.vites eklendi aralıklar kısaldı.205 tork kullanmadım farkı bilemiyorum,

5; 6 ileri ve 205 tork 2010 itibariyle evet.

6; 2010 bunu motor kapaklarından anlayabilirsin, yeni motorlarınkinde yağ kapağı ve yağ çubuğunun yerleri daha açık yapılmış.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • 24 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 02, 2010, 22:25:42 »
Bu kadar uğraşıp yazdım umarım cevaplara bakıp kaçmazsınız forumdan. :kötü:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Ağustos 02, 2010, 22:35:20 »
teşekkür ederim cüneyt bey
1.soru benim en önemsediğim istanbul trafiğinde çok fazla sayılmıycak bir bayırda sıkışık trafikte kaldım ve araba gaz almıyordu acaba tüm dizeller böylemiydi sordum.sıkışık trafikte kan ter içinde o bölümü atlattım anladğım kadarıyla corolla bayır yukarı dur kalklarda benzinli araba gibi gaz alıyor..

birde ben 205 torkyükselmesine 2008in 5.ayında geçildiğini biliyordum ama siz forum ile içli dışlı görünüyorsunuz alakanız epey fazla olmalı araba ile  sizin dediğiniz gibi 2010 olmalıdır sanırım..belkide 205 torka 2008in başında geçilmiş olup altı vitese 2010 da geçilmiş olabilirmi?
debriyaj yönünden eleştiri alacağımı düşünmüştüm şöförlüğe bağlıdır gibilerinden anlayışın için tekrar sağol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • sɹǝʇ nq ʞǝʇ ɹiq. ɐp ɐpunloʎ ʎǝsɹǝɥ iʞuɐs
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 02, 2010, 22:41:43 »
arkadaşım yenisin galiba nick olarak isim soyisim girmelisin ayrıca tanışma bölümünde kendini tanıtmalısın.
Corolla Comford d-4d
nazar etme ne olur, kredi çek seninde olur.
http://tinyurl.com/24m2rfs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Ağustos 02, 2010, 22:49:45 »
foruma üye olmasamda misafir olarak takip ediyordum........bu uyarıyı biliyordum tanışma bölümünde kendini tanıtmalısın uyarısını ben kendimi tanıttım tanışma bölümünde.........bu uyarıyı bekliyordum tanıttığım halde bu uyarıyı alcam biliyordum....sanırım refleks olmuş artık.......
 evet soyad bölümünü yanlış yazmışım farkındayım düzelticem en kısa zamanda....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Ağustos 03, 2010, 20:37:36 »
acelecimi davranıyorum niçin kimse yardımcı olmak istemiyor....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #7 : Ağustos 04, 2010, 14:56:33 »
selamlar

205 TORKA TEMMUZ 2010 DA GEÇTİ.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Ağustos 04, 2010, 20:45:57 »
teşekkürler suat abi