Gönderen Konu: 2011 model aracını teslim alanlar  (Okunma sayısı 52157 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: 2011 model aracını teslim alanlar
« Yanıtla #360 : Aralık 03, 2010, 09:59:04 »
beyaz corolla alıcaklar tampon renklerindeki farka iyi baksınlar...
Evet, özellikle kapalı havalarda daha belirgin. Ama fark etmek için dikkatli bakmak gerekli. Ben söyleyince arkadaşlar baktılar, ilginç geldi, ama kimse sallamadı. Bence rahatsızlık verecek boyutta bir sorun değil. Olmasaydı daha iyi olurdu tabi. Yine alacak olsam yine beyaz alırdım :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #360 : Aralık 03, 2010, 09:59:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #361 : Aralık 03, 2010, 12:49:02 »
her arabada tamponlar biraz farklı görünür, plastik zemina metalik boya attıkları için, kayafa takılacak bi olay değil

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #362 : Aralık 03, 2010, 14:34:26 »
araçlarını yeni alan arkadaşlar,hayırlı olsun dileklerimi sunmak isterim.

Bir haftalık 2011 yaris kullanıcısı olarak söyleyebileceklerim şunlardır:
    1. Aracı aldığımın ertesi günü kandıraya ailece gezmeye gittik.Yol sesini alma sorunu olsada güzel ses sistemi ve mp3 player sayesinde rahatsız olmadan seyahat edebildik.
    2. Araç çok sessiz çalışmakta, benim gibi motoru çok dinleyen biriyseniz alışana kadar huzursuz olursunuz ama alıştıktan sonra motor dinlemenin aslında ne kadar yorucu bi iş olduğunu anlıyorsunuz
    3. Toplam olarak 400 km yaptım araçla kendi kullanım tarzım yumuşaktır çok sıkıştırmadan kullanırım, rodaj süresince yine bu şekilde kullanıyrum 3.000 deviri geçmiyorum. Karma yakıt tüketimim, Avg/100km göstergesi 5.5 olarak görülmekte ki bence rodajdaki bir araç için gayet güzel.
   4. 6.vites rahatlığı çok güzel, sadece uzun yolda değil yokuşlarda 3.4.ve 5. vitesleri desteklemiş durumda .(kandıra gezimizde toplamda 4 kişi olmamıza rağmen yokuşları bayılmadan gayet güzel çıktık.)
   5. Araç kısa ve yüksekliğinden ötürü ilk başlarda yandan gelen rüzgar, tır kamyon gibi büyük araçların yanından geçerken hava akımından azda olsa sarsılıyor ve bu sizi alışıncaya dek huzursuz edebiliyor. Ama alışıp aracınıza olan güveniniz artınca o huzursuzluk kayboluyor.

Sonuç İtibari ile Yaris 1,33 terra Spoty almakla çok doğru bir karar vermiş olduğumu sizinle paylaşmak isterim. Yaris almak isteyen arkadaşlarada yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.

Honda Jazz / 2012

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #363 : Aralık 03, 2010, 23:29:19 »
başka beyaz modellere bakıyon mesela honda,opel,ww  v.s ya hiç fark yok yada belli olmayacak kadar az ama toyotada cok belli bana göre

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #364 : Aralık 04, 2010, 17:05:41 »
bu 2011 ler güzel gerçektende tutuyorum ve tavsiye ediyorum
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '14
  • 1 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #365 : Aralık 06, 2010, 13:41:48 »
Geçen cuma (03.12.2010) yarisimi teslim aldım. Henüz 127 km yaptım ama araca bayıldım Allah herkese istediği arabayı almayı nasip etsin. 127 km de ortalama yakıt tüketimi hep şehir içi (Ankara) 5,7 lt rodajda olduğu için 2500 devirde falan vites değştiriyorum araba d-4d sanırım bu tüketim ilerleyen zamanlarda daha da düşer ama bu rakam bile bence mükemmel. Kullanması acaip rahat ve havalı. Almayı düşünenlere şiddetle tavsiye ederim eski bir vw sürücüsü olarak. Benim de şüphelerim vardı ama şimdi çok mantıklı bir tercih yaptığımı düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '94
« Yanıtla #366 : Aralık 13, 2010, 00:42:12 »
iyi aksamlar. ben yeni üye oldum. bu deneme mesajı.okuyon olursa bu mesajı yardım bekliyourum yorum yazma konusunda.
You are a legend!!!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #367 : Aralık 13, 2010, 22:08:17 »
sanırım tct de herkesin bir toyotası var. benim yok.91 model flash var.ama aklım corolla' da. 2011 corolla comfort extra benzinli. % 0,79 faiz ve 60 ay vade ve mayıs'ta ödemeye basla fırsatını kaçırmak istemiyorum ama elden bir şey gelmiyor.
You are a legend!!!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #368 : Aralık 14, 2010, 00:37:00 »
Ahh ekrem kaderdaşım ahh, benimde toyotam yok malesef

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #369 : Aralık 14, 2010, 11:20:56 »
bende de toyota yok malesef
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • taze toyotacı
« Yanıtla #370 : Aralık 14, 2010, 23:53:08 »
Evet, özellikle kapalı havalarda daha belirgin. Ama fark etmek için dikkatli bakmak gerekli. Ben söyleyince arkadaşlar baktılar, ilginç geldi, ama kimse sallamadı. Bence rahatsızlık verecek boyutta bir sorun değil. Olmasaydı daha iyi olurdu tabi. Yine alacak olsam yine beyaz alırdım :)

keşke beyaz rengi showrum da görse idim dışarıda görünce resmen diim düştü yaww

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #371 : Aralık 15, 2010, 20:48:07 »
hangi bayii ( içanadolu bölgesinde ) yardımcı olur acaba? hangi bayii yi tavsiye edersiniz.2011 comfort extra 1,6 almak istiyorum. 91 model flash ı verip geri kalanı 60 ay vade ile ödesem.
You are a legend!!!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #372 : Aralık 16, 2010, 15:56:57 »
hangi bayii ( içanadolu bölgesinde ) yardımcı olur acaba? hangi bayii yi tavsiye edersiniz.2011 comfort extra 1,6 almak istiyorum. 91 model flash ı verip geri kalanı 60 ay vade ile ödesem.
senin flaşa ölü fiyat verecekleri kesin ama

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 corolla d-4d mmt
« Yanıtla #373 : Aralık 16, 2010, 18:04:53 »
başka beyaz modellere bakıyon mesela honda,opel,ww  v.s ya hiç fark yok yada belli olmayacak kadar az ama toyotada cok belli bana göre

aynen katılıyorum ilk aldığımda benimde çok canımı sıkmıştı ama biraz kapandı gbi kullandıkça ama hala tam aynı renk değil
2011 toyota corolla comfort extra mmt 1.4 d-4d 90hp beyaz içi bej  & 2005 renault kangoo comfort 1.5dci 70hp

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • HIZ DEÐİL HAZ İÇİN
2011 Corolla 1.6 Comfort Extra A/T izlenimlerim
« Yanıtla #374 : Aralık 20, 2010, 10:49:31 »
Herkese Selamlar,
Corolla 1.6 Comfort Extra otomatik şanzıman aracımı cumartesi günü teslim aldım...Hatırlarsanız Civic'mi corolla'mı şeklinde görüşlerinizi almıştım...İyi bir karar verdiğimi düşünüyorum...Öncesinde kullandığım Hyundai Getz'in sorunsuzluğuna saygı duyarak,Corolla'nın konforunun hissedilir olduğunu ifade etmek istiyorum...Sizlerle ilk izlenimlerimi paylaşarak düşüncelerinizi rica ediyorum.

Hyundai Getz'e aracı teslim etmeden son olarak 100 TL.'lik benzin almıştım ve 320 km yol yaptım.Corolla'yı alır almaz boş depoya yine 100 Tl'lik benzin aldım ve menzil km'yi 320 görünce çok sevindim..Zira 1.3 motorlu çok hafif bir araçla eşdeğer yakacak ve otomatik olan bir araç yakıt endişelerimi yok etti.Yani kısaca 1.6 daha ağır otomatik bir araçla, Getz'in yakıt değerlerini yakalamak beni mutlu etti.Belki de birkaç depo sonra yakıt daha da düşebilir.

Corolla'nın hızlanma performansı otomatik olmasına rağmen tatmin edici geldi...Zaten trafikte "hız değil haz için" diyen biriyim...
Soru:Aracı bir süre düşük devirdemi kullanmalıyım yada yüksek devirlerde kullanıp motoru sağır alıştırmamalı mıyım?

Vites geçişlerini hiç hissetmiyorsunuz...Şanzumanı başarılı buldum...

Gösterge tablosu çok hoş ama sol ve sağda yer alan ayar düğmelerinin yeri daha rahat ulaşılabilir bir noktada olabilirdi.(aynı zamanda cam düğmelerinde ve ayna kumandalarında aydınlatma olabilirdi)

80'inci km'deyim çok sürat yapamadım ama aracın yol tutuşu başarılı geldi...

Aynaların açılıp kapanabilmesi,bagajın anahtar kumandasıyla açılabilmesi çok iyi...Bagaj alanı gayet yeterli..
Soru:Aynaları direksiyonun sol altındaki düğmeyle manuel kapatıyorum.Düğmeye basmadan aracı kilitlediğim zaman kendisi kapatabiliyormu,böyle bir sistem mevcutmu?)

Aracın kaloriferi çok çabuk ısınıyor ve ön arka cam buğularını çok çabuk çözüyor..(yada getz'den sonra bana öyle geldi)

Bluetooth'la telefon konuşmasını araç hoparlörüne yansıtabilmek çok kullanışlı...Aynı zamanda sesinizle arama yapabiliyor...
Soru:Telefonla konuşurken ses bütün hoparlörlerden değil, sadece sol ön hoparlörden geliyor.Bu bir standartmı? Değilse ayarı nasıl yapılıyor?

Ruhsatta araç tipine E15EJ - COROLLA S/D 1.6 yazmışlar.
Soru:Comfort Extra otomatik yada A/T ifadelerinin olmayışı problem yaratırmı?

TEŞEKKÜRLER...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #375 : Aralık 20, 2010, 20:37:31 »
BT ile telefonla konuşurken sadece sol önden gelmesi normal. Araç içindeki diğer yolcular görüşmeden rahatsız olmasın diye. Değiştirilebiliyor mu bilmiyorum.
2011 Corolla 1.4 D-4D Comfort Extra M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • herkese merhaba
  • Araç: Avensis
« Yanıtla #376 : Aralık 21, 2010, 12:45:24 »
avensis 1.6  10 aralıkta aldım, şu anda 500 km oldu..ortalama yakıt olarak 7.2 litre yazıyor (500 km sonunda)..araçta beğendiklerim var, beğenmediklerimde; 1.) kasası, görünümü harika (rengi siyah) 2.) Şimdilik benzin yakışıda iyi (daha sıfır olmasına rağmen) 3.) Yol tutuşu, asfalta yatışıda çok iyi, sürat yapmamakla birlikte savurmanın olmayacağını düşünüyorum 4.) Klima-ısıtma sistemi iyi (ancak camlar çok  fazla buğulanıyor, bende marketten buğu çözücü alarak bu olayı çözdüm ) 5.) koltuk ve iç mekanlar rahat, geniş 6.) camların kumanda ile kapatılamaması kötü 7.) Kapıların otomatik kapandıktan sonra içeriden tekrar yolcu ve arka kapıların açılmaması zaaf (belki de kısa bir yolu vardır ama ben bilmiyorum), örneğin; araba da sürücü otururken, arka koltuklardaki insanların inmesi problem oluyor 8.) bagajın da içeriden bir düğme ile açılabilmesi gerekirdi diye düşünüyorum 9.) El freninin motor söndürüldüğünde otomatik devreye girmesi gerekirdi 9.) el freni devrede iken  otomobilin hareketlendirilmesi güzel, yokuşlarda sürücüyü resmen rahatlatıyor 10.) anahtarsız sistem gerek kapıların açılması, gerekse arabanın çalışması müthiş bir keyif......
 şimdilik gördüğüm güzellik ve olumsuzluklar (ya da eksikler) bence bunlar...bayiden almadan önce farları değiştirdim, park sensörü ve film taktırdım (film olayı estetiğe girdiğini düşündüğümden buna fazla bir şey demiyeceğim ancak, sensör ve xenon far D segmenti bir arabada standart olarak sunulmalıydı diye düşünüyorum)..bu arada  arabanın çok sessiz çalıştığını da mutlaka buraya yazmalıyım, bu da nefis bir artı (hatta bazen ışıkta dururken araba çalışmıyor sanıyorum)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • herkese merhaba
  • Araç: Avensis
« Yanıtla #377 : Aralık 21, 2010, 12:47:03 »
bu arada aynalarında bir düğme ile içeriden kapanması da artı bir güzellik

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ŞıpTronik
« Yanıtla #378 : Aralık 21, 2010, 21:51:06 »
avensis 1.6  10 aralıkta aldım, şu anda 500 km oldu..ortalama yakıt olarak 7.2 litre yazıyor (500 km sonunda)..araçta beğendiklerim var, beğenmediklerimde; 1.) kasası, görünümü harika (rengi siyah) 2.) Şimdilik benzin yakışıda iyi (daha sıfır olmasına rağmen) 3.) Yol tutuşu, asfalta yatışıda çok iyi, sürat yapmamakla birlikte savurmanın olmayacağını düşünüyorum 4.) Klima-ısıtma sistemi iyi (ancak camlar çok  fazla buğulanıyor, bende marketten buğu çözücü alarak bu olayı çözdüm ) 5.) koltuk ve iç mekanlar rahat, geniş 6.) camların kumanda ile kapatılamaması kötü 7.) Kapıların otomatik kapandıktan sonra içeriden tekrar yolcu ve arka kapıların açılmaması zaaf (belki de kısa bir yolu vardır ama ben bilmiyorum), örneğin; araba da sürücü otururken, arka koltuklardaki insanların inmesi problem oluyor 8.) bagajın da içeriden bir düğme ile açılabilmesi gerekirdi diye düşünüyorum 9.) El freninin motor söndürüldüğünde otomatik devreye girmesi gerekirdi 9.) el freni devrede iken  otomobilin hareketlendirilmesi güzel, yokuşlarda sürücüyü resmen rahatlatıyor 10.) anahtarsız sistem gerek kapıların açılması, gerekse arabanın çalışması müthiş bir keyif......
 şimdilik gördüğüm güzellik ve olumsuzluklar (ya da eksikler) bence bunlar...bayiden almadan önce farları değiştirdim, park sensörü ve film taktırdım (film olayı estetiğe girdiğini düşündüğümden buna fazla bir şey demiyeceğim ancak, sensör ve xenon far D segmenti bir arabada standart olarak sunulmalıydı diye düşünüyorum)..bu arada  arabanın çok sessiz çalıştığını da mutlaka buraya yazmalıyım, bu da nefis bir artı (hatta bazen ışıkta dururken araba çalışmıyor sanıyorum)

Sıfır Avensis ve marketten alınan buğu çözücü mü? Çok ilginç geldi. Otomatik buğu çözme butonu ihtiyacınızı görmüyor mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #379 : Aralık 21, 2010, 22:42:33 »
selam herkese arkadaşlar.nihayet bugün aracımı teslim aldım.harika bir araç.şu an binmeye doyamıyorum.allah herkese nasip eder inşallah.
2011 toyota corolla comfort extra